Меню

Торти 29.01.2023

Дуже смачний торт «Нефертіті», де крем як морозиво пломбір

Сьогодні я вирішила поділитися з вами рецептом приготування найсмачнішого бісквітного торта зі складним кремом схожим по смаку на пломбір. Щоб крем, дійсно, вийшов смачним, намагайтеся дотримуватись усіх рекомендацій і не порушувати технологію приготування.

Бісквіт, приготовлений за цим рецептом, завжди виходить в міру пористим і рівним, без горбків. А це великий плюс! Сподіваюся, що у вас все вийде. Готуйте цей смачний торт та діліться враженнями!

Торт «Нефертіті»

 

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 100 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 г
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 120 г

Крем:

  • Молоко – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 20 г
  • Білки яєчні – 2 шт.
  • Пудра цукрова (для збивання білків) – 60 г
  • Цукор-пісок – 100 г
  • Масло вершкове – 100 г
  • Сік 0,5 лимону

Додатково:

  • Ядра волоських горіхів – за потребою.

Бісквітний торт Нефертіті, рецепт з покроковими фото в домашніх умовах

Підготувати всі інгредієнти для тіста. Спочатку потрібно спекти бісквіт, і зробити це потрібно заздалегідь.

для бісквіта

Яйця поділити на жовтки та білки. Робити це потрібно дуже обережно, щоб ні краплі жовтка не потрапило до білків, інакше білки добре не зб’ються.

яйця

Викласти жовтки в чашу для збивання і додати цукор.

жовтки і цукор

Суміш збити за допомогою міксера до однорідної світлої маси.

збити

В іншій чаші збити білки у стійку піну.

збити білки

Поступово, невеликими порціями додавати білки в жовткову суміш.

додати білки до жовтків

Все вимішати до повного з’єднання жовткової маси з білковою, причому вимішувати потрібно дуже обережно, перекладаючи масу зверху донизу, щоб білки не втратили пористість.

тісто

У масу, що вийшла, просіяти борошно і крохмаль.

додати борошно

Тісто добре вимішати.

тісто

Форму для випічки розняти, дно покрити листом пергаментного паперу і закріпити його бічною частиною форми, зафіксувавши замок. Змастити папір маслом і злегка посипати борошном, стінки форми нічим не змащувати, щоб тісто могло легко підніматися на стінки, а не ковзати по них.

підготуваи форму

Викласти тісто у форму та розрівняти його. Я використовую форму діаметром 18 см.

тісто в формі

Помістити форму в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і випікати бісквіт до рум’янцю (близько 30 хвилин). Час випікання орієнтовно і залежить від особливостей вашої духовки. Перевірити готовність виробу можна дерев’яною шпажкою.

Якщо при втиканні в корж і вилучення з нього шпажка залишається сухою, без тесту, що налип, то виріб готовий.

Вийняти бісквіт із духовки та залишити у формі мінімум на 10 хвилин.

бісквіт

Тонким вузьким ножем дуже акуратно пройтися біля стінок форми, відокремлюючи корж, вийняти виріб та зняти промаслений папір. Готовий бісквіт повністю остудити на решітці, обернути харчовою плівкою та дати постояти кілька годин у прохолодному місці. Бісквіт буде ще кращим, якщо залишити його для стабілізації на добу.

бісквіт

Готовий охолоджений корж розрізати поперек на три шари.

розділити

Підготувати усі необхідні інгредієнти для крему.

для крему

У молоці розмішати борошно і, поступово помішуючи, варити до утворення густої кашки. Масу накрити харчовою плівкою так, щоб вона контактувала з поверхнею кашки (на поверхні не утворюватиметься суха скоринка), і остудити.

варити крем

Масло, попередньо залишене при кімнатній температурі для розм’якшення, з’єднати з цукром.

масло і цукор

Розтерти масло з цукром в пишну масу, додаючи (по краплях) лимонний сік і поступово помішуючи.

масляний кркм

До суміші, що вийшла, порціями додавати борошняну кашку.

крем

Все ретельно збити.

крем

Збивати білки без перерви спочатку повільно, а потім поступово підсилюючи темп. При збиванні міксером потрібно стежити, щоб весь обсяг білків був залучений до процесу збивання (щоб віночок діставав до дна посуду), інакше може вийти так, що внизу білки залишаться рідкими.

Добре збиті білки стійко тримаються на віночку і не звисають вниз, а їх обсяг збільшується в 4-5 разів. Не можна використовувати для збивання білків алюмінієвий посуд, оскільки маса посіріє.

Для збивання також не підходить блендер. Момент початку додавання пудри дуже важливий, до цього моменту білки повинні бути досить добре збиті. Не можна висипати всю пудру одразу! Вона відразу розчиниться і білки стануть рідкими. Пудру потрібно додавати потроху, поспішаючи, буквально по 0,5 чайної ложки. Після цього посуд з білковою піною поставити на парову лазню і збивати до однорідної блискучої маси. Піна має бути густою і триматися на віночку. Об’єм білкової маси після збивання повинен збільшитись у 5 разів.

білки

До масляної маси поступово додавати білкову піну.

білки і масло

Все дуже обережно перемішувати лопаткою, перекладаючи зверху донизу.

складний крем

Для збирання торта завжди використовую розсувну форму (не роз’ємну!). Укласти до неї нижній корж.

збираймо торт

На корж рівним шаром нанести крем.

крем

Покрити крем другим коржем і трохи притиснути.

складаємо торт

Другий корж також змастити кремом та покрити його верхнім коржем.

Розняти форму, вийняти торт і змастити його з усіх боків кремом, що залишився.

Бісквітний торт Нефертіті, рецепт з покроковими фото в домашніх умовах Бісквітний торт Нефертіті, рецепт з покроковими фото в домашніх умовах

Зверху торт Нефертіті посипати роздробленими горіхами.

Бісквітний торт Нефертіті, рецепт з покроковими фото в домашніх умовах
Коментарі до статті: 1
  1. Іван

    Добрий день! Рецепт — зрозумілий та докладний. Завдяки картинкам та хорошому поясненню я зможу приготувати максимально схожий торт. Бісквіт виглядає смачно — тож обов’язково спробую приготувати. Дякую за рецепт!

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons