Меню

Рецепти на зиму 12.10.2023

Класичний рецепт смачної квашеної капусти та усі секрети приготування

Рецепт квашеної капусти на зиму з покроковими фотографіями в домашніх умовах.

Бабусі дідусі наші всі переживають і запитують: «Чому зараз у багатьох людей зуби дуже слабенькі?». І самі ж на нього відповідають, що капусту потрібно цілий рік їсти, особливо квашену. У ній і вітаміну С більше в рази, і фолієва кислота – «скарбом безцінним» лежить у такому доступному для всіх, необхідному блюді, як квашена капуста на зиму. Очищення зубів при вживанні квашеної капусти можна порівняти за якістю з чищенням зубів стоматологом.

Для приготування квашеної капусти на зиму з морквою, щоб зберігалася відмінно, а смак і колір був чудовим, потрібно дотриматися парочки дуже важливих кроків і правил. Не можна жодним пунктом знехтувати.

  • Качани для квашеної капусти на зиму беремо виключно пізні сорти капусти.
  • Щільні качани та красиві, очищені від сухих, млявих, підгнилих та брудних листочків.
  • М’яти нашатковану капусту, разом із сіллю до появи капустяного соку.
  • Утрамбувати дуже щільно, щоб повітря не залишилося в товщі капусти. Якщо робите в бочці чи каструлі, то обов’язковий адекватний (важкий, близько 10 кг, якщо у бочці робите) гніт.
  • Щодня спускати повітря, що утворюється в процесі бродіння, дерев’яною паличкою, дістаючи до дна посуду. Чи не закривати кришкою щільно, ні капроновою, ні металевою.
  • Температура квашення – кімнатна.

Квашена капуста на зиму, класичний рецепт з фото

Інгредієнти:

  • Капуста 10 кг.
  • Морква 400 р.
  • Сіль 250 г.

Приготування квашеної капусти на зиму, рецепт від моєї бабусі

Якщо ви шаткуєте комбайном, то спочатку поріжте на шматки капусту.

капуста

Пропускаємо капусту через комбайн.

насічена капуста

Змінюємо насадку на дрібну, пропускаємо моркву.

морква

На стіл (чистий, без залишків миючого засобу), або якщо квасите дуже багато, то на підлогу, вистелену плівкою, яку вимили без миючих засобів. Висипаємо нашатковану капусту, морквину. Посипаємо сіллю.

квасим капусту

Мені і заважаємо до капустяного соку.

квашена капуста

Складаємо шарами в каструлю або бочку, ретельно утрамбовуючи кожен шар.

квашена капуста

Як тільки всі склали, притискаєте ще раз. Кладете тарілку або дощечку, притискаєте до виділення соку.

квашена капуста

Кладете гніт.

квашена капуста

Мій гніт вагою 1270 гр. з року в рік.

квашена капуста

Смачного!!!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons