Класичний рецепт смачної квашеної капусти та усі секрети приготування
Рецепт квашеної капусти на зиму з покроковими фотографіями в домашніх умовах.
Бабусі дідусі наші всі переживають і запитують: «Чому зараз у багатьох людей зуби дуже слабенькі?». І самі ж на нього відповідають, що капусту потрібно цілий рік їсти, особливо квашену. У ній і вітаміну С більше в рази, і фолієва кислота – «скарбом безцінним» лежить у такому доступному для всіх, необхідному блюді, як квашена капуста на зиму. Очищення зубів при вживанні квашеної капусти можна порівняти за якістю з чищенням зубів стоматологом.
Для приготування квашеної капусти на зиму з морквою, щоб зберігалася відмінно, а смак і колір був чудовим, потрібно дотриматися парочки дуже важливих кроків і правил. Не можна жодним пунктом знехтувати.
- Качани для квашеної капусти на зиму беремо виключно пізні сорти капусти.
- Щільні качани та красиві, очищені від сухих, млявих, підгнилих та брудних листочків.
- М’яти нашатковану капусту, разом із сіллю до появи капустяного соку.
- Утрамбувати дуже щільно, щоб повітря не залишилося в товщі капусти. Якщо робите в бочці чи каструлі, то обов’язковий адекватний (важкий, близько 10 кг, якщо у бочці робите) гніт.
- Щодня спускати повітря, що утворюється в процесі бродіння, дерев’яною паличкою, дістаючи до дна посуду. Чи не закривати кришкою щільно, ні капроновою, ні металевою.
- Температура квашення – кімнатна.
Квашена капуста на зиму, класичний рецепт з фото
Інгредієнти:
- Капуста 10 кг.
- Морква 400 р.
- Сіль 250 г.
Приготування квашеної капусти на зиму, рецепт від моєї бабусі
Якщо ви шаткуєте комбайном, то спочатку поріжте на шматки капусту.
Пропускаємо капусту через комбайн.
Змінюємо насадку на дрібну, пропускаємо моркву.
На стіл (чистий, без залишків миючого засобу), або якщо квасите дуже багато, то на підлогу, вистелену плівкою, яку вимили без миючих засобів. Висипаємо нашатковану капусту, морквину. Посипаємо сіллю.
Мені і заважаємо до капустяного соку.
Складаємо шарами в каструлю або бочку, ретельно утрамбовуючи кожен шар.
Як тільки всі склали, притискаєте ще раз. Кладете тарілку або дощечку, притискаєте до виділення соку.
Кладете гніт.
Мій гніт вагою 1270 гр. з року в рік.
Смачного!!!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!