Смачний салат з грибами та рисом, рецепт на свято і на кожен день
Ділюсь рецептом приготування ситного та смачного салату. Йому завжди знайдеться місце навіть на святковому столі. На щастя, всі продукти в ньому в даний час доступні цілий рік, тому проблем із придбанням не буде.
Рис краще взяти пропарений, а ще краще у спеціальних пакетиках, у яких його і варять. Це дуже зручно, та й крупинки одна до одної. Але найголовніший інгредієнт у цьому салаті – майонез. Від його якості залежить смак салату. Спробуйте!
Як приготувати салат з грибами, рисом, яйцем та зеленою цибулею
Інгредієнти:
- Печериці свіжі – 200 г
- Рис пропарений – 0,5 склянки
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цибуля зелена – 200 г
- Майонез 67% — 3 ст. ложки
- Олія — за потребою
- Зелень петрушки – за потребою
- Сіль за смаком
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Рис перебрати, залити теплою водою, злегка збовтати, щоб всі легкі домішки, що залишилися, спливли нагору, і злити їх. Потім ретельно промити крупу в теплій (35 ° С) воді для видалення мульчі, а потім у гарячій воді (95 ° С) для змиву жиру, що виступає на поверхні зерен під час зберігання. Підготовлений рис всипати в підсолену воду (600 мл), що кипить, і варити при слабкому кипінні протягом 25-30 хвилин. Коли зерна набухнуть і стануть м’якими, відкинути рис на сито, промити окропом, дати стекти рідині і дати охолонути.
Яйця відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання води, а потім опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити, остудити і подрібнити.
Зелену цибулю вимити в проточній воді, обсушити та нарізати тонкими кільцями.
Печериці перебрати, почистити, швидко, але ретельно вимити і обсушити на серветці, а потім нарізати тонкими пластинками.
Гриби викласти на пательню з олією, обсмажити при помішуванні до підрум’янювання і остудити.
У мисці з’єднати рис, яйця, зелену цибулю та гриби, посолити за смаком і заправити майонезом.
Салат перемішати.
Подати салат порційно, прикрасивши гілочками зелені.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!