Меню

Закуски 19.05.2023

Кабачки готую тільки – так! Неймовірно смачно, просто і не потрібно смажити

Найсмачніші кабачки за найпростішим і найшвидшим рецептом. Не потрібно смажити, достатньо нарізати і перемішати зі спеціями та сухарями, а потім на деко і в духовку.

Починається літо, сезон овочів уже у розпалі. Саме час виявити свою кулінарну фантазію та урізноманітнити меню овочевими стравами. Ділюсь рецептом приготування смачних кабачків у духовці. Незважаючи на простоту, ця страва має дуже вишуканий смак. Крім того, це ситна та корисна страва. Що може бути краще для легкого обіду чи вечері! Нічого складного, а результат потішить.

 

Інгрідієнти:

  • Кабачки молоді – 2 шт.
  • Часник – 3–4 зубчики
  • Суха приправа «Прованські трави» – 1 ч. ложка
  • Паприка мелена – 1 ч. ложка
  • Сметана 20% – 3 ст. ложки
  • Сухарі панірувальні – 2 ст. ложки
  • Сіль — 1 ч. ложка

Кабачки з часником у духовці, рецепт швидкий та смачний

  • Час підготовки – 10 хвилин
  • Час приготування – 1 год.
  • Кількість порцій – 4

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

кабачки

Для страви придатні тільки зовсім молоді кабачки з ніжною шкіркою і з насінням, що несформувалося. Вимити їх у проточній воді, обсушити та нарізати на товсті півкола. Щоб вони мали привабливіший вигляд, краще нарізати їх фігурним ножем.

кабачки

Зубчики часнику очистити від сухої оболонки та дрібно нарізати.

часник

Викласти всі нарізані кабачки в об’ємну миску, посипати часником, паприкою, прованськими травами та панірувальними сухарями, посолити (краще до смаку) і заправити сметаною.

кабачки і спеції

Все ретельно перемішати.

переміщати

Перекласти суміш у форму для запікання та розрівняти.

у формі

Якщо форма запікання керамічна (як у мене) або з вогнетривкого скла, то ставити її потрібно в холодну духовку і лише потім включати її на потрібну температуру. А якщо форма металева чи силіконова, то страву потрібно ставити у вже розігріту духовку
.

Кабачки з часником у духовці, рецепт швидкий та смачний

Саме від форми і буде відраховуватися час запікання. Готувати кабачки за температури 180 °С до м’якості. На це може піти від 35 хвилин до 1 години.

Коментарі до статті: 1
  1. Олена

    Доброго дня. Дуже цікавий рецепт. Як раз в червні день народження, тому буде новеньке на столі. Велике дякую

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons