Смачний десерт з манної крупи і какао за копійки
Якщо свята вже минули, а солоденького все одно хочеться, то я раджу приготувати ось такий простий десерт із звичайної манки з какао та варенням. Запевняю вас, що він припаде до смаку як малюкам, так і дорослим ласунам.
Особливо оцінять його шокоголіки, адже десерт має насичений шоколадний смак. За бажання норму какао можна збільшити. Приготуйте та поділіться своїми враженнями. Сподіваюся, що не розчарую!
Знадобиться:
- Крупа манна – 60 г
- Молоко – 450 мл
- Цукор-пісок – 75 г
- Масло вершкове – 50 г
- Какао-порошок – 1 ст. ложка
- Ванілін – 1 щіпка
- Варення – за потребою
Смачний десерт із манки і какао, рецепт з фото за копійки
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
У невеликому вогнетривкому посуді з’єднати 1 ст. ложку цукру з какао, добре перемішати та розтерти з 5 ст. ложками молока, а потім зварити при помішуванні до повного розчинення цукру. Суміш охолодити.
Молоко, що залишилося, довести до кипіння, всипати решту цукру, перемішати, безперервно помішуючи, всипати манну крупу і поварити до загусання.
У гарячу в’язку кашу додати масло, шоколадну суміш та ванілін.
Все перемішати до однорідності.
Перекласти суміш у чашу міксера та збити до консистенції мусу.
Розкласти десерт у креманки.
При подачі десерт-мус полити улюбленим варенням.
Тоня
Спробувала приготувати десерт по Вашому рецепту… це вийшло неймовірно смачно, а те, що в мене взагалі вийшло його зробити, то це свідчить про неймовірно легкий рецепт 😅