Млинці з карамелізованими яблуками та сиром
У моїй сім’ї млинці – улюблена їжа незалежно від того, чи подають їх просто так чи роблять фаршированими. Я пропоную вам рецепт приготування млинців із дуже смачною начинкою. Це не просто фаршировані млинці, а справжній десерт.
Карамелізовані яблука з сиром дають дивовижний смак, млинці просто тануть у роті. Приготуйте та переконайтеся в цьому самі!
Тісто:
- Борошно пшеничне – 160 г
- Молоко – 400 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч. ложка
- Розпушувач тіста – 1 ч. ложка
- Сіль – 1 щіпка
- Олія — 1 ст. ложка
Начинка:
- Яблука кисло-солодкі – 1 шт.
- Сир – 200 г
- Цукор-пісок – 5 ч. ложок
- Кориця – 0,5 ч. ложки
- Масло вершкове – 40 г
Додатково:
- Олія (для обсмажування млинців з начинкою) – 2–3 ст. ложки
Млинці з сиром та яблуками, рецепт з фото покроково
Підготувати усі необхідні інгредієнти для начинки.
Яблуко вимити, очистити від шкірки та насіння та нарізати дрібними кубиками.
На сковороді розігріти вершкове масло і висипати до нього яблука. Обсмажувати при помішуванні протягом 5 хвилин.
Яблука посипати цукром та корицею.
Обсмажувати все разом ще 1 хвилину, щоб усі яблука покрилися карамеллю. Масу остудити.
Додати яблука до сиру.
Начинку добре перемішати.
Підготувати всі інгредієнти для тіста.
У миску вбити яйця, влити трохи молока, всипати цукор та сіль.
Суміш трохи збити вінчиком.
До суміші, що вийшла, додати просіяне борошно і розпушувач тіста.
Замішати густе тісто без грудочок.
Розвести тісто молоком, що залишилося, до потрібної консистенції і влити рослинну олію (1 ст. ложка).
Тісто для млинців ретельно перемішати та залишити на 15 хвилин для набухання клейковини борошна.
Сковороду змастити маслом (лише один раз, перед першим млинцем), а потім на середину сковороди ополоником налити порцію тіста і покрутити сковороду так, щоб воно рівномірно розподілилося по дну. Коли низ млинця позолотиться, перевернути його та смажити з другого боку буквально кілька секунд. Перший млинець обов’язково потрібно спробувати. Після дегустації можна відрегулювати кількість солі та цукру.
На менш засмажену сторону млинця завдати порцію начинки.
Загорнути млинець конвертом.
Обсмажити фаршировані млинці на олії з двох сторін до підрум’янювання. Подати до чаю чи, як десерт, зі сметаною.
Аліна
Ці млинці з сиром та яблуками — найсмачніше що я їла за останній час. Вони виходять такі ніжні, в міру солодкі, просто тануть у роті. З’їсти один не вдасться, бо хочеться ще і ще. За один вечір з’їли все. Навіть дитина, яка не їсть фаршировані млинці, полюбляє тільки пусті, схотіла скуштувати, і без вмовлять злопала дві штуки.
Артем
Я дуже люблю готувати в мультиварці і цей рецепт плову з фрикадельками став одним з моїх улюблених. Готувати плов в мультиварці дуже зручно, так як вона дозволяє заощадити час і сили. Крім того, плов з фрикадельками виходить дуже смачним і насиченим. Фрикадельки додають в блюдо не тільки цікавий смак, але і протеїни, що робить його більш поживним. Я із задоволенням готую цей рецепт для своєї родини і рекомендую його всім, хто любить плов і шукає нові способи його приготування.
Артем
Я просто в захваті від цього рецепту! Це такий смачний десерт, який можна приготувати дуже швидко і зовсім за невеликі гроші. Манна крупа і какао-це такі доступні і дешеві продукти, які завжди можна знайти в будь-якому магазині. А ось що виходить з них разом-це справжнє диво! Десерт виходить дуже ніжним і ароматним, з легкою текстурою і ненав’язливим смаком какао. Я часто готую цей десерт для своїх близьких і друзів, і вони завжди залишаються в захваті від нього. Це дійсно відмінний спосіб порадувати себе і своїх близьких чимось смачним і незвичайним, не витративши при цьому багато грошей.