Меню

Закуски 15.03.2024

Смачна варена ковбаса з курячого філе

Якщо ви волієте вести здоровий спосіб життя, то ця ковбаса вам обов’язково сподобається, тому що готується вона тільки з натуральних продуктів.

В оригінальному рецепті автор пропонує варити її в гуртках, але мені більше подобається використовувати силіконові форми. З них ковбаса ідеально витягується і має привабливіший вигляд. Подати таку ковбасу можна з хріном, гірчицею чи кетчупом. Смачного!

 

Складові:

  • Філе куряче — 300 г
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Вершки 10-15% — 100 мл
  • Крохмаль картопляний чи кукурудзяний – 1 ст. ложка
  • Коріандр мелений — 0,3 ч. ложки
  • Паприка мелена – 0,3 ч. ложки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. ложки
  • Сіль за смаком
  • Маргарин (для змащування форми) – за потребою

Куряча варена ковбаса, смачний рецепт на водяній бані

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

філе

Куряче філе вимити, видалити всі плівки та нарізати невеликими шматочками.

куряче філе

Зубчик часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки і пропустити через прес.

часник

У миску викласти філе, крохмаль і часник, вбити яйце, влити вершки, додати прянощі та спеції.

маринад

Все добре перемішати.

маринувати

Суміш, що вийшла, викласти в чашу блендера.

в блендер

Подрібнити на однорідну масу.

варена куряча ковбаса

Для формування ковбаси я використала циліндричну силіконову форму для паски діаметром 10 см і висотою 8 см. Внутрішні стінки та дно форми потрібно змастити маргарином, викласти в неї приготовлену масу та розрівняти.

варена куряча ковбаса

На дно високої каструлі покласти силіконовий килимок під гаряче, помістити на нього наповнену форму і влити в каструлю стільки води, щоб при закипанні вона не потрапила у форму. Накрити форму невеликим блюдцем.

Варити ковбасу протягом 1 години, рахуючи з моменту закипання рідини. У процесі варіння періодично підливати окріп, щоб зберігався потрібний рівень води.
варена куряча ковбаса

Ковбасу злегка остудити у формі, викласти на тарілку та остудити.

варена куряча ковбаса

При подачі нарізати ковбасу на кружечки. Зберігати у холодильнику, загорнувши у фольгу.

варена куряча ковбаса
Коментарі до статті: 1
  1. Іра

    Цей рецепт для мене, ❤️ дякую

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons