Смачна варена ковбаса з курячого філе
Якщо ви волієте вести здоровий спосіб життя, то ця ковбаса вам обов’язково сподобається, тому що готується вона тільки з натуральних продуктів.
В оригінальному рецепті автор пропонує варити її в гуртках, але мені більше подобається використовувати силіконові форми. З них ковбаса ідеально витягується і має привабливіший вигляд. Подати таку ковбасу можна з хріном, гірчицею чи кетчупом. Смачного!
Складові:
- Філе куряче — 300 г
- Яйця курячі – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Вершки 10-15% — 100 мл
- Крохмаль картопляний чи кукурудзяний – 1 ст. ложка
- Коріандр мелений — 0,3 ч. ложки
- Паприка мелена – 0,3 ч. ложки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цукор-пісок – 0,5 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Маргарин (для змащування форми) – за потребою
Куряча варена ковбаса, смачний рецепт на водяній бані
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Куряче філе вимити, видалити всі плівки та нарізати невеликими шматочками.
Зубчик часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки і пропустити через прес.
У миску викласти філе, крохмаль і часник, вбити яйце, влити вершки, додати прянощі та спеції.
Все добре перемішати.
Суміш, що вийшла, викласти в чашу блендера.
Подрібнити на однорідну масу.
Для формування ковбаси я використала циліндричну силіконову форму для паски діаметром 10 см і висотою 8 см. Внутрішні стінки та дно форми потрібно змастити маргарином, викласти в неї приготовлену масу та розрівняти.
На дно високої каструлі покласти силіконовий килимок під гаряче, помістити на нього наповнену форму і влити в каструлю стільки води, щоб при закипанні вона не потрапила у форму. Накрити форму невеликим блюдцем.
Ковбасу злегка остудити у формі, викласти на тарілку та остудити.
При подачі нарізати ковбасу на кружечки. Зберігати у холодильнику, загорнувши у фольгу.
Іра
Цей рецепт для мене, ❤️ дякую