Ковбаски зі свинини з яловичою печінкою на шпажках
Такі ковбаски можна подати з будь-яким гарніром, але особливо вони гарні з картоплею в будь-якому вигляді та з овочами. Готується страва дуже просто, тому сміливо беріться до справи. Замість яловичої печінки можна взяти і свинячу, а також печінку інших тварин і навіть птахів. Оригінально виглядають такі ковбаски на шпажках. Особливо вони сподобаються дітям, але й дорослим така подача сподобається. Дуже смачно!
Продукти:
- Свинина (м’якоть) – 300 г
- Печінка яловича – 100 г
- Часник – 2 зубчики
- Борошно пшеничне – 1 ст. ложка
- Яйця курячі – 1 шт.
- Жир (для обсмажування) – 2 ст. ложки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – до смаку
Ковбаски зі свинини з яловичою печінкою на шпажках, рецепт з фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
М’ясо очистити від плівок, обполоснути в холодній воді, промокнути серветкою, щоб видалити залишки вологи, нарізати шматочками і пропустити через дрібні грати м’ясорубки.
Печінку очистити від плівок та жовчних проток, вирізати кровоносні судини, промити в холодній воді та нарізати на шматки.
Зубчики часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки і порубати.
У м’ясний фарш викласти печінку, додати перець, сіль, часник та яйце.
Суміш добре вимішати, а потім вибити та поставити на 1–1,5 години в холодильник.
З приготовленого фаршу сформувати ковбаски довжиною 10-12 см, запанувати в борошні і нанизати їх на шпажки.
Обсмажити ковбаски на сковороді з розігрітим жиром з усіх боків до підрум’янювання.
Подати ковбаски разом із шпажками. На гарнір ідеально підійде смажена картопля.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!