Меню

Закуски 22.05.2023

Чудові рулетики з кабачка з курячим філе на шпажках

Чудова гаряча закуска для святкового столу. Рулетики на шпажках з кабачка з куркою та сиром, запечені в духовці.

Кабачок – це такий самий унікальний овоч, як і картопля. Що тільки не готують із цього красеня! Тішить він своєю ніжною текстурою і тим, що поєднується з багатьма продуктами. Пропоную в цьому переконатися, приготувавши рулетики із кабачка з куркою та сиром. Смакові якості, що входять до складу компонентів, дуже органічно доповнюють один одного. До того ж, це корисно і дуже симпатично. Ну а в розпал сезону збору овочів рулетики із кабачка особливо актуальні.

Їсти рулетики з кабачка з куркою і сиром пропоную і в гарячому вигляді як самостійна друга страва і як холодна закуска.

Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт.
  • куряча грудка – 1 шт.
  • сир – 50 гр.
  • часник – 1 зубчик
  • кетчуп – 30 гр.
  • олія – 1 ч. л.
  • листя базиліка
  • сіль, чорний мелений перець

Рецепт приготування рулетиків з кабачків з курячим філе

Головною умовою приготування рулетиків із кабачка є наявність молодого овочів невеликого діаметру. Саме у таких кабачків середина має щільну м’якоть і не має насіння. Суворе дотримання цієї умови дозволить бути впевненим у блискучому результаті.

кабачок

Кабачок промити і нарізати вздовж пластини довжиною 15 см і товщиною близько 3 мм. Для отримання таких тонких пластин знадобиться гострий ніж.

кабачки на декові

Деко змастити олією (або застелити папером для випічки), викласти на нього шматочки кабачка і трохи посолити.

 

Розігріти духову шафу до 180 0С і помістити в неї лист з кабачками на 5 хвилин. За цей час пластини стануть м’якими, що дозволить легко згорнути кабачок у рулет.

Тим часом переходимо до підготовки іншого головного інгредієнта – курячого м’яса.

З курячої грудки зняти шкіру та відокремити кістки. Філе розрізати вздовж смужки, помістити в поліетиленовий пакет і злегка відбити. Це дозволить м’ясу не порватися, а Вам не забруднитись. Потім витягти шматочки з пакета, посолити і поперчити.

відбивні курячі

Викласти всі шматки курки в ємність, додати подрібнений часник, перемішати і дати постояти 15 хвилин, промаринуватися.

Кабачки на деку трохи остудити і, не прибираючи їх з дека, викласти на кожну овочеву пластину смужку курки, на неї натертий сир, трохи кетчупу та базиліка.

кабачки з куркою

Загорнути підготовлені кабачки в рулетики з куркою та сколити шпажками по три штуки. Також можна скористатися зубочистками.

рулетики з кабачків і курки

Помістити рулетики в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Ніжна смачна та ситна страва, безсумнівно, припаде Вам до смаку і за наявності кабачків у зимовий період, таку страву можна сміливо готувати навіть на Новий рік.

рулетики з кабачків і курки

Подавати можна і в гарячому та в холодному вигляді. Готуємо швидко, їмо із задоволенням!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons