Чудові рулетики з кабачка з курячим філе на шпажках
Чудова гаряча закуска для святкового столу. Рулетики на шпажках з кабачка з куркою та сиром, запечені в духовці.
Кабачок – це такий самий унікальний овоч, як і картопля. Що тільки не готують із цього красеня! Тішить він своєю ніжною текстурою і тим, що поєднується з багатьма продуктами. Пропоную в цьому переконатися, приготувавши рулетики із кабачка з куркою та сиром. Смакові якості, що входять до складу компонентів, дуже органічно доповнюють один одного. До того ж, це корисно і дуже симпатично. Ну а в розпал сезону збору овочів рулетики із кабачка особливо актуальні.
Інгредієнти:
- кабачок – 1 шт.
- куряча грудка – 1 шт.
- сир – 50 гр.
- часник – 1 зубчик
- кетчуп – 30 гр.
- олія – 1 ч. л.
- листя базиліка
- сіль, чорний мелений перець
Рецепт приготування рулетиків з кабачків з курячим філе
Головною умовою приготування рулетиків із кабачка є наявність молодого овочів невеликого діаметру. Саме у таких кабачків середина має щільну м’якоть і не має насіння. Суворе дотримання цієї умови дозволить бути впевненим у блискучому результаті.
Кабачок промити і нарізати вздовж пластини довжиною 15 см і товщиною близько 3 мм. Для отримання таких тонких пластин знадобиться гострий ніж.
Деко змастити олією (або застелити папером для випічки), викласти на нього шматочки кабачка і трохи посолити.
Розігріти духову шафу до 180 0С і помістити в неї лист з кабачками на 5 хвилин. За цей час пластини стануть м’якими, що дозволить легко згорнути кабачок у рулет.
Тим часом переходимо до підготовки іншого головного інгредієнта – курячого м’яса.
З курячої грудки зняти шкіру та відокремити кістки. Філе розрізати вздовж смужки, помістити в поліетиленовий пакет і злегка відбити. Це дозволить м’ясу не порватися, а Вам не забруднитись. Потім витягти шматочки з пакета, посолити і поперчити.
Викласти всі шматки курки в ємність, додати подрібнений часник, перемішати і дати постояти 15 хвилин, промаринуватися.
Кабачки на деку трохи остудити і, не прибираючи їх з дека, викласти на кожну овочеву пластину смужку курки, на неї натертий сир, трохи кетчупу та базиліка.
Загорнути підготовлені кабачки в рулетики з куркою та сколити шпажками по три штуки. Також можна скористатися зубочистками.
Помістити рулетики в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Ніжна смачна та ситна страва, безсумнівно, припаде Вам до смаку і за наявності кабачків у зимовий період, таку страву можна сміливо готувати навіть на Новий рік.
Подавати можна і в гарячому та в холодному вигляді. Готуємо швидко, їмо із задоволенням!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!