Смачні кабачки з огірками на зиму, рецепт на банку 1 літр без стерилізації
Консервовані на зиму кабачки із огірками в одній баночці. Простий рецепт з фото на кожен день для всієї родини.
Давайте сьогодні зробимо мариновані кабачки з огірками, поєднання цих овочів є досить виграшним. Начебто мариновані огірки смачні самі по собі, але кабачок їх анітрохи не псує, навпаки, дає оригінальний присмак. Якщо кабачків у вас хороший урожай, як у мене, спробуйте приготувати на зиму таку заготівлю. Огірки з кабачками виходять тугими, хрусткими – шалена закуска. Чудово підходить до картопляного пюре з котлетою.
Щоб приготувати кабачки з огірками нам потрібно – 45 хвилин, кількість порцій – 4.
Інгредієнти:
- Кабачок – 300 грам
- Огірки будь-якого розміру – 500 грам
- Кріп свіжий – 1 пучок
- Лист хрону (шматочок) – 1 штука
- Базилік фіолетовий (сушений) – підлога чайної ложки
- Перець горошком запашний – 3 штуки
- Часник – 2 зубчики
- Сіль велика кам’яна – 1,5 чайної ложки
- Цукор – 1 чайна ложка
- Оцет 9% — 1 столова ложка
- Очищена вода.
Огірки з кабачками на зиму, рецепт без стерилізації на банку 1 літр
Я готувала одну літрову банку, якщо у вас багато овочів, заготовте більше чистих банок і збільшуйте кількість спецій. Відразу потрібно банки вимити з миючим засобом і пропарити в духовці або мікрохвильовій печі, де вам зручно.
Огірки повинні бути тугі, свіжі, якщо таких немає, то залийте крижаною водою будь-які огірки, на годинку, потім воду поміняйте і ще кілька годин нехай постоять. Тоді точно овочі будуть хрусткі та смачні.
Кабачок у мене великий, але це не дуже важливо, природно краще молоді плоди. Першими в банку потрібно класти лист хрону, кріп, якщо є в парасольках, взагалі добре.
Для аромату я додаю ще сушений базилік, перець у горошку запашний. Саме сушені трави добре зберігаються в консервації.
Обов’язково часник, без нього нікуди, він робить огірки з кабачками пікантними та не прісними.
Обрізаємо хвости у огірків, можна трохи проколоти їх зубочисткою, щоби добре промаринувалися. Кабачки нарізаємо як вам до смаку. Складаємо всі овочі в банку, один до одного, щоб багато влізло.
Заливаємо окропом, хай вони так постоять 15 хвилин. Воду потім злити кришкою з дірками. Зливаємо в ковшик, додаємо сіль, цукор і варимо розсіл. Закипить, проварити пару хвилин і можна вимикати вогонь. Додайте оцет і перемішайте розсіл.
Відразу заливаємо розсолом овочі у банку. Швидко закочуємо кришками і залишаємо до ранку огірки на підвіконня, можна банку перевертати, щоб усі спеції поступово по ній розподілилися.
Кабачки з огірками на зиму за нашим простим рецептом з фото готові!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!