Мариновані огірки на зиму з хріном – ну дуже хрусткі та смачні
Огірки з хріном і часником на зиму, рецепт дуже простий, і з ним впораються навіть кулінари-початківці. Огірки за цим рецептом виходять приємно хрусткими та пікантними на смак. Завдяки хрону, такі огірочки трохи гостріші за звичайні, вони відмінно підходять для салатів і закусок. А вже з картоплею диво як гарні!
Огірки можна взяти будь-якого розміру, підійдуть навіть барильця — кріпаки, їх потрібно викласти на дно банки.
Інгредієнти на одну дволітрову банку:
- Огірки – 1-1,3 кг;
- Хрін — 1-2 лист.;
- Кріп – 1 шт.;
- Морква – 1 прим.;
- Часник — 2-4 зуб.;
- Чорний перець горошком – 5-7 шт.;
Інгредієнти для маринаду:
- Вода – 1,5-1,7 л;
- Сіль — 2 ст.л.(без гірки);
- Цукор – 4 ст.
- Оцет 9% – 50 мл.
Хрусткі мариновані огірки з хріном, рецепт на зиму в 3-х літровій банці
Зберемо продукти згідно зі списком інгредієнтів.
Огірки моєму в холодній воді, ретельно очищаючи весь бруд. Щоб після засолювання всередині огірків не з’явилися порожні порожнини, замочимо огірки у холодній воді на 2-3 години.
Моркву та часник очищаємо та ретельно споліскуємо під водою. Нарізаємо моркву невеликими кільцями, а часник тонкими скибочками.
На дно простерилізованої банки укладаємо чистий кріп та листя хрону. Якщо любите гостріше, то разом із листям у банку можна покласти корінець хрону.
Додаємо в банку трохи моркви та часнику, а також перець горошком.
У огірків зрізаємо обидва кінчики, потім щільно забиваємо огірками банку, пересипаючи шарами моркви та часнику.
Заливаємо банку з огірками окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 20-30 хвилин. Потім воду зливаємо і заливаємо окропом.
В цей час готуємо маринад. У киплячу воду додаємо цукор та сіль, потім кип’ятимо ще близько 3-4 хвилин, щоб інгредієнти розчинилися. Після цього додаємо столовий оцет, кип’ятимо ще 20-30 секунд і знімаємо з плити.
Із банки зливаємо окріп і заливаємо гарячий маринад. Накриваємо кришкою і закочуємо ключем. Щоб перевірити якість закрутки, банку перевертаємо та опускаємо на сухий рушник. Накриваємо теплою тканиною і залишаємо остигати. Після цього прибираємо на зберігання.
Час приготування огірків – 50-60 хвилин.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!