Меню

Рецепти на зиму 2.07.2023

Мариновані огірки на зиму з хріном – ну дуже хрусткі та смачні

Огірки з хріном і часником на зиму, рецепт дуже простий, і з ним впораються навіть кулінари-початківці. Огірки за цим рецептом виходять приємно хрусткими та пікантними на смак. Завдяки хрону, такі огірочки трохи гостріші за звичайні, вони відмінно підходять для салатів і закусок. А вже з картоплею диво як гарні!

Огірки можна взяти будь-якого розміру, підійдуть навіть барильця — кріпаки, їх потрібно викласти на дно банки.

Інгредієнти на одну дволітрову банку:

  • Огірки – 1-1,3 кг;
  • Хрін — 1-2 лист.;
  • Кріп – 1 шт.;
  • Морква – 1 прим.;
  • Часник — 2-4 зуб.;
  • Чорний перець горошком – 5-7 шт.;

Інгредієнти для маринаду:

  • Вода – 1,5-1,7 л;
  • Сіль — 2 ст.л.(без гірки);
  • Цукор – 4 ст.
  • Оцет 9% – 50 мл.

Хрусткі мариновані огірки з хріном, рецепт на зиму в 3-х літровій банці

Зберемо продукти згідно зі списком інгредієнтів.

овочі

Огірки моєму в холодній воді, ретельно очищаючи весь бруд. Щоб після засолювання всередині огірків не з’явилися порожні порожнини, замочимо огірки у холодній воді на 2-3 години.

огірки

Моркву та часник очищаємо та ретельно споліскуємо під водою. Нарізаємо моркву невеликими кільцями, а часник тонкими скибочками.

морква і часник

На дно простерилізованої банки укладаємо чистий кріп та листя хрону. Якщо любите гостріше, то разом із листям у банку можна покласти корінець хрону.

хрін в банку

Додаємо в банку трохи моркви та часнику, а також перець горошком.

зелень в банці

У огірків зрізаємо обидва кінчики, потім щільно забиваємо огірками банку, пересипаючи шарами моркви та часнику.

огірки в банці

Заливаємо банку з огірками окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 20-30 хвилин. Потім воду зливаємо і заливаємо окропом.

залити огірки

В цей час готуємо маринад. У киплячу воду додаємо цукор та сіль, потім кип’ятимо ще близько 3-4 хвилин, щоб інгредієнти розчинилися. Після цього додаємо столовий оцет, кип’ятимо ще 20-30 секунд і знімаємо з плити.

маринад

Із банки зливаємо окріп і заливаємо гарячий маринад. Накриваємо кришкою і закочуємо ключем. Щоб перевірити якість закрутки, банку перевертаємо та опускаємо на сухий рушник. Накриваємо теплою тканиною і залишаємо остигати. Після цього прибираємо на зберігання.

Хрусткі мариновані огірки з хріном, рецепт на зиму 

Якщо вся технологія дотримана і банку з кришкою були ретельно вимиті та простерилізовані, то такі мариновані огірки з хріном та часником простоять усю зиму навіть за кімнатної температури.

Хрусткі мариновані огірки з хріном, рецепт на зиму 
Час приготування огірків – 50-60 хвилин.

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons