Меню

Випiчка, Пiца 20.11.2022

Піца з шпротами та солоними огірками на готовому листковому тісті — ну дуже смачна

У нас сьогодні легка та смачна піца! Цей рецепт завжди допоможе вам, якщо потрібно швидко приготувати щось ситне і смачне. З приготуванням такої піци впорається і новачок на кухні, а результат потішить навіть найвибагливішого гурмана.

Це справжня знахідка для господарок, які люблять приймати гостей. Незважаючи на простоту, ця страва має дуже вишуканий смак.

Піца з шпротами

  • Готове листкове тісто – 0,5 упаковки
  • Шпроти – 1 банка
  • Сир сулугуні – 100 г
  • Огірки солоні – 2-3 шт.
  • Майонез – за потребою

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

продукти

Тісто розморозити та розкотати у тонкий пласт. Розкачування тіста слід проводити строго в одному напрямку (від себе), щоб не пошкодити шари.

Також треба мати на увазі, що листкове тісто не можна розкачувати в пласт тонше 5 мм, інакше при випіканні воно склеїться і не підніметься шарами.

Розкатане тісто викласти на деко. Дно листа олією не змащувати, а лише збризкати холодною водою. Випаровуючись, вона сприяє підняттю шарів тіста, і випічка вийде високою та м’якою. Пласт змастити майонезом.

тісто

Солоні огірки нарізати тонкими кружальцями.
солоні огіркиПоверх майонезу розкласти шпротинки.
шпротиМіж шпротинками викласти кружечки огірків.
шпроти з огіркамиСир натерти на великій тертці.
сирЗверху піцу посипати тертим сиром.
піца з сиромДеко з піцею перед випічкою потрібно охолодити в холодильнику протягом 15-30 хвилин, а потім поставити в духовку, розігріту до температури 220-250 °С. При нижчій температурі шари можуть склеїтися через витікаючу олію, при вищій температурі випічка вийде занадто сухою. При випіканні духовку можна поставити чашку з водою або бризкати нею дно духовки. Пар, що утворюється, робить тісто, що піднімається, більш шаруватим. Випікати піцу протягом 15-20 хвилин.
піца в духовціГотову піцу з шпротами та солоними огірками нарізати на порції.

Піца з шпротами та солоими огірками на листковому тісті

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons