Піца з шпротами та солоними огірками на готовому листковому тісті — ну дуже смачна
У нас сьогодні легка та смачна піца! Цей рецепт завжди допоможе вам, якщо потрібно швидко приготувати щось ситне і смачне. З приготуванням такої піци впорається і новачок на кухні, а результат потішить навіть найвибагливішого гурмана.
Це справжня знахідка для господарок, які люблять приймати гостей. Незважаючи на простоту, ця страва має дуже вишуканий смак.
Піца з шпротами
- Готове листкове тісто – 0,5 упаковки
- Шпроти – 1 банка
- Сир сулугуні – 100 г
- Огірки солоні – 2-3 шт.
- Майонез – за потребою
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Тісто розморозити та розкотати у тонкий пласт. Розкачування тіста слід проводити строго в одному напрямку (від себе), щоб не пошкодити шари.
Розкатане тісто викласти на деко. Дно листа олією не змащувати, а лише збризкати холодною водою. Випаровуючись, вона сприяє підняттю шарів тіста, і випічка вийде високою та м’якою. Пласт змастити майонезом.
Солоні огірки нарізати тонкими кружальцями.
Поверх майонезу розкласти шпротинки.
Між шпротинками викласти кружечки огірків.
Сир натерти на великій тертці.
Зверху піцу посипати тертим сиром.
Деко з піцею перед випічкою потрібно охолодити в холодильнику протягом 15-30 хвилин, а потім поставити в духовку, розігріту до температури 220-250 °С. При нижчій температурі шари можуть склеїтися через витікаючу олію, при вищій температурі випічка вийде занадто сухою. При випіканні духовку можна поставити чашку з водою або бризкати нею дно духовки. Пар, що утворюється, робить тісто, що піднімається, більш шаруватим. Випікати піцу протягом 15-20 хвилин.
Готову піцу з шпротами та солоними огірками нарізати на порції.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!