Пиріг із листкового тіста з рибно-яєчною начинкою
У домашніх умовах найпростіше готувати пироги та печиво з готового купованого листкового тіста. Начинка може бути будь-якою: солоною або солодкою. Сьогодні я спекла пиріг з рибно-яєчною начинкою. Замість мінтаю можна взяти і будь-яку іншу рибу, але варіант з мінтаєм мені і моїм близьким подобається найбільше. Пропонований пиріг відрізняється від інших пирогів способом незвичайного формування «косою». Приємного апетиту!
Продукти:
- Тісто листкове бездрожжеве (готове) – 450 г
- Мінтай свіжоморожений – 1 шт.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Майонез – за потребою
- Сіль – до смаку
Додатково:
- Олія (для смаження цибулі та риби) – за потребою
- Борошно пшеничне – за потребою
- Яйця курячі (для змащування пирога) – 1 шт.
Пиріг із листкового тіста з рибою та яйцем, рецепт з фото за кроками
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Яйця відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання рідини, а потім опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити від шкаралупи, остудити і нарізати на дрібні кубики.
Цибулини очистити та дрібно нарізати.
На сковороді розігріти олію, викласти в неї цибулю і обсмажити її до м’якості та легкого підрум’янювання.
Мінтай розморозити, ретельно випатрати, вимити зсередини та зовні, обсушити та нарізати невеликими шматками.
Рибу посолити, обваляти в борошні і обсмажити на олії до підрум’янювання.
Рибу остудити та розібрати на дрібні шматочки, видаливши всі кісточки.
До риби додати яйця та цибулю, посолити за смаком та заправити майонезом.
Начинку добре вимішати.
Листкове тісто розморозити при кімнатній температурі і обережно розкласти на робочій поверхні, присипаній борошном. Аркуш тіста при необхідності розкачати качалкою в одному напрямку, а потім візуально розділити на три рівні частини. У середню частину викласти начинку, не доходячи до верху та низу пласта тіста на 3-4 см. Від начинки до країв тіста за допомогою ролика для піци зробити косі надрізи. Зверху видалити відокремлені шматочки тіста, які можна використовувати для випікання печива.
Прямокутник з начинки розкласти зверху пласта.
Накладати смужки поперемінно із двох сторін.
Повністю «заповити» начинку.
Форму для випічки збризкати водою, викласти в неї пиріг і змастити його збитим яйцем.
Запекти пиріг у духовці, розігрітій до температури 200 ºС, до підрум’янювання.
Під час подачі пиріг розрізати на порції.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!