Яблучний пиріг на швидку руку
Ділюсь рецептом приготування яблучного пирога. Найчастіше його називають шарлоткою, але іноді рецепти дещо відрізняються інгредієнтами.
Найкраще підходить сорт «Антонівка звичайна». А ще обов’язково потрібно щедро посипати верх пирога цукровою пудою. Такий пиріг — випічка для сімейного чаювання. Приємних смакових відчуттів!
Продукти:
- Яблука кислі – 4 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Сметана – 1 ст. ложка
- Сода харчова – 0,3 ч. ложки
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка
- Олія (для змащування пергаменту) – за потребою
- Пудра цукрова – за потребою
Яблучний пиріг або яблука в заливному тісті, рецепт нашвидкуруч
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
У чаші міксера з’єднати яйця та цукор і ретельно збити до побіління маси.
У сметану додати соду і добре перемішати.
До яєчної суміші додати сметану і просіяне борошно.
Тісто ретельно вимішати.
Яблука вимити, нарізати часточками і викласти у роз’ємну форму, дно якої вистелити промасленим папером для випікання.
Залити тістом яблука.
Форму поставити в духовку, розігріту до температури 180° і випікати яблучний пиріг до підрум’янювання.
Не заглядати в духовку перші 20 хвилин: бісквіт може не піднятися чи осісти. Готовність виробу можна легко встановити, проколивши його тонкою лучиною: якщо виріб готовий, вийнята лучинка залишається сухою.
Готовий пиріг вийняти з форми і остудити.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!