Меню

Пироги 27.01.2024

Яблучний пиріг на швидку руку

Ділюсь рецептом приготування яблучного пирога. Найчастіше його називають шарлоткою, але іноді рецепти дещо відрізняються інгредієнтами.

У моєму варіанті до тіста додається не тільки сода, але й сметана, яка надає шарлотці ще більше ніжності. Яблука обов’язково повинні бути кислими та соковитими.

Найкраще підходить сорт «Антонівка звичайна». А ще обов’язково потрібно щедро посипати верх пирога цукровою пудою. Такий пиріг — випічка для сімейного чаювання. Приємних смакових відчуттів!

Продукти:

  • Яблука кислі – 4 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сметана – 1 ст. ложка
  • Сода харчова – 0,3 ч. ложки
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Олія (для змащування пергаменту) – за потребою
  • Пудра цукрова – за потребою

Яблучний пиріг або яблука в заливному тісті, рецепт нашвидкуруч

 

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

У чаші міксера з’єднати яйця та цукор і ретельно збити до побіління маси.

У сметану додати соду і добре перемішати.

До яєчної суміші додати сметану і просіяне борошно.

Тісто ретельно вимішати.

Яблука вимити, нарізати часточками і викласти у роз’ємну форму, дно якої вистелити промасленим папером для випікання.

Залити тістом яблука.

Форму поставити в духовку, розігріту до температури 180° і випікати яблучний пиріг до підрум’янювання.

яблучний пиріг

Не заглядати в духовку перші 20 хвилин: бісквіт може не піднятися чи осісти. Готовність виробу можна легко встановити, проколивши його тонкою лучиною: якщо виріб готовий, вийнята лучинка залишається сухою.

Готовий пиріг вийняти з форми і остудити.

шарлотка

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons