Меню

Пироги 23.01.2024

Пиріг із замороженими ягодами: все змішав і готове

Кожна господиня напевно має кілька перевірених рецептів швидкої випічки, які завжди виручать у разі раптових гостей або нестачі часу. Пропоную вам рецепт простого пирога із замороженими ягодами, який не потребує особливих особливих кулінарних навичок, із розряду «все змішав – і готове».

Подібні пироги можна приготувати з будь-якими ягодами, використовувати свіжі або заморожені – вишню, смородину, полуницю, аґрус чи суміш ягід. Для тіста найкраще підійде біле пшеничне борошно вищого ґатунку. Оливкову олію можна замінити на будь-яку рослинну без запаху.

У тісто можна додати трохи сушеної м’яти і цедри лимона, кількість цукру допускається збільшити. Рецепт дано з розрахунку на форму діаметром 20 см. Усі продукти, крім малини, перед приготуванням мають бути кімнатної температури.

Пиріг із замороженими ягодами в духовці, рецепт нашвидкоруч

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 150 г;
  • оливкова олія – 80 мл;
  • борошно — 180 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • малина заморожена – 1 чашка;
  • ваніль — на кінчику ножа;
  • сіль — щіпка;
  • цукрова пудра для подачі – за бажанням.

Виконання:

У миску для замішування тіста викласти яйця, цукор, ваніль та сіль. Злегка збити вміст миски вінчиком.

яйця з цукром

Влити оливкову олію, перемішати масу.

Всипати просіяне борошно і розпушувач. Замісити тісто по консистенції як крем – не дуже густе та не дуже рідке.

Частину ягід відкласти для прикраси. Решту малини, не розморожуючи, викласти в тісто. Перемішати лопаткою до рівномірного розподілу ягід.

тісто з малиною

Форму (дно та боки) змастити олією. Викласти тісто, розрівняти. Зверху розмістити відкладену малину. Випікати пиріг із замороженою малиною в духовці 190 градусів до зарум’янювання близько 40 хвилин.

пиріг із замороженими ягодами

Перевірити готовність випікання шпажкою. Остудити пиріг у формі.

пиріг із замороженими ягодами

Перекласти пиріг на тарілку подачі, посипати цукровою пудрою. Випічка виходить дуже ароматна із запахом літа, середньо-солодкого смаку з легкою малиновою кислинкою.

пиріг із замороженими ягодами

У пирога пориста, пухка структура, трохи хрумка скоринка, а всередині – ніжна м’якоть.

пиріг із замороженими ягодами

Малиновий пиріг можна подати з чаєм, кавою, морсом або компотом. Випічка довго не черствіє.

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons