Пиріг із замороженими ягодами: все змішав і готове
Кожна господиня напевно має кілька перевірених рецептів швидкої випічки, які завжди виручать у разі раптових гостей або нестачі часу. Пропоную вам рецепт простого пирога із замороженими ягодами, який не потребує особливих особливих кулінарних навичок, із розряду «все змішав – і готове».
Подібні пироги можна приготувати з будь-якими ягодами, використовувати свіжі або заморожені – вишню, смородину, полуницю, аґрус чи суміш ягід. Для тіста найкраще підійде біле пшеничне борошно вищого ґатунку. Оливкову олію можна замінити на будь-яку рослинну без запаху.
У тісто можна додати трохи сушеної м’яти і цедри лимона, кількість цукру допускається збільшити. Рецепт дано з розрахунку на форму діаметром 20 см. Усі продукти, крім малини, перед приготуванням мають бути кімнатної температури.
Пиріг із замороженими ягодами в духовці, рецепт нашвидкоруч
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 150 г;
- оливкова олія – 80 мл;
- борошно — 180 г;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- малина заморожена – 1 чашка;
- ваніль — на кінчику ножа;
- сіль — щіпка;
- цукрова пудра для подачі – за бажанням.
Виконання:
У миску для замішування тіста викласти яйця, цукор, ваніль та сіль. Злегка збити вміст миски вінчиком.
Влити оливкову олію, перемішати масу.
Всипати просіяне борошно і розпушувач. Замісити тісто по консистенції як крем – не дуже густе та не дуже рідке.
Частину ягід відкласти для прикраси. Решту малини, не розморожуючи, викласти в тісто. Перемішати лопаткою до рівномірного розподілу ягід.
Форму (дно та боки) змастити олією. Викласти тісто, розрівняти. Зверху розмістити відкладену малину. Випікати пиріг із замороженою малиною в духовці 190 градусів до зарум’янювання близько 40 хвилин.
Перевірити готовність випікання шпажкою. Остудити пиріг у формі.
Перекласти пиріг на тарілку подачі, посипати цукровою пудрою. Випічка виходить дуже ароматна із запахом літа, середньо-солодкого смаку з легкою малиновою кислинкою.
У пирога пориста, пухка структура, трохи хрумка скоринка, а всередині – ніжна м’якоть.
Малиновий пиріг можна подати з чаєм, кавою, морсом або компотом. Випічка довго не черствіє.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!