Смажені дріжджові пиріжки з м’ясом на оригінальному тісті
Ділюсь рецептом приготування пиріжків з м’ясом на дріжджовому тісті, яке підходить не в теплому місці, а в холодильнику, причому час його приготування мінімальний, що дуже важливо для господарок. Я приготувала пиріжки з начинкою зі свинини, але можна використовувати будь-яке інше м’ясо.
Крім того, тісто підходить не тільки для м’ясної начинки, але і цілого спектру начинок з грибів, риби, яєць та ін. Пропоновані мною пиріжки дуже нагадують чебуреки як формою, так і начинкою.
Тісто:
- Борошно пшеничне – 350–370 г
- Вода – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1,5 ст. ложки
- Дріжджі пресовані свіжі – 25 г
- Олія – 50 г
- Сіль — 0,25 ч. ложки
Фарш:
- Свинина (м’якоть) – 250 г
- Цибуля ріпчаста велика — 1 шт.
- Вода – 35 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Додатково:
- Олія — 50-70 г
Смажені пиріжки з м’ясом на сковороді, рецепт з покроковими фото
Підготувати всі інгредієнти для тіста.
Дріжджі розламати на шматочки і розчинити в склянці теплої (35–40 °С) води.
До дріжджової маси додати цукор, сіль та олію.
Суміш ретельно вимішати за допомогою віночка.
У миску просіяти борошно.
Замісити тісто.
Тісто накрити вологою серветкою та поставити в холодильник на 40 хвилин для підйому.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для фаршу.
М’ясо нарізати шматочками. Цибулину очистити та розрізати на кілька частин.
Викласти м’ясо та цибулю в чашу блендера, додати воду та подрібнити у фарш. Якщо немає блендера, можна скористатися м’ясорубкою.
Викласти фарш у миску, додати перець та сіль.
Начинку добре вимішати.
Тісто, що підійшло, викласти на дошку, підпилену мукою, розділити на шматочки і скачати з них кульки.
Кожну кульку розкотити в невеликий коржик і на одну половину тонким шаром намазати фарш.
Зліпити у вигляді півмісяця. Можна додатково пройти вилкою.
Залишити пиріжки, накривши рушником, на 5 хвилин.
На сковороді розігріти олію, опустити в неї приготовлені пиріжки, накрити сковороду кришкою та обсмажити вироби з двох сторін до зарум’янювання.
Готові смажені пиріжки викласти на блюдо та на 15 хвилин накрити рушником.
Юлія
Насправді, не дуже полюбляю смажене, тому що слідкую за фігурою. Але, ці пиріжки привернули увагу та дуже захотілося зробити «чіт міл» під час дієти. І це був правильний вибір. Пиріжки вийшли дуже смачними і сподобалися всій родині, обов’язково буду готувати ще. Дякую за рецепт!