Меню

Пирiжки 9.07.2023

Смажені дріжджові пиріжки з м’ясом на оригінальному тісті

Ділюсь рецептом приготування пиріжків з м’ясом на дріжджовому тісті, яке підходить не в теплому місці, а в холодильнику, причому час його приготування мінімальний, що дуже важливо для господарок. Я приготувала пиріжки з начинкою зі свинини, але можна використовувати будь-яке інше м’ясо.

Крім того, тісто підходить не тільки для м’ясної начинки, але і цілого спектру начинок з грибів, риби, яєць та ін. Пропоновані мною пиріжки дуже нагадують чебуреки як формою, так і начинкою.

До речі, форма пиріжків може бути також іншою, на ваш смак. Пробуйте та ділитесь враженнями!

 

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 350–370 г
  • Вода – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. ложки
  • Дріжджі пресовані свіжі – 25 г
  • Олія – 50 г
  • Сіль — 0,25 ч. ложки

Фарш:

  • Свинина (м’якоть) – 250 г
  • Цибуля ріпчаста велика — 1 шт.
  • Вода – 35 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль за смаком

Додатково:

  • Олія — 50-70 г

Смажені пиріжки з м’ясом на сковороді, рецепт з покроковими фото

Підготувати всі інгредієнти для тіста.

Дріжджі розламати на шматочки і розчинити в склянці теплої (35–40 °С) води.

лпара

До дріжджової маси додати цукор, сіль та олію.

Суміш ретельно вимішати за допомогою віночка.

У миску просіяти борошно.

борошно

Замісити тісто.

тісто

Тісто накрити вологою серветкою та поставити в холодильник на 40 хвилин для підйому.

тісто

Підготувати усі необхідні інгредієнти для фаршу.

мясо

М’ясо нарізати шматочками. Цибулину очистити та розрізати на кілька частин.

мясо

Викласти м’ясо та цибулю в чашу блендера, додати воду та подрібнити у фарш. Якщо немає блендера, можна скористатися м’ясорубкою.

фарш

Викласти фарш у миску, додати перець та сіль.

фарш

Начинку добре вимішати.

Тісто, що підійшло, викласти на дошку, підпилену мукою, розділити на шматочки і скачати з них кульки.

Кожну кульку розкотити в невеликий коржик і на одну половину тонким шаром намазати фарш.

Смажені пиріжки з м'ясом

Зліпити у вигляді півмісяця. Можна додатково пройти вилкою.

чебуреки

Залишити пиріжки, накривши рушником, на 5 хвилин.

Смажені пиріжки з м'ясом на сковороді.

На сковороді розігріти олію, опустити в неї приготовлені пиріжки, накрити сковороду кришкою та обсмажити вироби з двох сторін до зарум’янювання.

Смажені пиріжки з м'ясом на сковороді.

Готові смажені пиріжки викласти на блюдо та на 15 хвилин накрити рушником.

Смажені пиріжки з м'ясом на сковороді.
Коментарі до статті: 1
  1. Юлія

    Насправді, не дуже полюбляю смажене, тому що слідкую за фігурою. Але, ці пиріжки привернули увагу та дуже захотілося зробити «чіт міл» під час дієти. І це був правильний вибір. Пиріжки вийшли дуже смачними і сподобалися всій родині, обов’язково буду готувати ще. Дякую за рецепт!

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons