Оладки на кефірі з яйцем і зеленою цибулею — ще краще і смачніше ніж пиріжки
Пишні, м’які та неймовірно смачні оладки на кефірі із зеленою цибулею та яйцем! Жодних пиріжків не потрібно з цим простим, швидким і смачним рецептом.
Інгредієнти:
- кефір 2,5% жирності – 250 мл;
- борошно — 230 г;
- сода — 0,5 ч. л;
- сіль -1 ч. л;
- яйце – 2 шт;
- зелена цибуля – невеликий пучок;
- олія -2-3 ст. л.
Пишні оладки на кефірі, з яйцем та зеленою цибулею, на сковороді
Кефір перелийте в глибоку миску, всипте соду і розмішайте. Залишіть на кілька хвилин, поки сода погаситься кислотою кефіру — він перестане пінитися, але стане пишним, як би наповненим бульбашками повітря. Потім посоліть та ще раз розмішайте.
Просійте порціями борошно, після кожного додавання розмішуйте тісто — можливо, борошна піде трохи більше чи менше.
По густоті тісто буде як дуже густа сметана, по консистенції однорідне, в’язке. Воно не повинно бути рідким – оладки з рідкого тіста розтечуться на сковороді, погано піднімуться і насититься олією під час смаження.
Сирі яйця в тісто не додавайте, в цьому немає потреби. Зваріть два яйця круто, остудіть і натріть на дрібній тертці або дуже дрібно порубайте. Зелену цибулю наріжте кільцями. Додайте варені яйця та цибулю в тісто. Все ретельно перемішайте та дайте тесту постояти кілька хвилин.
Налийте в сковороду олії приблизно на 0,5 см. Прогрійте на середньому вогні, потім вогонь трохи зменште. Набирайте тісто, не розмішуючи по неповній столовій ложці і викладайте на гарячу сковороду. Обсмажуйте з одного боку хвилини 3-4.
Притримуючи оладок вилкою, підтягніть його лопаткою або іншою вилкою і акуратно переверніть. Якщо масла недостатньо, підлийте, щоб оладки обсмажували, а не пересушували на сухій сковороді. Обсмажте інший бік до рум’яності. Готові оладки зніміть на паперові рушники, видаліть жир. Потім покладіть на тарілку, накрийте. Викладайте на сковороду таку порцію.
Оладки з яйцем та зеленою цибулею вийдуть пишними, з дуже смачною начинкою всередині. Подавайте гарячими чи теплими із солодким чаєм, овочевим салатом чи сметаною. Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!