Меню

Млинці та оладки 8.02.2023

Оладки на кефірі з яйцем і зеленою цибулею — ще краще і смачніше ніж пиріжки

Пишні, м’які та неймовірно смачні оладки на кефірі із зеленою цибулею та яйцем! Жодних пиріжків не потрібно з цим простим, швидким і смачним рецептом.

Інгредієнти:

  • кефір 2,5% жирності – 250 мл;
  • борошно — 230 г;
  • сода — 0,5 ч. л;
  • сіль -1 ч. л;
  • яйце – 2 шт;
  • зелена цибуля – невеликий пучок;
  • олія -2-3 ст. л.

продукти

Пишні оладки на кефірі, з яйцем та зеленою цибулею, на сковороді

Кефір перелийте в глибоку миску, всипте соду і розмішайте. Залишіть на кілька хвилин, поки сода погаситься кислотою кефіру — він перестане пінитися, але стане пишним, як би наповненим бульбашками повітря. Потім посоліть та ще раз розмішайте.

кефір та сода

Просійте порціями борошно, після кожного додавання розмішуйте тісто — можливо, борошна піде трохи більше чи менше.

борошно

По густоті тісто буде як дуже густа сметана, по консистенції однорідне, в’язке. Воно не повинно бути рідким – оладки з рідкого тіста розтечуться на сковороді, погано піднімуться і насититься олією під час смаження.

тісто

Сирі яйця в тісто не додавайте, в цьому немає потреби. Зваріть два яйця круто, остудіть і натріть на дрібній тертці або дуже дрібно порубайте. Зелену цибулю наріжте кільцями. Додайте варені яйця та цибулю в тісто. Все ретельно перемішайте та дайте тесту постояти кілька хвилин.

начинка з яєць

Налийте в сковороду олії приблизно на 0,5 см. Прогрійте на середньому вогні, потім вогонь трохи зменште. Набирайте тісто, не розмішуючи по неповній столовій ложці і викладайте на гарячу сковороду. Обсмажуйте з одного боку хвилини 3-4.

На поверхні оладок почнуть з’являтися дірочки — це означає, що всередині вони пропеклися і настав час перевертати.

оладки на сковороді

Притримуючи оладок вилкою, підтягніть його лопаткою або іншою вилкою і акуратно переверніть. Якщо масла недостатньо, підлийте, щоб оладки обсмажували, а не пересушували на сухій сковороді. Обсмажте інший бік до рум’яності. Готові оладки зніміть на паперові рушники, видаліть жир. Потім покладіть на тарілку, накрийте. Викладайте на сковороду таку порцію.

смажимо оладки

Оладки з яйцем та зеленою цибулею вийдуть пишними, з дуже смачною начинкою всередині. Подавайте гарячими чи теплими із солодким чаєм, овочевим салатом чи сметаною. Смачного!

Пишні оладки на кефірі

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons