Пишні оладки на сметані
Нижче ми пропонуємо вам нескладний рецепт приготування пишних оладок на сметані. Оладки виходять не тільки пишні, але й ніжні із чудовою золотистою скоринкою. Випічка приготована без додавання дріжджів, як розпушувач використовується сода.
- Час приготування: 35 хв.
- Кількість порцій: 4
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 150 г
- яйце — 1 шт.
- сметана 15% — 200 г
- цукор – 1 ст. л.
- сіль – 1 щіпка
- сода харчова – 1 ч. л.
- олія соняшникова рафінована – 70 мл.
Пишні оладки на сметані, рецепт на швидкоруч
Спосіб приготування:
У глибоку миску вбийте яйце. Всипте цукор із сіллю. Збийте міксером чи вінчиком.
Додайте сметану і знову збийте за допомогою міксера або віночка до однорідності.
Всипте просіяне борошно і ретельно перемішайте, щоб не було борошняних грудочок.
Всипте соду і знову перемішайте. У вас має вийти тісто густіше млинця, щоб його можна було взяти ложкою.
На змащену олією гарячу сковороду розлийте столовою ложкою оладки. Випікайте їх 2 хвилини.
Коли нижня сторона оладок обсмажиться, акуратно переверніть їх на інший бік і зарум’яньте. На це потрібно також 2 хвилини.
Зніміть оладки зі сковороди і розлийте на неї наступну порцію тіста.
Пишні оладки на сметані виходять не солодкими, тому при подачі можете посипати їх цукровою пудрою або цукром, змішаним із тонко змеленою корицею. Окремо можете подати сметану, будь-яке варення, повидло, згущене молоко.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!