Смачні курячі крильця з хрусткою скоринкою на мангалі
Апетитні курячі крильця смажені на мангалі. Ніжне, ароматне м’ясо так і тане у роті. Маринуємо в соєво-гірчичному маринаді і вже буквально через 2 години можна ставити на жар від багаття.
Усі люблять готувати шашлики на природі, але потрібно знати секрети маринування м’яса. До кожного виду м’ясо є свій рецепт маринаду. Наприклад, для курячих крилець на мангалі, рецепт маринаду з соєвим соусом підійде ідеально.
Найголовніше, що куряче м’ясо дуже швидко маринується, буквально за годину-півтори, можна вже його смажити. А якщо курячі крильця полежать усю ніч у холодильнику, то куряче м’ясо просто розпадатиметься у ваших руках.
Для приготування крил з гірчицею та соєвим соусом на багатті нам знадобиться – 2 години, кількість порцій – 5.
Курячі крильця на мангалі, смачний рецепт з соєвим соусом і гірчицею
Інгредієнти:
- Курячі крила (плічки) – 1,5 кілограма
- Діжонська гірчиця – 2 столові ложки
- Соєвий соус – 4 столові ложки
- Цукор – 1 чайна ложка
- Суміш спецій для м’яса – до смаку
- Часник – 2 зубки
- Свіжий тархун – до смаку.
Як приготувати курячі крильця на мангалі, рецепт маринаду з соєвим соусом і гірчицею
Етапи приготування:
Для приготування будь-якого шашлику нам знадобиться свіже куряче м’ясо. Сьогодні ми приготуємо курячі крила, але в деяких м’ясних відділах, продають просто третю фалангу курки, вона ще називається плечиками, це просто на кісточці м’ясо, більша частина крила. Висипаємо всю нашу курку у велику миску, заливаємо холодною водою і добре промиваємо все м’ясо. Так можна зробити кілька разів. Добре зливаємо всю воду, щоб не було жодної крапельки.
Беремо соєвий соус, наливаємо його до курячих крил, посипаємо невеликою кількістю цукру, для пікантності та висипаємо діжонську гірчицю, не шкодуйте, буде смачно.
Додаємо ще спеції для курки, якщо любите, суміш мелених перців. Перемішуємо все. Чистимо часник і нарізаємо його тонкими пластинами, висипаємо його в миску. Беремо гілочку тархуна і обриваємо саме листочки, також їх висипаємо до нашої курки.
Добре руками перемішуємо курячі крила разом із маринадом, щоб усе рівномірно розподілилося.
Накриваємо нашу миску кришкою і ставимо в холодильник, маринуватися курячі крила будуть від 2 годин до 12. Через час, коли у нас все готове для смаження крил, а це саме мангал і вугілля, складаємо всі крила на решітку барбекюшниці. Викладаємо її на мангал.
Періодично часто перевертаємо м’ясо, щоб воно не пригоріло, стежте за вогнем, щоб він не спалахував.
Буквально через хвилин 20-30 у нас з’являється красива хрумка скоринка, ножем перевіряємо м’ясо біля кісток, якщо воно біленьке, наші курячі крила готові.
Стипан
Смачні курячі крильця — це страва, яка підійде кожному! Цей рецепт дуже простий, але в той же час надзвичайно смачний. Крильця мають легкий та хрусткий панір, а маринад з гірчиці та меду робить їх на смак ще більш апетитними. Ця страва ідеально підходить для вечері з друзями або сімейної вечері, адже її можна швидко і легко приготувати. Я рекомендую цей рецепт всім, хто любить смачну їжу та пошукує нових ідей для приготування курячих крилець.