Меню

Закуски 13.02.2023

Класичний печінковий торт

Класичний печінковий торт — смачна закуска, яка готується не дуже швидко, але просто. Для торта можна взяти курячу, індичку, свинячу або яловичу печінку.

Печінка тварин краще вимочити кілька годин або цілу ніч у холодній воді, щоб позбавитися гіркоти.

Для печінкових млинців потрібно замішати звичайне тісто з додаванням перекрученої печінки. Для подрібнення продукту можна використовувати як м’ясорубку, так і блендер (комбайн).

Складові:

  • 500 мл молока
  • 5 курячих яєць
  • 400 г курячої печінки
  • 5 ст. л. пшеничного борошна
  • 3 щіпки солі
  • 3 щіпки спецій
  • 100 мл майонезу
  • 3 ст. л. олії
  • 1 помідор для прикраси
  • 3-4 гілочки зелені для прикраси

Печінковий торт, класичний рецепт з покроковими фото в домашніх умовах

Приготування

Помийте охолоджену печінку, обріжте все зайве і наріжте невеликими шматочками.

печінка

Подрібніть печінку за допомогою блендера або м’ясорубки до однорідного стану.

перемолоти печінку

Додайте до печінки свіжі курячі яйця. Якщо вони великі – можна використати 4 штуки.

яйця з печінкою

Влийте в миску свіже коров’яче молоко будб-якої жирності.

додати молоко

Додайте просіяне пшеничне борошно, сіль та спеції. Розмішайте.

додати борошно

Влийте олію, і знову все перемішайте.

розмішати з олією

Сковороду нагрійте і змастіть олією. Виливайте невелику кількість печінкового тіста і випікайте рум’яні млинці. Через 3 хвилини смаження на слабкому вогні переверніть млинець на інший бік.

печінковий млинець

З іншого боку смажте млинець ще кілька хвилин, потім зніміть і перекладіть на блюдо чи дошку.

печінковий млинець на сковороді

Кожен млинець промазуйте майонезом і складайте в стопку. Через те, що в середині млинець товщий, ніж по краях, товщина тортика може вийти різною.

змастити майонезом

Потрібно трохи придавлювати млинці в центрі. Зібравши печінковий торт, потрібно дати йому настоятися кілька годин чи навіть ніч.

печінковий торт

Перед подачею прикрасьте торт шматочками помідорів, зеленню. Смачного!

печінковий торт
Коментарі до статті: 1
  1. Олександр

    Переглядаючи сторінки вашого сайту ми натрапили на рецепт печінкового торта, яким давно вже не смакували. За словами дружини, є якісь відмінності від її рецепту, але тут приготування дещо простіше. Ну а я вкотре насолодився якісними зображеннями процесу приготування та лаконічними описами.

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons