Класичний печінковий торт
Класичний печінковий торт — смачна закуска, яка готується не дуже швидко, але просто. Для торта можна взяти курячу, індичку, свинячу або яловичу печінку.
Для печінкових млинців потрібно замішати звичайне тісто з додаванням перекрученої печінки. Для подрібнення продукту можна використовувати як м’ясорубку, так і блендер (комбайн).
Складові:
- 500 мл молока
- 5 курячих яєць
- 400 г курячої печінки
- 5 ст. л. пшеничного борошна
- 3 щіпки солі
- 3 щіпки спецій
- 100 мл майонезу
- 3 ст. л. олії
- 1 помідор для прикраси
- 3-4 гілочки зелені для прикраси
Печінковий торт, класичний рецепт з покроковими фото в домашніх умовах
Приготування
Помийте охолоджену печінку, обріжте все зайве і наріжте невеликими шматочками.
Подрібніть печінку за допомогою блендера або м’ясорубки до однорідного стану.
Додайте до печінки свіжі курячі яйця. Якщо вони великі – можна використати 4 штуки.
Влийте в миску свіже коров’яче молоко будб-якої жирності.
Додайте просіяне пшеничне борошно, сіль та спеції. Розмішайте.
Влийте олію, і знову все перемішайте.
Сковороду нагрійте і змастіть олією. Виливайте невелику кількість печінкового тіста і випікайте рум’яні млинці. Через 3 хвилини смаження на слабкому вогні переверніть млинець на інший бік.
З іншого боку смажте млинець ще кілька хвилин, потім зніміть і перекладіть на блюдо чи дошку.
Кожен млинець промазуйте майонезом і складайте в стопку. Через те, що в середині млинець товщий, ніж по краях, товщина тортика може вийти різною.
Потрібно трохи придавлювати млинці в центрі. Зібравши печінковий торт, потрібно дати йому настоятися кілька годин чи навіть ніч.
Перед подачею прикрасьте торт шматочками помідорів, зеленню. Смачного!
Олександр
Переглядаючи сторінки вашого сайту ми натрапили на рецепт печінкового торта, яким давно вже не смакували. За словами дружини, є якісь відмінності від її рецепту, але тут приготування дещо простіше. Ну а я вкотре насолодився якісними зображеннями процесу приготування та лаконічними описами.