Красивий і смачний салат з будь-якою печінкою
Хочу поділитися з усіма рецептом салату з печінкою, що готується шарами. Приготувати його можна з будь-якої печінки тварин і навіть птахів. Страва виходить дуже смачною, ситною і надзвичайно ніжною.
Це зменшить витрату майонезу та заощадить час, необхідний на просочення салату. Пробуйте! Вам обов’язково сподобається!
Салат із печінкою
- Печінка свиняча – 300 г
- Морква свіжа – 1 шт.
- Яйця курячі 2 шт.
- Сир твердий – 100 г
- Часник – 2 зубчики
- Сіль за смаком
Смачний салат з печінкою шарами, рецепт з фото покроково
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
З печінки видалити жовчні протоки та великі кровоносні судини, обмити, опустити на 1 хвилину в гарячу воду, зняти плівку, а потім ошпарити для видалення гіркоти та нарізати на великі шматки. Покласти печінку в каструлю, залити окропом і відварити протягом 20-25 хвилин. Готову печінку вийняти з відвару, остудити і натерти на великій тертці.
Моркву вимити, залити гарячою водою і відварити до м’якості, а потім засудити, очистити і натерти.
Яйця відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання рідини, а потім опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити, остудити, натерти на терці або дрібно порубати.
Сир натерти на середній тертці.
Зубчики часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки та пропустити через прес.
Додати часник до майонезу.
Соус добре перемішати.
Викладати салат шарами, використовуючи формувальне кільце, або просто акуратно укладати всі інгредієнти шар за шаром на плоску тарілку. 1-й шар – половина печінки. Масу трохи утрамбувати.
Змастити печінку соусом.
2-й шар – морква; розрівняти і також утрамбувати.
Змастити моркву майонезом.
3-й шар – подрібнені яйця; розрівняти, утрамбувати та змастити майонезом.
4-й шар – сир; розрівняти і також утрамбувати.
Змастити сир майонезом.
Верхній шар — печінка, що залишилася.
Дуже акуратно зняти кільце форму, злегка повертаючи його і одночасно піднімаючи вгору. На верх салату нанести майонезну сітку або прикрасити салат на власний розсуд.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!