Меню

Салати 12.02.2023

Красивий і смачний салат з будь-якою печінкою

Хочу поділитися з усіма рецептом салату з печінкою, що готується шарами. Приготувати його можна з будь-якої печінки тварин і навіть птахів. Страва виходить дуже смачною, ситною і надзвичайно ніжною.

Замість того, щоб промазувати кожен шар майонезом, можна кожну частину салату спочатку змішати з майонезом.

Це зменшить витрату майонезу та заощадить час, необхідний на просочення салату. Пробуйте! Вам обов’язково сподобається!

 

Салат із печінкою

  • Печінка свиняча – 300 г
  • Морква свіжа – 1 шт.
  • Яйця курячі 2 шт.
  • Сир твердий – 100 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль за смаком

Смачний салат з печінкою шарами, рецепт з фото покроково

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

інгрідієнти

З печінки видалити жовчні протоки та великі кровоносні судини, обмити, опустити на 1 хвилину в гарячу воду, зняти плівку, а потім ошпарити для видалення гіркоти та нарізати на великі шматки. Покласти печінку в каструлю, залити окропом і відварити протягом 20-25 хвилин. Готову печінку вийняти з відвару, остудити і натерти на великій тертці.

печінка на тертці

Моркву вимити, залити гарячою водою і відварити до м’якості, а потім засудити, очистити і натерти.

морква

Яйця відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання рідини, а потім опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити, остудити, натерти на терці або дрібно порубати.

яйця

Сир натерти на середній тертці.

натертий сир

Зубчики часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки та пропустити через прес.

часник

Додати часник до майонезу.

часник в майонез

Соус добре перемішати.

соус

Викладати салат шарами, використовуючи формувальне кільце, або просто акуратно укладати всі інгредієнти шар за шаром на плоску тарілку. 1-й шар – половина печінки. Масу трохи утрамбувати.

шар печінки

Змастити печінку соусом.

майонез

2-й шар – морква; розрівняти і також утрамбувати.

морква

Змастити моркву майонезом.

майонез

3-й шар – подрібнені яйця; розрівняти, утрамбувати та змастити майонезом.

шар яєць

4-й шар – сир; розрівняти і також утрамбувати.

сир

Змастити сир майонезом.

соус

Верхній шар — печінка, що залишилася.

печінка  салат з печінкою

Дуже акуратно зняти кільце форму, злегка повертаючи його і одночасно піднімаючи вгору. На верх салату нанести майонезну сітку або прикрасити салат на власний розсуд.

Салат з печінкою

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons