Швидкий сніданок «Сосиски в тісті» або міні-пиріг на пательні
Мої найулюбленіші страви – страви-хвилинки. Це коли за лічені хвилини можна нагодувати сім’ю, не витративши багато часу. Сьогодні я ділюся рецептом приготування саме такої страви. Якщо у вас не виявилося сосисок, їх легко може замінити варена ковбаса.
Буде анітрохи не гірше. Таку страву можна назвати піцою, приготовленою на сковороді. Обов’язково спробуйте приготувати такий міні-пиріг. Це смачно, ситно та дешево!
Складові:
- Сосиски (варена ковбаса) – 3 шт.
- Сир Моцарелла – 100 г
- Олія (для змащування форми) – 1 ст. ложка
Тісто:
- Борошно пшеничне – 3 ст. ложки
- Кефір – 100 мл
- Яйця курячі – 1 шт.
- Олія — 1 ст. ложка
- Зелень кропу рубана – 1 ст. ложка
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Сода харчова – 1 щіпка
Сосиски в тісті на швидкоруч, на сковороді
Підготувати усі необхідні інгредієнти. Замість сосисок можна взяти таку ж кількість за вагою вареної ковбаси.
Спочатку потрібно приготувати тісто. У мисці з’єднати кефір, яйце, олію (1 ст. ложка), сіль та соду.
Суміш добре розмішати віночком.
Зелень кропу вимити у проточній воді, обсушити та дрібно нарізати.
До маси, що вийшла, просіяти борошно.
Тісто ретельно розмішати до однорідності.
Сосиски звільнити від целофанових оболонок і нарізати кружальцями завтовшки 5 мм. Якщо замість сосисок буде використовуватися варена ковбаса, її потрібно порізати невеликими кубиками.
Сковороду або форму змастити олією і розкласти по всьому дну кружальця сосисок або кубики ковбаси.
Залити сосиски чи ковбасу приготованим тестом та добре розрівняти його.
Форму або сковороду накрити кришкою і готувати на середньому вогні близько 7 хвилин, а потім накрити посуд плоскою тарілкою і перевернути на неї корж, що вийшов. Після цього знову акуратно перемістити корж на сковороду засмаженою стороною догори.
Сир натерти на середній тертці.
Продовжувати смаження під кришкою ще приблизно 5 хвилин.
Страву розрізати за допомогою ножа-візка для піци і подати порційно в гарячому вигляді.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!