Пишний і м’який хмиз на кефірі — смачний та перевірений рецепт
Хмиз — улюблена домашня випічка на швидку руку з дитинства. Для приготування цих ласощів потрібно зовсім небагато часу і недорогі продукти. Пропоную приготувати один з варіантів популярного десерту — пишний і м’який хмиз на кефірі. Вироби готуються на сковороді в невеликій кількості олії, і на відміну від класичного хмизу виходять кориснішими та економнішими.
Для тіста на кефірі використовується біле пшеничне борошно вищого гатунку та кефір 2,5% жирності, який можна замінити на ряжанку або кисле молоко. Для аромату в тісто додається ваніль, цедра, кориця або імбир на ваш смак.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 50 г;
- олія – 2-3 ст. л.;
- яйце – 1 шт.;
- згущене молоко – 2-3 ст. л.;
- цедра лимона та апельсина – 1 ч. л.;
- кефір – 120 мл;
- борошно — 1,5 — 2 склянки;
- цукрова пудра – 1 ст. л.;
- ванільний екстракт – 2 краплі;
- сіль — дрібка;
- розпушувач – 1 ч. л.
М’який та пишний хмиз на кефірі, рецепт з фото на сковороді
Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі.
Додати кефір, яйце, ванільний екстракт.
Всипати розпушувач, сіль та цедру. Перемішати вилкою суміш до однорідності.
Додати просіяне борошно. Вам може знадобитися трохи більше або менше борошна.
Вимішувати тісто на твердій поверхні, підсипаючи борошно невеликими порціями. Тісто має бути м’яким як мочка вуха і не прилипати до рук. Загорнути його у харчовий пакет та залишити в холодильнику на 30 хвилин.
Розкачати тісто в пласт завтовшки 3 – 4 мм.
Нарізати шар на прямокутники (6 х 4 см) за допомогою фігурного ножа. По центру виконати надрізи, вивернути краї прямокутників через надріз.
У сковороду з розігрітою олією викласти вироби, обсмажувати до золотистого кольору на середньому вогні.
Перевернути хмиз і готувати аналогічно.
Готові вироби перекласти на паперовий рушник для видалення надлишків жиру.
На тарілку для подачі викласти хмиз, посипати цукровою пудрою та подати до столу. У виробів хрумка скоринка, м’яка пухнаста середина та середньо солодкий смак. Ситний смачний хмиз на кефірі відмінно підійде для подачі до сімейного чаювання або недільного сніданку.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!