Меню

Випiчка 8.02.2023

Пишний і м’який хмиз на кефірі — смачний та перевірений рецепт

Хмиз — улюблена домашня випічка на швидку руку з дитинства. Для приготування цих ласощів потрібно зовсім небагато часу і недорогі продукти. Пропоную приготувати один з варіантів популярного десерту — пишний і м’який хмиз на кефірі. Вироби готуються на сковороді в невеликій кількості олії, і на відміну від класичного хмизу виходять кориснішими та економнішими.

Для тіста на кефірі використовується біле пшеничне борошно вищого гатунку та кефір 2,5% жирності, який можна замінити на ряжанку або кисле молоко. Для аромату в тісто додається ваніль, цедра, кориця або імбир на ваш смак.

Всі продукти перед приготуванням мають бути кімнатної температури. Для обсмажування найкраще підійде товстостінна сковорода із високими бортами.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 50 г;
  • олія – 2-3 ст. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • згущене молоко – 2-3 ст. л.;
  • цедра лимона та апельсина – 1 ч. л.;
  • кефір – 120 мл;
  • борошно — 1,5 — 2 склянки;
  • цукрова пудра – 1 ст. л.;
  • ванільний екстракт – 2 краплі;
  • сіль — дрібка;
  • розпушувач – 1 ч. л.

М’який та пишний хмиз на кефірі, рецепт з фото на сковороді

Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі.

масло розтопити

Додати кефір, яйце, ванільний екстракт.

кефір і яйце

Всипати розпушувач, сіль та цедру. Перемішати вилкою суміш до однорідності.

кефір яйце екстрат

Додати просіяне борошно. Вам може знадобитися трохи більше або менше борошна.

борошно

Вимішувати тісто на твердій поверхні, підсипаючи борошно невеликими порціями. Тісто має бути м’яким як мочка вуха і не прилипати до рук. Загорнути його у харчовий пакет та залишити в холодильнику на 30 хвилин.

тісто

Розкачати тісто в пласт завтовшки 3 – 4 мм.

розкачати твсто

Нарізати шар на прямокутники (6 х 4 см) за допомогою фігурного ножа. По центру виконати надрізи, вивернути краї прямокутників через надріз.

хмиз рецепт

У сковороду з розігрітою олією викласти вироби, обсмажувати до золотистого кольору на середньому вогні.

хмиз рецепт

Перевернути хмиз і готувати аналогічно.

хмиз рецепт на сковороді

Готові вироби перекласти на паперовий рушник для видалення надлишків жиру.

хмиз рецепт

На тарілку для подачі викласти хмиз, посипати цукровою пудрою та подати до столу. У виробів хрумка скоринка, м’яка пухнаста середина та середньо солодкий смак. Ситний смачний хмиз на кефірі відмінно підійде для подачі до сімейного чаювання або недільного сніданку.

хмиз на кефірі рецепт

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons