Меню

Страви з грибами 20.01.2023

Лисички з куркою у вершковому соусі на сковорідці

Сьогодні ділюся рецептом страви, яка має сподобатися всім. Вона ситна, апетитна та дуже смачна. Звичайно, лисички можна замінити й іншими лісовими грибами, але мені здається, що лисички – безпрограшний варіант. Готувати страву можна як із свіжозібраних грибів (літньо-осінній варіант), так і із заморожених (зимово-весняний варіант).

Після розморожування смак грибів не змінюється. Лисички з куркою можна їсти як окрему страву, а можна подати з гарніром. Впевнена, що скуштувавши цю страву, ви отримаєте море задоволення!

 

Лисички з куркою у вершках

  • Філе курячої грудки – 1 шт.
  • Лисички свіжі чи заморожені – 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Вершки 20% — 1 склянка
  • Масло вершкове – 1 ст. ложка
  • Олія — 2 ст. ложки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль за смаком

Гриби лисички з курячим філе і вершками на сковорідці, рецепт з фото

Підготувати всі необхідні інгредієнти. Я використовую відварені та заморожені лисички.

гриби і філе

Куряче філе обмити, обсушити і нарізати поперек волокон смужками або брусочками.

куряче філе

На сковороду покласти шматочки вершкового масла і додати чайну ложку рослинної олії (щоб вершкове масло в процесі смаження не горіло). Масло розігріти, викласти в нього філе куряче і при помішуванні обсмажити його протягом 5 хвилин.

смажити філе

Можна взяти як свіжі, і заморожені гриби. Заморожені лисички викласти на друшляк, поставити його в миску і залишити до повного розморожування грибів. Свіжозібрані лисички почистити, вимити, залити холодною водою і відварити протягом 10 хвилин, а потім відцідити.

гриби лисички

 

Викласти гриби в глибоку сковороду без масла і, помішуючи, смажити до повного випарювання рідини, а потім додати олію, що залишилась, і обсмажити протягом 3-4 хвилин.

гриби в сковорідці

 

Цибулину очистити та подрібнити.

цибуля

До грибів додати цибулю.

гриби з цибулею

Продовжувати обсмажування протягом 10 хвилин.

гриби

Покласти в гриби філе, залити вершками, поперчити та посолити.

Лисички з куркою

Усі разом протушити протягом 7 хвилин.

Лисички з куркою та вершками

При подачі страву посипати подрібненою зеленню до смаку.

Лисички з куркою та вершками
Коментарі до статті: 1
  1. Ліна

    Це та сама страва, яка тає в роті…
    Дуже вдячна за Вашу роботу з цими неймовірними рецептами, а головне поетапними вказівками — це чудово!

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons