Лисички з куркою у вершковому соусі на сковорідці
Сьогодні ділюся рецептом страви, яка має сподобатися всім. Вона ситна, апетитна та дуже смачна. Звичайно, лисички можна замінити й іншими лісовими грибами, але мені здається, що лисички – безпрограшний варіант. Готувати страву можна як із свіжозібраних грибів (літньо-осінній варіант), так і із заморожених (зимово-весняний варіант).
Після розморожування смак грибів не змінюється. Лисички з куркою можна їсти як окрему страву, а можна подати з гарніром. Впевнена, що скуштувавши цю страву, ви отримаєте море задоволення!
Лисички з куркою у вершках
- Філе курячої грудки – 1 шт.
- Лисички свіжі чи заморожені – 500 г
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Вершки 20% — 1 склянка
- Масло вершкове – 1 ст. ложка
- Олія — 2 ст. ложки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Гриби лисички з курячим філе і вершками на сковорідці, рецепт з фото
Підготувати всі необхідні інгредієнти. Я використовую відварені та заморожені лисички.
Куряче філе обмити, обсушити і нарізати поперек волокон смужками або брусочками.
На сковороду покласти шматочки вершкового масла і додати чайну ложку рослинної олії (щоб вершкове масло в процесі смаження не горіло). Масло розігріти, викласти в нього філе куряче і при помішуванні обсмажити його протягом 5 хвилин.
Можна взяти як свіжі, і заморожені гриби. Заморожені лисички викласти на друшляк, поставити його в миску і залишити до повного розморожування грибів. Свіжозібрані лисички почистити, вимити, залити холодною водою і відварити протягом 10 хвилин, а потім відцідити.
Викласти гриби в глибоку сковороду без масла і, помішуючи, смажити до повного випарювання рідини, а потім додати олію, що залишилась, і обсмажити протягом 3-4 хвилин.
Цибулину очистити та подрібнити.
До грибів додати цибулю.
Продовжувати обсмажування протягом 10 хвилин.
Покласти в гриби філе, залити вершками, поперчити та посолити.
Усі разом протушити протягом 7 хвилин.
При подачі страву посипати подрібненою зеленню до смаку.
Ліна
Це та сама страва, яка тає в роті…
Дуже вдячна за Вашу роботу з цими неймовірними рецептами, а головне поетапними вказівками — це чудово!