Дуже смачна гаряча закуска у лаваші! 10 хвилин і конверт із смакотою готовий
Неперевершена гаряча закуска з лаваша з куркою, помідорами та сиром. Якщо у вас готовий весь набір продуктів, то приготування займе 10-15 хвилин. Виходить смачний конверт із соковитою начинкою за рахунок сметаного соусу, яким змащуватимемо лаваш.
В даний час страви з лаваша стали дуже популярними. Особливо смачними виходять різні гарячі та холодні закуски. Я ж ділюся з вами дуже апетитною гарячою закускою з лаваша в омлеті. З такою насиченою начинкою не може бути несмачно. Особливого шарму страві надає базилік.
Найсмачніша закуска — у гарячому вигляді, але крім того, її можна взяти з собою на роботу або покласти дитині до школи. Готуйте та балуйте своїх близьких такою смакотою!
Продукти:
- Лаваш вірменський в/д (15×45 см) – 3 шт.
- Філе куряче — 150 г
- Сир «Сулугуні» – 100 г
- Базилік свіжий – 3 гілочк
- Цибуля зелена (перо) – 5 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт
- Сметана 15% — 3 ст. ложки
- Часник – 1 зубчик
- Олія – 4 ст. ложки
- Яйця курячі – 2 шт.
- Молоко – 50 мл
- Сіль за смаком
Гаряча закуска із лаваша з куркою помідорами та сиром, у вигляді конверту обсмаженого на сковороді
- Час підготовки – 15 хвилин
- Час приготування – 30 хвилин
- Кількість порцій – 3
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Перо зеленої цибулі та гілочки базиліка ретельно вимити у проточній воді, добре обсушити у серветці та дрібно нарізати.
Помідор вимити, розрізати навпіл, та був кожну половинку нарізати тонкими пластинками. Сир натерти на великій тертці.
Куряче філе обмити, викласти в гарячу підсолену воду і відварити протягом 30 хвилин, потім вийняти, остудити і тонко нарізати.
У сметану видавити через прес очищений зубчик часнику та посолити.
Суміш добре перемішати.
Лаваш розрізати прямокутники розміром 15×45 див.
Розчиняти начинку потрібно на квадраті листа лаваша розміром 15×15 см, розділивши його по діагоналі. Один трикутник квадрата залишити голим, а на другий трикутник потрібно накладати начинку. Спочатку змастити трикутник сметано-часниковою сумішшю, а поверх неї розкласти шматочки курячого філе.
Покрити помідорами філе.
На помідорах розмістити зелену цибулю та базилік. Все посолити.
Покрити начинку сиром.
Голим трикутником накрити начинку та злегка притиснути.
Перекласти трикутник із начинкою по стрічці лаваша.
Обертаючи трикутник з начинкою до кінця стрічки, отримуємо готовий виріб.
Взяти миску такої ширини, щоб у ній повністю помістився трикутник, вбити яйця, влити молоко і додати сіль за смаком.
Суміш добре перемішати вінчиком.
На сковороді розігріти олію. Кожен трикутник добре змочити у омлетній масі, викласти на сковороду та обсмажити з двох сторін до підрум’янювання.
Готові трикутники викласти на паперову серветку і дати вбратися зайвій олії, а потім у гарячому вигляді подати до столу.
Іван
Страви з лавашу, це справжня знахідка для небанального перекусу. Спробував увечері приготувати таку закуску, та отримав дуже смачний результат. Ще два дні після цього брав з собою на роботу у ланч-боксі. Дякую вам на добрі ідеї для швидкого перекусу.