Меню

Закуски 19.10.2023

Дуже смачна гаряча закуска у лаваші! 10 хвилин і конверт із смакотою готовий

Неперевершена гаряча закуска з лаваша з куркою, помідорами та сиром. Якщо у вас готовий весь набір продуктів, то приготування займе 10-15 хвилин. Виходить смачний конверт із соковитою начинкою за рахунок сметаного соусу, яким змащуватимемо лаваш.

В даний час страви з лаваша стали дуже популярними. Особливо смачними виходять різні гарячі та холодні закуски. Я ж ділюся з вами дуже апетитною гарячою закускою з лаваша в омлеті. З такою насиченою начинкою не може бути несмачно. Особливого шарму страві надає базилік.

При покупці лаваша звертайте увагу на дату виготовлення листів. З дуже сухих (не еластичних) пластин зробити такі трикутнички не вийде. Лаваш буде ламатися.

Найсмачніша закуска — у гарячому вигляді, але крім того, її можна взяти з собою на роботу або покласти дитині до школи. Готуйте та балуйте своїх близьких такою смакотою!

Продукти:

  • Лаваш вірменський в/д (15×45 см) – 3 шт.
  • Філе куряче — 150 г
  • Сир «Сулугуні» – 100 г
  • Базилік свіжий – 3 гілочк
  • Цибуля зелена (перо) – 5 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт
  • Сметана 15% — 3 ст. ложки
  • Часник – 1 зубчик
  • Олія – 4 ст. ложки
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 50 мл
  • Сіль за смаком

Гаряча закуска із лаваша з куркою помідорами та сиром, у вигляді конверту обсмаженого на сковороді

  • Час підготовки – 15 хвилин
  • Час приготування – 30 хвилин
  • Кількість порцій – 3

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

продукти

Перо зеленої цибулі та гілочки базиліка ретельно вимити у проточній воді, добре обсушити у серветці та дрібно нарізати.

зелень

Помідор вимити, розрізати навпіл, та був кожну половинку нарізати тонкими пластинками. Сир натерти на великій тертці.

помідори і сир

Куряче філе обмити, викласти в гарячу підсолену воду і відварити протягом 30 хвилин, потім вийняти, остудити і тонко нарізати.

курка

У сметану видавити через прес очищений зубчик часнику та посолити.

сметана та часник

Суміш добре перемішати.

соус

Лаваш розрізати прямокутники розміром 15×45 див.

лаваш

Розчиняти начинку потрібно на квадраті листа лаваша розміром 15×15 см, розділивши його по діагоналі. Один трикутник квадрата залишити голим, а на другий трикутник потрібно накладати начинку. Спочатку змастити трикутник сметано-часниковою сумішшю, а поверх неї розкласти шматочки курячого філе.

закуска з лаваша

Покрити помідорами філе.

закуска з лаваша

На помідорах розмістити зелену цибулю та базилік. Все посолити.

закуска з лаваша

Покрити начинку сиром.

закуска з лаваша

Голим трикутником накрити начинку та злегка притиснути.

закуска з лаваша

Перекласти трикутник із начинкою по стрічці лаваша.

закуска з лаваша

Обертаючи трикутник з начинкою до кінця стрічки, отримуємо готовий виріб.

закуска з лаваша

Взяти миску такої ширини, щоб у ній повністю помістився трикутник, вбити яйця, влити молоко і додати сіль за смаком.

яйця з молоком

Суміш добре перемішати вінчиком.

На сковороді розігріти олію. Кожен трикутник добре змочити у омлетній масі, викласти на сковороду та обсмажити з двох сторін до підрум’янювання.

закуска з лаваша конверт з лаваша

Готові трикутники викласти на паперову серветку і дати вбратися зайвій олії, а потім у гарячому вигляді подати до столу.

конверт з лаваша

Коментарі до статті: 1
  1. Іван

    Страви з лавашу, це справжня знахідка для небанального перекусу. Спробував увечері приготувати таку закуску, та отримав дуже смачний результат. Ще два дні після цього брав з собою на роботу у ланч-боксі. Дякую вам на добрі ідеї для швидкого перекусу.

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons