Меню

Новорiчнi рецепти 15.12.2023

Найсмачніші рецепти гарячих страв на Новий рік

Найсмачніші гарячі страви на Новий рік. Як приготувати рибу, м’ясо та картоплю на святковий стіл, щоб здивувати гостей та порадувати господиню.

Запрошуючи в свій будинок гостей, кожна господиня хоче порадувати, здивувати і нагодувати всіх смачними стравами, що зібралися за столом. І найбільша відповідальність – скласти меню таким чином, щоб догодити всім запрошеним. Найважче визначитися з вибором гарячої страви. Адже воно має бути смачним, і при цьому виглядати святково та красиво, щоб не соромно було поставити у центрі столу.

Ми вирішили допомогти тим, хто ще не знає, що приготувати з гарячих страв на Новий рік, та склали добірку популярних рецептів. Тут ви знайдете як м’ясні, так і рибні страви, а також ідеї, як приготувати курку та картоплю.

гарячі страви на новий рік

Гаряча закуска з млинців з начинкою з курки, гарбуза та сиру

Для млинців:

  • вода або молоко 1 склянка
  • курячі яйця — 2 шт
  • сіль 0,5 ч. л.
  • цукор 2 ч. л.
  • борошно — 100 гр
  • тертий сир 50 г
  • олія 50 мл

Для начинки:

  • запечене куряче філе 200 г
  • гарбуз 100-150 г
  • цибуля 1 шт.
  • часник 2-3 часточки
  • твердий сир 150 г
  • сіль за смаком
  • олія 50 мл
  • сметана чи майонез 200 мл
  • свіжа зелень за смаком

Зробити тісто на млинці, додати тертий сир. Посмажити млинці на сковроді як завжди. Далі готуємо начинку. Гарбуз нарізати на дрібні кубики і обсмажити на сковороді з олією та цибулею. Куряче філе попередньо запекти або відварити зі спеціями та сіллю. Нарізати м’ясо на дрібні фрагменти і змішати зі смаженим гарбузом. Додати часник, зелень, натертий сир і заправити сметаною чи майонезом.

млинці

Щоб з млинців вийшли креманки, слід покласти млинець на дно перевернутої маленької банки або склянки, щоб вийшла спідниця.

Поставити в духовку (190 градусів) і підсушити протягом не менше 10 хвилин. Потім остудити і заповнити готові креманки начинкою. Перед подачею закуску підігріти в мікрохвильовій печі, або поставити на пару хвилин в духовку.

гарячі страви на новий рік

Шашлик з курки зі шматочками ананаса, в духовці

За рахунок ананасів, шашлик виходить особливо соковитим із досить незвичайним смаком, тане у роті та швидко зникає зі столу.

Продукти:

  • куряче філе — 300 г;
  • ананас консервований — 120 гр.;
  • паприка солодка – 1 ч.л.

Маринад

  • соєвий соус — 2 ст.л.;
  • цукор коричневий — 1 ст.
  • імбир сушений — 1 ч. л.;
  • оливкова олія — 1 ст.л.;
  • перець чорний мелений — за смаком;

Приготувати маринад, додати пару ложок соку з консервованих ананасів. Нарізати шматочками куряче філе і замаринувати не менше ніж на годину. Тим часом, підготувати шпажки, їх потрібно замочити у воді на 15 хвилин.

Нанизати куряче м’ясо на шпажки поперемінно зі шматочками ананаса. Посипати зверху та з усіх боків паприкою для смаку та гарного кольору. Скласти на лист застелений фольгою і запікати в духовці до готовності.

гарячі страви на новий рік

Хрумке курча табака — класика

Запечена курка – одна з найпопулярніших страв для новорічного столу. Ми пропонуємо приготувати в духовці курча табака з хрусткою скоринкою та спеціями.

Вам потрібні такі інгредієнти:

  • курча-бройлер 1 кг — 1, 5 кг
  • 4 зубчики часнику
  • 4 ст. ложки олії
  • 1 ч. ложка солі
  • 1 ч. ложка паприки солодкої
  • по 1/2 ч. ложки: перцю червоного, чорного перцю та коріандру.

Також ви можете використовувати куркуму, майоран або улюблену приправу для курки.

Страви східної кухні не готуються без букету спецій, тому висипаємо всі приправи та сіль у невелику ємність, потім додаємо до них пропущені через прес зубчики часнику. Влийте олію і добре розмішайте.
Свіжу курку слід добре промити, обсушити та підготувати. Видаліть жир і зайві частини шкіри, після чого розріжте курча вздовж, щоб його можна було розкрити. Легко відбити курку можна так: замотайте у харчову плівку. Покладіть на дошку і пройдіть кухонним молотком по всіх суглобах.

Знімаємо плівку і маринуємо курча у спеціях. Залишіть на годину, після чого приступайте до заключного етапу — запікання. Ви можете готувати курку під пресом чи без. У першому випадку тушка викладається прямо на лист і придавлюється важким чавунним предметом, у другому курча слід покласти шкірою нагору. Випікаємо одну годину за 180 градусів. Якщо ви використовуєте прес, переверніть курку кілька разів для утворення смачної хрусткої скоринки.

А якщо ви хочете здивувати гостей, потіште їх блюдом азіатської кухні.

гарячі страви на новий рік

Фунчоза з куркою — азіатська кухня

Ця страва родом з Азії виходить неймовірно смачною, тому відмінно підходить для того, щоб приготувати її на свято.

Вам знадобляться такі продукти:

  • фунчоза — 200 грам
  • куряче філе — 220 грам
  • морква – 1 шт.
  • огірок свіжий – 1 шт.
  • перець солодкий – 1 шт.
  • цибулина – 1 шт.
  • соєвий соус – 2 ст. ложки
  • соняшникова олія — ст. ложки
  • кунжут – 1 ст. ложка
  • корінь імбиру — шматочок
  • приправа каррі, сіль та перець, паприка за смаком

Курку промийте та обсушіть. Потім наріжте невеликими смужками. Розігрійте олію в сковороді і обсмажте філе з двох сторін, поки шматочки не підрум’яняться.

Візьміть фунчозу і приготуйте за рекомендаціями на упаковці. Як правило, локшину необхідно потримати в окропі кілька хвилин. Для зручності гостей можна порізати фунчозу, щоб вона не була занадто довгою.
Очистіть солодкий перець від насіння, моркву від шкірки, а цибулю від лушпиння. Наріжте на довгі смужки перець і моркву, також подрібніть огірок. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Обсмажте всі овочі, окрім огірка, на олії дві-три хвилини.

Викладіть зверху локшину, курку та нарізаний огірок, перемішайте. Приготуйте соус: натріть імбир на тертці, залийте соєвим соусом, додайте спеції і розмішайте. Залийте ароматною заправкою страву та подавайте відразу.

А якщо ви хочете зробити більш традиційне гаряче на Новий рік, запікайте курку з картоплею.

гарячі страви на новий рік

Запечена курка цілком у духовці з картоплею

Щоб приготувати хрумку та соковиту курочку з гарніром, візьміть:

1 тушку курки

  • 1 кг картоплі
  • голівку часнику
  • по 1, 5 ч. ложок меду та гірчиці
  • оливкова олія
  • сіль

спеції:

  • розмарин — кілька гілочок
  • 2 ч. ложки паприки
  • 1 ч. ложки чорного перцю
  • 1 ч. ложка приправи каррі
  • 1 ч. ложка прованських трав

Так як курка і картопля будуть готуватися разом, є ймовірність, що якийсь із компонентів може не до кінця пропікатися, тому на попередньому етапі помийте картоплю щіткою, щоб добре відмити бульби. Налийте в каструлю води та варіть картоплю у мундирі близько 15 хвилин після закипання води. Злийте воду та займіться підготовкою курки.

Помийте тушку, покладіть у друшляк, щоб стекла вода. У цей час приготуйте суміш для маринування. Змішуємо каррі з гірчицею, двома ложками олії оливкової та медом, додаємо паприку. Перемішуємо, доки не вийде однорідна суміш.
Беремо курку, натираємо сіллю та чорним перцем. Потім змащуємо соусом, що вийшов. І зовні, і всередині. Вкладіть у тушку кілька гілочок розмарину. Залишіть на 30 хвилин.

Наріжте картоплю, що остигнула, на кілька частин не очищаючи, змішайте її з прованськими травами, кількома ложками олії, поперчіть і перемішайте. Викладіть курку в глибоке деко, змащене маслом. Кінчики крил і ніг оберніть фольгою, інакше підгорять. Зв’яжіть ніжки ниткою. Потім розкладіть картоплю. Покладіть зверху розмарин, помийте часник і викладіть на продукти неочищені зубчики часнику.

Випікаємо при 180 градусах. На те, щоб курка пропеклася, потрібно трохи більше години. Але через тридцять хвилин потрібно буде помазати соком, який утворюється і стіче в деко. Візьміть кулінарний пензлик і розподіліть по тушці, потім продовжуйте випікати до готовності.
Страва виходить соковитим і дуже запашним. Гості, відчувши запах, чекатимуть на нього з нетерпінням.

Також можна приготувати курку шматочками з гарніром із овочів.

гарячі страви на новий рік

Курка в соєвому соусі шматочками з болгарським перцем

Приготувати курку разом з овочами неважко, особливість цієї страви надає соєвий соус. Крім того, ви зможете зробити страву на сковороді, що вийде швидше, ніж у духовці.

Необхідні продукти:

  • курка цілком або шматочки — приблизно 700 грам
  • 2 болгарських перця
  • 2 цукіні
  • 3 зубчики часнику
  • 150 мл курячого бульйону
  • 50 мл соєвого соусу
  • 2 ст. ложки соусу теріяки
  • 3 ст. ложки олії оливкової
  • 3 ст. ложки крохмалю
  • сіль і перець

Помийте і обробіть курку або відразу купіть ніжки, крильця та стегна. Насипте в миску крохмаль, обваляйте у ньому кожен шматочок. Нагрійте сковороду, обсмажте курку на олії на сильному вогні. Повинна вийти скоринка золотистого відтінку.

Помийте овочі, очистіть перець, наріжте на довгі смужки. Цуккін можна взяти молоді, тоді їх не доведеться очищати. Також поріжте тонкими смужками. У чистій сковорідці обсмажуйте овочі 5-6 хвилин|мінути|. Перемішуйте, щоб не підгоріли. Додати шматочки курки.

Очищаємо часник, ріжемо зубчики, додаємо сковороду. Поливаємо соєвим соусом та теріяки. Вливаємо курячий бульйон. Перчимо і солимо при необхідності, потім тушкуємо п’ятнадцять хвилин.

Якщо у вас багато гостей, можна приготувати на додаток до цієї страви рис чи картоплю.

Рецепти з фото гарячих страв на Новий рік 2024, не обов’язково готувати тільки з курки. Ще багато смачних рецептів з фаршу, м’яса свинини та яловичини у нашій добірці далі.

Здивувати гостей також можна яскравими гарячими закусками із найпростіших продуктів. Розкажемо, як можна приготувати фаршировані помідори та інші не менш смачні страви.

гарячі страви на новий рік

Помідори фаршировані м’ясом та рисом

З оригінальних святкових страв можна відзначити фаршировані помідори. Червоні овочі нагадують ялинкові кулі, тому таку яскраву страву, звичайно, всі відразу захочуть спробувати.

Інгредієнти:

  • 6 томатів
  • 400 грам фаршу
  • 100 грам рису
  • 100 грам сиру
  • одна головка цибулі
  • 2 часникові зубчики
  • 30 грам соняшникової олії
  • кілька гілочок кропу
  • сіль
  • щіпка перцю

Для святкового гуляння краще приготувати фарш самостійно зі свіжого м’яса. Викладіть фарш у миску. Помийте і наріжте кріп, викладіть фарш. Очистіть цибулину, нашаткуйте, обсмажте на сковороді кілька хвилин. Додайте продукти в миску.
Поперчіть, а також, якщо є бажання, додайте спеції до смаку. Відваріть рис, потім змішайте із фаршем. Добре перемішайте начинку, що вийшла.

Вимийте помідори, обсушіть за допомогою паперових серветок, обережно обріжте шапочку і виріжте м’якоть із середини. Ложкою викладіть начинку, трохи утрамбуйте.
Підготуйте форму для запікання. Змастіть олією томати та дно форми. Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте фаршировані помідори випікатися, перевірте їх за 35 хвилин. Натріть сир на дрібній тертці, посипте на кожен помідор зверху та поставте блюдо в духовку ще на 7-10 хвилин. Цю гарячу страву можна подати і наступного дня, але вже як холодну закуску.

гарячі страви на новий рік

Гарячі трикутники з лавашу із сиром та зеленню за 10 хвилин

Закуска з лаваша з сиром та зеленню, яку можна швидко приготувати на сковороді маючи потрібний набір продуктів. Весь процес це: натерти сир, змішати із зеленню і загорнути у лаваш. Після цього обсмажити в лізоні на сковороді.

Продукти:

  • лаваш;
  • українсбкий сир – 65 г;
  • королівський сир – 30 г;
  • буковинський сир – 30 г;
  • майонез — 1 — 2 ч. ложки;
  • яйце – 1 шт.;
  • молоко – 2 ст. ложки;
  • олії – 2 ст. ложки;
  • кріп — 2 гілочки;
  • петрушка – 2 гілочки;
  • копчена паприка – 1/4 ч. ложки:
  • карі — 1/4 ч. ложки;
  • сушений часник – 1/4 ч. ложки;
  • сіль, перець.

Сир натерти на великій тертці. Додати до нього помиту та нарізану зелень, змішати. Приготувати лізон із молока, яєць та спецій. Нарізати лаваш на смужки завширшки близько 7 см. Змастити майонезом. Покласти край по столовій ложці сирної начинки. Загорнути таким чином, щоб вийшов трикутник.

Вмочити трикутник з лаваша в лізон і обсмажити на сковороді з олією без запаху. Можна одразу подавати на стіл. Або якщо ви приготували їх заздалегідь, перед подачею поставте тарілку з закускою на підігрів у мікрохвильовій печі.

гарячі страви на новий рік

Гаряча закуска «Грибні пеньки» з багету з грибами та сиром

Готуємо буквально за 15 хвилин: швиденько обсмажуємо гриби з цибулею або без неї (це на ваш смак), наповнюємо начинкою хлібні склянки з багету, посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку.

Продукти для закуски:

  • білий батон чи багет – 1 шт;
  • печериці – 200 гр;
  • цибуля ріпчаста — 1 головка (за бажанням);
  • сіль за смаком;
  • перець чорний – 2 щіпки;
  • олія – 2 ст. л;
  • сметана – 2 ст. л. (не обов’язково);
  • сир твердий приблизно 50-60 гр.

Чистимо цибулю, дрібно нарізаємо та обсмажуємо на сковороді з печерицями, також дрібно нарізаними. Солимо, перчимо. Наприкінці смаження додаємо сметану. Багет нарізаємо товщиною приблизно 6-7 см. Вибираємо ложкою м’якуш, щоб вийшов хлібний стаканчик. Наповнюємо його починкою з грибів. Зверху кладемо натертий на тертці твердий сир. Відправляємо на деку гарячу духовку приблизно на 10 хвилин, поки сир повністю не розплавиться. Прикрашаємо дрібно нарубаним зеленим кропом.

Смачна та соковита яловичина з овочами

Не кожна господиня береться за приготування м’яса для святкового столу, адже страва може бути жорсткою. Але на наш рецепт яловичина стане дуже ніжною на смак, а ще у вас відразу буде і овочевий гарнір.

Для приготування потрібно:

  • шматок яловичини (400-500 г)
  • 250 грам баклажанів
  • 50 грам болгарського перцю
  • 300 грам томатів
  •  олія
  • вода
  • спеції та сіль

Починаємо з підготовки м’яса. Помийте яловичину. Викладіть на серветки, щоб забрати зайву воду. Усі білі прожилки обов’язково видаліть. Поріжте яловичину на довгасті шматочки. Не надто тонкі, інакше страва буде суха.
Помийте овочі. Видаліть насіння з перцю, наріжте його, також подрібніть баклажани та томати.

Розігрійте добре сковороду. Обсмажте м’ясо — спочатку на великому вогні, щоб воно «запечаталося», потім на слабкому. Коли підрум’яниться яловичина, посоліть і поперчіть. Потім додайте в сковорідку перець та баклажани. Перемішайте та просмажте ще 10-15 хвилин. Додати помідори, накрити сковороду. Також можна влити ще олії та трохи води. Доводимо до готовності, перевіряємо м’ясо. Воно має бути м’яким. Святкова страва з гарніром готова!

Ще один простий та швидкий рецепт, який ви можете взяти на замітку: м’ясні кульки на сковорідці.

гарячі страви на новий рік

М’ясні кульки з фаршу з начинкою із варених яєць

Чудова альтернатива котлетам, яку можна подати на Новий рік. Начинка з курячого яйця чудово поєднується зі смаком м’яса, тому гостям така страва з сюрпризом має сподобатися. Візьміть такий набір продуктів:

  • 400 грам фаршу
  • 1 цибулину
  • пучок кропу
  • 7 курячих яєць
  • 100 грам борошна
  • 2 зубчики часнику
  • соняшникова олія
  • сіль
  • за смаком спеції

Фарш викладіть у велику ємність. Цибулю потрібно почистити та нарізати. Потім обсмажити з невеликою кількістю олії. Потім з’єднуємо продукти. Промиємо і трохи обсушимо кріп, дрібно поріжемо, відправимо до фаршу з цибулею. Посолити і додати улюблені спеції. Часник через прес видавимо туди. Продукти перемішуємо та готуємо начинку. Вона складатиметься із шести курячих яєць. Зваріть їх круто, потримайте під холодною водою. Потім зніміть із них шкаралупу.

Беремо частину фаршу, скачуємо кульку, всередину якої кладемо варене яйце. За таким принципом робимо й інші кульки.
Для отримання смачної скоринки, вмочіть кульки в сире яйце, а потім миску з борошном. На нагрітій сковороді з малим обсмажте з усіх боків. Просмажте добре, тому що в духовці страву доводити до готовності не буде.
Ось так швидко та просто можна приготувати смачні кульки з м’яса! Подаємо з картоплею та томатним домашнім соусом!

гарячі страви на новий рік

Гаряча закуска з лаваша з крабовими паличками

Крім основних страв, ви також можете зробити смачну гарячу закуску з лаваша і крабових паличок з плавленим сиром.

Вам знадобиться для приготування:

  • вірменський лаваш
  • пачка крабових паличок (120 грам)
  • плавлений сир 80-90 грам
  • 3 зубчики часнику
  • 2 яйця
  • кілька гілок кропу
  • 2 ст. ложки олії
  • 1 ст. ложка борошна
  • сіль

Палички розморожуємо та нарізаємо на кілька частин. Кріп миємо, подрібнюємо. Часник пропускаємо через прес. Відкриваємо пачку плавленого сиру, краще взяти м’який. Змішуємо із часником.
Лист лаваша ріжемо на 4 пласти. Перший мажемо сиром, розкладаємо на ньому частину паличок і посипаємо кропом. Закриваємо зверху другим листом та повторюємо ці дії. Потім формуємо третій шар начинки і зверху прикриваємо шматком лаваша, що залишився. Накриємо конструкцію обробної дошкою, а зверху поставимо важкий предмет. Залишаємо на півгодини.

Готуємо кляр. Розбиваємо два яйця в миску, змішуємо із борошном. Додаємо щіпку солі та збиваємо вінчиком.
Розріжте пиріг, що сформувався, з лаваша на кілька прямокутників. Кожен із них зануріть у кляр, потім викладіть на сковорідку. Обсмажте з кожного боку до утворення скоринки. Можна подати цю страву з якимось соусом.

Гарячі страви на Новий рік із риби та морепродуктів завжди будуть доречні на будь-якому гулянні. Ось кілька рецептів із фото.

Рибу можна запекти по-різному. Наприклад, шматочками, з морквиною та цибулею.

гарячі страви на новий рік

Мінтай у духовці з морквою та цибулею

Запечений мінтай може бути дуже смачним, якщо правильно його приготувати.

Візьміть такі інгредієнти:

  • мінтай — 1 шт
  • майонез — 100 грам
  • морква — 1 шт
  • цибуля — 1 шт
  • сіль
  •  олія
  • перець за смаком

Розморозити рибу, та не до кінця. Так зручніше її чистити. Видаліть нутрощі, плавці, промийте. Поріжте середніми шматками. Додайте до мінтаю майонез, перемішайте, залиште на 15 хвилин. Можна поперчити.
Моркву та цибулю очистити. Моркву натерти, а цибулю нарізати. Потім обсмажити овочі на олії 7-10 хвилин.

Взяти деко, викласти частину овочів, розкласти шматки мінтаю. Налийте у форму та залишки майонезу. Зверху вкриваємо рибу овочами, що залишилися, вливаємо трохи води у форму. Ставимо духовку на 180 градусів, нагріваємо та випікаємо мінтай близько 30 хвилин. Прекрасним гарніром до риби стане рис або м’яка картопля.

Незвичайна та ніжна гаряча страва може вийти з морепродуктів.

дорада

Запечена дорада як у ресторані

Також на святковому столі завжди вигідно виглядає риба, запечена цілком. Ми пропонуємо взяти дораду. Її можна приготувати швидко та просто.

Візьміть:

  • дораду — 1 шт
  • свіжий чебрець, розмарин, часник — все по 2 грами
  • половинку лимона
  • сіль перець
  • кунжутна олія — 5 грам
  • соняшникова олія — 30 грам

Промийте рибу, очистіть. Натріть дораду сіллю, поперчіть. Полийте лимонним соком, залиште маринуватися. На це потрібно близько години. Сформуйте з фольги човник, підгорнувши краї. Викладіть туди рибу. Поставте духовку на температурний режим 180 градусів. Через 25 хвилин духовку потрібно вимкнути. А рибу не виймайте.

Поставте невелику каструльку на плиту. Влийте обидва види олії, додайте трави та часник. Доведіть до кипіння. Полийте дораду маслом і залиште ще ненадовго у вимкненій духовці. Подавайте ароматну дораду, а вона буде саме такою, з часточками лимона. Прикрасьте розмарином. На гарнір подайте овочі або зваріть рис.

Картопля – завжди присутня на нашому столі. Картопля — одна з найпопулярніших овочів у світі, і звичайно без гарячих страв на Новий рік 2024 з картоплі ніяк не обійтися.

гарячі страви на новий рік

Картопля запечена гармошкою з олією та спеціями

Картопля за цим рецептом можна подати як гарнір. Овочі запікають «гармошкою», тому страва виглядає святково.

Візьміть:

  • кілька картоплин середнього розміру
  • 1 ч. ложку сушеного часнику
  • 1 ст. ложку сушених трав (можна використовувати готову суміш для картоплі)
  • 2 ч. ложки кунжуту чорного
  • 1 ч. ложку солі
  • 75 мл олії

Для початку з’єднаємо спеції з соняшниковим маслом та сіллю. Перемішаємо і відкладемо убік, щоб олія ввібрала аромат. Помийте картоплю і акуратно зніміть з неї шкірку, щоб бульби мали гарну округлу форму. Зробіть поперечні надрізи в кожній картопліні, що не доходить до кінця. Відстань між ними має бути приблизно 3 міліметри.

Натираємо кожну бульбу сіллю, потім змащуємо олією, до якої ми раніше додали спеції. Слідкуйте, щоб масло потрапило в надрізи, інакше картопля стане сухою.
Викладаємо бульби на застелений фольгою лист для запікання (можна замінити спеціальним пекарським папером). Закриваємо зверху фольгою та ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів. Через 30 хвилин перевіряємо на готовність, потім відкриваємо блюдо і підрум’янемо в духовці близько 10 хвилин.
Подавати на стіл картоплю слід у гарячому вигляді.

гарячі страви на новий рік

Золотиста картопля по-сільському

Щоб приготувати хрустку та ароматну картоплю, можна також запекти її в духовці за наступним рецептом.

Список продуктів такий:

  • 700-800 грам картоплі
  • 40 мл олії (можна взяти із запахом)
  • 4 часникові зубчики
  • щіпка червоного пекучого перцю
  • прованські трави
  • сіль
  • перець чорний — за смаком

Картопля має бути гарної якості. Відмийте його добре, бо запікати будемо зі шкіркою. Нарізаємо на часточки приблизно однакового розміру, потім солимо, додаємо перець і трави, вливаємо олію. Часник необхідно придушити, він дасть аромат. Перемішайте всі продукти, це можна робити прямо руками.
Застеліть дечко, викладіть картоплю одним шаром так, щоб між часточками була невелика відстань. Духову шафу потрібно розігріти до 200 градусів. Випікаємо сорок хвилин.

Готова страва має красивий золотистий відтінок. Картопля виходить хрумкою, але м’якою всередині. Посипте зеленню та подавайте на новорічний стіл із улюбленими м’ясними стравами!

гарячі страви на новий рік

Смажена картопля з сиром на сковороді

Якщо ви готуєте святковий стіл, якісь страви необхідно робити швидко, інакше просто не встигнути. Якщо ваша духова шафа зайнята, наприклад, м’ясом, і випікається воно не так швидко, як би вам хотілося, приготуйте гарнір на сковороді.

Смачну смажену картоплю із сиром можна зробити менше, ніж за півгодини.

Продукти:

  • 1, 2 кг картоплі
  • 300 грам сиру
  •  олія
  • спеції для картоплі та сіль за смаком

Помийте бульби, очистіть їх. Наріжте картоплини шматочками середнього розміру. Сковорода для смаження повинна мати товсте дно та бути місткою. Наливаємо олію, викладаємо в сковорідку картоплю. Дочекайтеся, доки підрум’яниться одна сторона, перемішайте.

Якщо часто перевертати шматочки, смачна страва не вийде, вона буде м’якою і схожою на кашу.

Спеції та сіль можна додати, коли зрозумієте, що страва майже готова. Потім натріть шматочок сиру на дрібній тертці. Посипте картоплю, перемішайте, зніміть із вогню. Подавайте одразу до столу. Можна прикрасити свіжою зеленню.

Не забудьте прикрашати усі страви перед подачею. Наріжте яскраві овочі, додайте більше зелені на тарілку, і страви виглядатимуть, як у ресторані. Бажаємо щасливого Нового року!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons