Торт «Дебют» дуже смачний та легкий рецепт на кожен гаманець
Я дуже люблю пекти торти з бісквітного тіста. Є кілька варіантів його приготування, але особливо добре воно вдається у запропонованому рецепті. Доведеться трохи повозитися, але результат вартий того. Крем можна використовувати будь-який, навіть сметанний. У будь-якому випадку буде смачно!
Смачний торт приготування якого не завдасть шкоди вашому гаманцю. Лише 5 яєць для приготування бісквіту, та склянка молока і шматочок вершкового масла для крему. Ну а борошно та цукор хавжди є в кожній хаті. Дуже класний рецепт торта на кожен день для всієї родини.
Тісто:
- Борошно пшеничне – 0,5 склянки (80 г)
- Крохмаль картопляний – 0,5 склянки (100 г)
- Яйця курячі – 5 шт.
- Цукор-пісок – 1,25 склянки (250 г)
Крем:
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Молоко – 160 мл
- Масло вершкове – 160 г
- Крохмаль картопляний – 20 г
Додатково:
- Маргарин вершковий (для змащування форми) – 0,5 ст. ложки
- Борошно пшеничне (для обсипання форми) – за потребою
Дебют — бісквітний торт з молочним кремом, рецепт з фото покроково
Підготувати всі інгредієнти для тіста. Спочатку потрібно спекти бісквіт, і зробити це потрібно заздалегідь.
Яєчні білки відокремити від жовтків так, щоб у них не потрапив жовток.
Суміш розтерти до білого і збільшення розтертої маси в 3 рази.
Одночасно в іншому посуді збити білки до стійкої піни та збільшення в об’ємі в 4-5 разів (готові білки повинні міцно триматися на вінчику).
До жовткової суміші додати половину білків.
Все акуратно перемішати лопаткою зверху донизу.
Всипати борошно, що просіює, і крохмаль.
Все знову обережно перемішати до однорідного тіста.
Форму для випічки розняти, дно покрити листом пергаментного паперу і закріпити його бічною частиною форми, зафіксувавши замок. Змастити папір та стінки форми маргарином та обсипати борошном. Вилити тісто у форму та розрівняти його. Я використовую форму діаметром 20 см.
Помістити форму в духовку, розігріту до температури 180-200 ° С, і випікати бісквіт до золотистого кольору. Готовність коржа перевірити дерев’яною шпажкою чи зубочисткою.
Дати бісквіту трохи охолонути, а потім вийняти з форми, покласти на кондитерські грати і накрити серветкою. Щоб корж при нарізці не кришився, його слід витримати щонайменше 8 годин при кімнатній температурі.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для крему.
У 80 мл молока всипати крохмаль.
У молоко, що залишилося, всипати цукор.
Помішуючи, довести до кипіння, а потім при помішуванні додати молоко з крохмалем. Масу остудити.
Попередньо порізане шматочками та розм’якшене масло змішати з молочною сумішшю.
Крем добре збити і дати йому загуснути в холодильнику.
Підготовлений корж розрізати по горизонталі навпіл. Якщо верх коржа має трохи куполоподібну форму, то підняту частину необхідно зрізати. Для верху торта краще використовувати нижній пласт, тому що він більш рівний та гладкий.
Змастити пласт товстим шаром крему.
Накрити крем верхнім шаром і трохи притиснути.
Прикрасити верх торта можна на власний розсуд (кремом, цукровою пудрою і т.п.). Я використовую цукрову пудру, а як трафарет взяла силіконову підставку під гаряче.
Посипати бісквітний торт цукровою пудрою та акуратно зняти трафарет.
Богдан
Торт Дебют — це справжній шедевр солодкого мистецтва. Його вигляд просто захоплює дух — неймовірно ніжний кремовий верх, прикрашений витонченими квітками. Спробувавши перший шматочок, я відчув на собі дивовижну гру та сполучення смаків. Кожен шматочок пробуджував нові відчуття та залишав безмежне задоволення.