Меню

Торти 25.12.2022

Смачний торт Бета — найулюбленіший рецепт випробуваний роками

На святковому новорічному столі має бути якнайбільше десертів та випічки, адже свято може тривати всю ніч. Лідируюче місце, звичайно, як і раніше займають закуски та салати, але після всього цього так хочеться чогось солоденького.

Пропоную зробити такий смачний торт. Рецепт випробуваний роками і є одним із найкращих у моїй скарбничці. Порадуйте своїх близьких такою випічкою. Байдужих поки не було!

Торт «Бетта»

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки (280 г)
  • Маргарін – 150 г
  • Цукор-пісок – 1 склянка (200 г)
  • Молоко – 0,5 склянки (120 мл)
  • Какао-порошок – 2 ч. ложки
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. ложка
  • Оцет 6% — 0,5 ст. ложки

Крем:

  • Молоко – 500 мл
  • Крупа манна – 75 г
  • Масло вершкове – 125 г
  • Пудра цукрова – 100 г
  • Шоколад – 50 г

 

Торт Бета — рецепт з покроковими фото в домашніх умовах

Підготувати всі інгредієнти для тіста.

продукти

У каструлю всипати цукор і просіяти борошно.

цукор мука какао

Все перемішати та влити молоко.

какао

Суміш перемішати і додати нарізаний шматочками маргарин.

маргарин

Каструлю поставити на вогонь і при помішуванні довести до кипіння. Масу остудити.

розтопити

До суміші додати яйця.

яйця

Все добре перемішати.

тісто

До маси, що вийшла, просіяти борошно і додати соду, погашену оцтом.

борошно

Тісто добре вимішати і злегка збити.

тісто для коржів

Роз’ємну форму для випічки змастити маргарином і обсипати манною крупою, потім викласти в неї тісто і розрівняти.

тісто в формі

Форму поставити в духовку, розігріту до температури 180 ° С, випікати корж приблизно 50 хвилин. Готовність виробу можна легко встановити, проколивши його тонкою лучиною: якщо виріб готовий, вийнята лучинка залишається сухою.

бісквіт

Корж залишити у формі на 10 хвилин, викласти на кондитерські грати і дати охолонути, а потім перекласти на блюдо.

корж

Корж розрізати по горизонталі на три-чотири пласти.

Випуклість на верхній стороні бісквіту має бути гладко зрізана. Її слід злегка підсушити в мікрохвильовій печі або духовці, подрібнити в крихту і використовувати для посипання бічної поверхні торта. Нижній пласт, як рівний, потрібно використовувати для верху торта.
коржі

Підготувати усі необхідні інгредієнти для крему. Вершкове масло попередньо залишити при кімнатній температурі для розм’якшення.

для крему

Молоко довести до кипіння, тонким струмком при безперервному помішуванні всипати манну крупу і поварити до загусання. Кашу остудити.

мана каша

Шоколад розламати на дрібні шматочки, злегка збризкати молоком, розтопити на водяній бані і остудити до теплого стану.

крем з шоколадом

Розм’якшене вершкове масло збити з цукровою пудрою і шоколадом.

крем

У масу, що вийшла, по ложці додавати манну кашу.

крем 2

Все ретельно перемішати за допомогою занурювального блендера.

крем

Змастити два пласти кремом і розрівняти його.

змастити коржі

Скласти пласти, вирівнюючи боки торта.

скласти торт

Змастити бічну поверхню торта кремом, що залишився, і посипати крихтою від розтертого верху. Прикрасити торт на власний розсуд.

торт Бета

Я використовувала білковий заварний крем, цукерки «драже» та цукрове посипання.

Торт Бета - рецепт з покроковими фото в домашніх умовах

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons