Смачний торт Бета — найулюбленіший рецепт випробуваний роками
На святковому новорічному столі має бути якнайбільше десертів та випічки, адже свято може тривати всю ніч. Лідируюче місце, звичайно, як і раніше займають закуски та салати, але після всього цього так хочеться чогось солоденького.
Пропоную зробити такий смачний торт. Рецепт випробуваний роками і є одним із найкращих у моїй скарбничці. Порадуйте своїх близьких такою випічкою. Байдужих поки не було!
Торт «Бетта»
Тісто:
- Борошно пшеничне – 2 склянки (280 г)
- Маргарін – 150 г
- Цукор-пісок – 1 склянка (200 г)
- Молоко – 0,5 склянки (120 мл)
- Какао-порошок – 2 ч. ложки
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сода харчова – 1 ч. ложка
- Оцет 6% — 0,5 ст. ложки
Крем:
- Молоко – 500 мл
- Крупа манна – 75 г
- Масло вершкове – 125 г
- Пудра цукрова – 100 г
- Шоколад – 50 г
Торт Бета — рецепт з покроковими фото в домашніх умовах
Підготувати всі інгредієнти для тіста.
У каструлю всипати цукор і просіяти борошно.
Все перемішати та влити молоко.
Суміш перемішати і додати нарізаний шматочками маргарин.
Каструлю поставити на вогонь і при помішуванні довести до кипіння. Масу остудити.
До суміші додати яйця.
Все добре перемішати.
До маси, що вийшла, просіяти борошно і додати соду, погашену оцтом.
Тісто добре вимішати і злегка збити.
Роз’ємну форму для випічки змастити маргарином і обсипати манною крупою, потім викласти в неї тісто і розрівняти.
Форму поставити в духовку, розігріту до температури 180 ° С, випікати корж приблизно 50 хвилин. Готовність виробу можна легко встановити, проколивши його тонкою лучиною: якщо виріб готовий, вийнята лучинка залишається сухою.
Корж залишити у формі на 10 хвилин, викласти на кондитерські грати і дати охолонути, а потім перекласти на блюдо.
Корж розрізати по горизонталі на три-чотири пласти.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для крему. Вершкове масло попередньо залишити при кімнатній температурі для розм’якшення.
Молоко довести до кипіння, тонким струмком при безперервному помішуванні всипати манну крупу і поварити до загусання. Кашу остудити.
Шоколад розламати на дрібні шматочки, злегка збризкати молоком, розтопити на водяній бані і остудити до теплого стану.
Розм’якшене вершкове масло збити з цукровою пудрою і шоколадом.
У масу, що вийшла, по ложці додавати манну кашу.
Все ретельно перемішати за допомогою занурювального блендера.
Змастити два пласти кремом і розрівняти його.
Скласти пласти, вирівнюючи боки торта.
Змастити бічну поверхню торта кремом, що залишився, і посипати крихтою від розтертого верху. Прикрасити торт на власний розсуд.
Я використовувала білковий заварний крем, цукерки «драже» та цукрове посипання.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!