Чудовий салат на свято і кожен день: з буряка, часнику та волоських горіхів
Цей салат можна готувати не тільки в пісні дні, а й у звичайні, а також цілком підійде для вегетаріанців. Крім того, він може стати вітамінним доповненням до картопляного гарніру. Пікантний салат підвищує апетит і тішить око своїм яскравим виглядом. Смачно, красиво та відрізняється легкою гостротою! Смачного!
Складові:
- Буряк – 3 шт.
- Ядра волоських горіхів – 0,5 склянки
- Часник – 3 зубчики
- Олія — 3-4 ст. ложки
- Цукор-пісок – 1 щіпка
- Сіль за смаком
Смачний рецепт салату з буряка, часнику та волоських горіхів
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Буряк ретельно вимити. Щоб буряк не втратив свого кольору під час варіння, не слід зрізати його коріння та підсохлу основу стебла. Коренеплід залити окропом, відварити до м’якості, остудити, очистити і натерти на великій тертці або нарізати тонкою соломкою.
Ядра волоських горіхів викласти на дошку, покрити харчовою плівкою і за допомогою качалки подрібнити на крихту.
Зубчики часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки, вимити, дати стекти воді, посікти і розтерти у ступці з сіллю.
У мисці з’єднати буряк, часник та горіхи, посипати цукром та посолити.
Суміш перемішати і заправити олією.
Салат із буряка з горіхами остаточно вимішати.
При подачі салат можна посипати подрібненою зеленню.
Данило
Відмінний салат, який вразив не тільки мене, а й моїх гостей! Відчуття свіжості і особливий смак буряка з часником та волоськими горіхами зачаровує. Це наш улюблений салат на свята, і його просто не можна не рекомендувати!
Артем
Спробував приготувати салатик на повсякдень. Його козир у тому, що його не тільки легко, але й швидко готувати. Інгредієнтів — не так багато, та й купити їх не проблема. В крайньому випадку — привезти з села. Правда, наступного разу хочу спробувати замість олії додати легкий майонез. Хочеться трішки поекспериментувати 🙂