Яблучні кільця з медом, горіхами, та ізюмом — смачний та корисний рецепт
З яблук можна приготувати дуже багато смачних та яскравих десертів. Це просто запечені яблука, а також запечені з різними начинками. Дуже смачні яблука у клярі. А ще з них готуються смачні та пишні муси.
Сьогодні я ділюся рецептом приготування десерту з яблук, меду, родзинок та горіхів.
Яблучні кільця «Родзинка»
- Яблука кисло-солодкі – 2 шт.
- Родзинки – 2 ст. ложки
- Горіхи грецькі, фундук або мигдаль подрібнені – 1 ст. ложка
- Мед натуральний рідкий – 3-4 ст. ложки
Додатково:
- Маргарин (для змащування форми) – за потребою
Яблука запечені з медом, ізюмом та горіхами в духовці
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Родзинки вимити, залити гарячою водою на 30 хвилин, а потім злегка віджати і обсушити.
Яблука вимити і за допомогою спеціальної виїмки невеликого діаметру або просто дуже акуратно вирізати насіннєві коробки.
Нарізати яблука кільцями завтовшки 1-1,5 см і викласти у форму для запікання, змащену маргарином.
Яблука посипати родзинками та подрібненими горіхами.
Все полити рідким медом.
Запікати яблука в духовці, розігрітій до температури 180 ° С протягом 10-15 хвилин.
Якщо для страви використовується керамічна або скляна форма, то ставити її потрібно в холодну духовку, а потім включати нагрівання, інакше форма може луснути. Металеві та силіконові форми можна відразу ставити у нагріту духовку.
При подачі полити яблука соусом, що утворився, з яблучного соку і меду.
Алла
Ох, нарешті є куди подіти ящики яблук 😅