Слойки з яблуками — рецепт з готового листкового тіста
Для мене готове листкове тісто — це паличка-виручалочка, коли хочеться швидко і без проблем приготувати смачну випічку до чаю, кави або інших улюблених напоїв. Для випічки краще вибрати яблука з кислинкою. Вони не тільки зроблять шарування більш апетитними, а й краще пропекуться.
Знадобиться:
- Тісто листкове бездрожжеве (готове) – 450 г
- Яблука кисло-солодкі – 2 шт
- Цукор-пісок — 3-4 ст. ложки
- Кориця мелена – 1 ч. ложка
Додатково:
- Жовтки яєчні – 1 шт.
- Молоко – 1 ч. ложка
Солодкі слойки з яблуками з листкового тіста, рецепт з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
До цукру додати корицю.
Суміш перемішати.
Яблука вимити, обсушити і нарізати поперек кружальцями завтовшки 1,5 см, а потім за допомогою спеціальної круглої виїмки видалити в кожному кружечці серцевину з насінням.
Кільця, що вийшло, добре обваляти в цукрово-коричній суміші.
Готове тісто розрізати на квадрати за кількістю яблучних кілець, причому розмір сторін цих квадратів повинен бути на 4 см більше діаметра кілець. У кутах квадратів за допомогою ножа для піци надрізати тісто з відривом 1 див від сторін, не дорізаючи на 1,5 див до середини.
На середину квадратів покласти яблучні кільця.
Зовнішній кут квадрата загорнути у середину кільця і притиснути.
Аналогічно загорнути всі кути квадрата, що залишилися.
Деко вистелити фольгою, злегка збризкати її водою і викласти на неї всі підготовлені слойки, а потім змастити їх сумішшю з жовтка і молока і обсипати цукром, що залишився з корицею.
Деко помістити в духовку, розігріту до температури 220 ° С, і запікати до рум’янення шарів (близько 25 хвилин).
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!