Меню

Випiчка 21.09.2023

Слойки з яблуками — рецепт з готового листкового тіста

Для мене готове листкове тісто — це паличка-виручалочка, коли хочеться швидко і без проблем приготувати смачну випічку до чаю, кави або інших улюблених напоїв. Для випічки краще вибрати яблука з кислинкою. Вони не тільки зроблять шарування більш апетитними, а й краще пропекуться.

Шари мають оригінальний і фантазійний вигляд завдяки спеціальному формуванню. Така випічка – чудовий варіант для недільного сніданку. Приготуйте, не пошкодуєте!

 

Знадобиться:

  • Тісто листкове бездрожжеве (готове) – 450 г
  • Яблука кисло-солодкі – 2 шт
  • Цукор-пісок — 3-4 ст. ложки
  • Кориця мелена – 1 ч. ложка

Додатково:

  • Жовтки яєчні – 1 шт.
  • Молоко – 1 ч. ложка

Солодкі слойки з яблуками з листкового тіста, рецепт з покроковими фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти.
До цукру додати корицю.

цукорСуміш перемішати.
додати корицюЯблука вимити, обсушити і нарізати поперек кружальцями завтовшки 1,5 см, а потім за допомогою спеціальної круглої виїмки видалити в кожному кружечці серцевину з насінням.

яблука

Кільця, що вийшло, добре обваляти в цукрово-коричній суміші.

Готове тісто розрізати на квадрати за кількістю яблучних кілець, причому розмір сторін цих квадратів повинен бути на 4 см більше діаметра кілець. У кутах квадратів за допомогою ножа для піци надрізати тісто з відривом 1 див від сторін, не дорізаючи на 1,5 див до середини.

Солодкі слойки з яблуками з листкового тіста

На середину квадратів покласти яблучні кільця.

слойки з яблуками з листкового тіста

Зовнішній кут квадрата загорнути у середину кільця і притиснути.

слойки з яблуками з листкового тіста

Аналогічно загорнути всі кути квадрата, що залишилися.

слойки з яблуками з листкового тіста

Деко вистелити фольгою, злегка збризкати її водою і викласти на неї всі підготовлені слойки, а потім змастити їх сумішшю з жовтка і молока і обсипати цукром, що залишився з корицею.

слойки з яблуками з листкового тіста

Деко помістити в духовку, розігріту до температури 220 ° С, і запікати до рум’янення шарів (близько 25 хвилин).
слойки з яблуками з листкового тіста

слойки з яблуками з листкового тіста

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons