Печериці з помідорами та сиром — смачна гаряча закуска що буде всім до смаку
Ділюсь рецептом приготування смачної грибної страви з помідорами, цибулею та сиром. Вона дуже ситна, але зайвих кілограмів вам не додасть. Я приготувала цю страву з шампіньйонами, проте можна взяти й інші їстівні лісові гриби.
Печериці з помідорами та сиром
- Печериці – 250 г
- Помідори червоні свіжі – 250
- Цибуля ріпчаста – 150 г
- Сир твердий – 50 г
- Олія 2–3 ст. ложки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Помідори запечені з печерицями та сиром, смачна гаряча закуска
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Печериці перебрати, викласти в друшляк і вимити під струменем проточної води, а потім перекласти в каструлю, залити холодною водою і відварити протягом 30 хвилин, після чого вийняти шумівкою, остудити і нарізати тонкими пластинками.
Цибулину очистити, розрізати навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями.
Викласти цибулю на сковороду з розігрітою олією і обсмажити до прозорості.
До цибулі додати гриби.
Все перемішати та смажити при помішуванні протягом 10 хвилин. Наприкінці смаження посолити, поперчити і знову перемішати.
Помідори вимити і нарізати кружальцями поперек плодів завтовшки 1 мм.
Обсмажити помідори на окремій сковороді в олії з обох боків до м’якості.
Сир натерти на великій тертці.
У посуд для запікання викласти грибну масу та розрівняти її.
Зверху по грибах розподілити помідори, посипати їх сіллю та перцем до смаку.
Помідори посипати тертим сиром.
Страву запікати за температури 180 °С. Час приготування залежить не тільки від можливостей вашої духовки, а й від матеріалу, з якого виготовлено посуд для запікання.
Приблизно час приготування коливається від 10 до 15 хвилин.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!