Зефір в домашніх умовах майже з нічого! На смак як пташине молоко або маршмелоу
Ніжні, ароматні, пружні подушечки комусь нагадають цукерки «Пташине молоко», комусь – маршмелоу. Смачний і простий десерт – апельсинові зефірки – можна приготувати майже з нічого. Головних інгредієнтів у рецепті всього 3: апельсин, цукор та желатин.
Процес приготування теж не складний і не займає багато часу, хоч і доведеться запастися терпінням і дочекатися, поки зефір застигне. Але очікування того варте. Готуємо зефір із цукру та желатину в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- Сік апельсину – 120 мл;
- Цукровий пісок – 220 г
- Желатин – 1 ст.
- Цукрова пудра – 1 ч. л.
- Крохмаль – 1 ч.л.
- Час приготування: 25 хв
- Час очікування: 2 години
- Форма для заморожування розміром 23 х 10 см
Зефір в домашніх умовах, рецепт з желатином покроково
Вона може бути силіконовою, пластиковою або навіть картонною, круглою, квадратною або прямокутною. Важливо, щоб її площа дорівнювала приблизно 220-230 см і були борти висотою не менше 3 см. Форму необхідно застелити харчовою плівкою. Змастити плівку олією без запаху. Ще один шар промасленої плівки буде потрібний для того, щоб накрити зефір зверху.
Далі можна розпочати безпосередньо приготування зефіру. Швидко розчинний желатин потрібно замочити в 60 мл апельсинового соку.
Цукор всипати в сотейник і залити соком, що залишився (60 мл).
Поставити сотейник на повільний вогонь і безперервно помішуючи дочекатися розчинення цукрових крупинок. Це важливий момент! Якщо цукор розчиниться в повному обсязі, то зефір при зберіганні стане вологим і може зіпсуватися. Коли крупинки майже розчиняться, поставити на водяну лазню набряклий желатин. Чи не перегріваючи його, розчинити, довести до прозорості.
Цукровий сироп довести до кипіння та зняти з вогню.
Міксером на малій швидкості збити сироп 1 хвилину. Не припиняючи працювати міксером, в гарячий сироп тонким струмком влити рідкий желатин.
Продовжити збивати до того часу, поки маса почне біліти. Після цього переключити міксер на швидкі обороти та продовжити ще 5-8 хвилин. Зефір поступово втратить прозорість, стане білим і збільшиться обсягом. У міру остигання маса ставатиме густіше.
Коли зефір почне намотуватись на вінчики, його слід швидко перекласти у форму та розрівняти. Зверху потрібно накрити плівкою.
Апельсиновий зефір необхідно охолодити у холодильнику близько 1 години. Після цього його можна обваляти в суміші цукрової пудри та кукурудзяного крохмалю та нарізати.
Зберігати апельсиновий зефір у домашніх умовах слід у холодильнику в герметичній упаковці або пакеті, щоб не засох.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!