Меню

Десерти 6.11.2023

Смачний домашній зефір з яблучного пюре, який тане в роті

Для святкового столу або чаювання можна приготувати смачний домашній зефір з яблучного пюре, який тане в роті і навіть краще, ніж пташине молоко. Зефір виходить дуже ніжним та повітряним з ароматом яблук. Готується класичний зефір із використанням пюре із запечених яблук.

Зефір готується повністю з натуральних продуктів, тому їсти його можна маленьким дітлахам і навіть вагітним. На основі даного рецепту можна приготувати зефір із будь-яких ягід, змішавши ягідне пюре з яблучним у рівних пропорціях.

Для його приготування необхідно трохи продуктів, трохи часу, міксер та гарний настрій. Десерт готується без духовки та складних пристроїв, впорається навіть новачок.

Для приготування зефіру необхідно:

  • — яблучне пюре 65 г;
  • — цукровий пісок 150 г
  • — агар-агар 3,5 г;
  • — яєчний білок 1 шт.;
  • — барвник за бажанням;
  • — цукрова пудра для обсипання;
  • — вода 70 мл;
  • — барвник за бажанням;
  • — дрібка лимонної кислоти.

Як приготувати смачний зефір з яблучного пюре, рецепт в домашніх умовах

Яблучне пюре бажано приготувати заздалегідь і дати йому стекти на ситі, або уварити до густого стану, так щоб воно впевнено трималося на ложці при перевертанні.

яблучне пюре

Агар-агар замочимо у воді і залишимо набухнути протягом 30 хвилин.

агар-агар

У яблучне пюре додаємо 50 г цукру та прогріваємо до його розчинення. Перекладаємо масу в миску та охолоджуємо.

Додаємо білок і збиваємо до густої маси, яка вже зараз впевнено тримається на вінчиках.

яблучний зефір

 

На даному етапі за бажанням додаємо барвник, я додала жовтий сухий барвник.

яблучний зефір

В окрему каструльку кладемо цукор та виливаємо воду з агар-агаром. Варимо сироп до температури 110°С.

яблучний зефір

Готовий сироп цівкою виливаємо в яблучну масу і продовжуємо збивати, робити все потрібно швидко, оскільки агар желюють вже при 40 С.

Для надання потрібної форми зефіру використовуйте кондитерський мішок. Насадку вибирайте на ваш смак, у мене відкрита зірка. Знімати готовий зефір зручно з силіконового килимка або пергаменту. Підготуйте поверхню та мішок заздалегідь.

яблучний зефір

Заготовки потрібно залишити у кімнаті для стабілізації. На це витрачається близько 6 годин.

яблучний зефір

Після закінчення часу потрібно зняти половинки зефіру з килимка, з’єднати попарно і обваляти в цукровій пудрі.

яблучний зефір

Яблучний зефір в домашніх уиовах готовий, можна подавати на стіл і радувати своїх рідних та гостей.

Коментарі до статті: 1
  1. Денис

    Дякую за такий детальний і зрозумілий рецепт.
    Давно хотів приготувати зефір і якраз натрапив на цю статтю. Зефірки вийшли дуже смачні. Ніжні і повітряні з яблучним присмаком, прямо як в описі. Пізніше ще спробую зробити з малиною чи смородиною. Потім напишу, що вийшло.

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons