Смачний домашній зефір з яблучного пюре, який тане в роті
Для святкового столу або чаювання можна приготувати смачний домашній зефір з яблучного пюре, який тане в роті і навіть краще, ніж пташине молоко. Зефір виходить дуже ніжним та повітряним з ароматом яблук. Готується класичний зефір із використанням пюре із запечених яблук.
Зефір готується повністю з натуральних продуктів, тому їсти його можна маленьким дітлахам і навіть вагітним. На основі даного рецепту можна приготувати зефір із будь-яких ягід, змішавши ягідне пюре з яблучним у рівних пропорціях.
Для його приготування необхідно трохи продуктів, трохи часу, міксер та гарний настрій. Десерт готується без духовки та складних пристроїв, впорається навіть новачок.
Для приготування зефіру необхідно:
- — яблучне пюре 65 г;
- — цукровий пісок 150 г
- — агар-агар 3,5 г;
- — яєчний білок 1 шт.;
- — барвник за бажанням;
- — цукрова пудра для обсипання;
- — вода 70 мл;
- — барвник за бажанням;
- — дрібка лимонної кислоти.
Як приготувати смачний зефір з яблучного пюре, рецепт в домашніх умовах
Яблучне пюре бажано приготувати заздалегідь і дати йому стекти на ситі, або уварити до густого стану, так щоб воно впевнено трималося на ложці при перевертанні.
Агар-агар замочимо у воді і залишимо набухнути протягом 30 хвилин.
У яблучне пюре додаємо 50 г цукру та прогріваємо до його розчинення. Перекладаємо масу в миску та охолоджуємо.
Додаємо білок і збиваємо до густої маси, яка вже зараз впевнено тримається на вінчиках.
На даному етапі за бажанням додаємо барвник, я додала жовтий сухий барвник.
В окрему каструльку кладемо цукор та виливаємо воду з агар-агаром. Варимо сироп до температури 110°С.
Готовий сироп цівкою виливаємо в яблучну масу і продовжуємо збивати, робити все потрібно швидко, оскільки агар желюють вже при 40 С.
Для надання потрібної форми зефіру використовуйте кондитерський мішок. Насадку вибирайте на ваш смак, у мене відкрита зірка. Знімати готовий зефір зручно з силіконового килимка або пергаменту. Підготуйте поверхню та мішок заздалегідь.
Заготовки потрібно залишити у кімнаті для стабілізації. На це витрачається близько 6 годин.
Після закінчення часу потрібно зняти половинки зефіру з килимка, з’єднати попарно і обваляти в цукровій пудрі.
Яблучний зефір в домашніх уиовах готовий, можна подавати на стіл і радувати своїх рідних та гостей.
Денис
Дякую за такий детальний і зрозумілий рецепт.
Давно хотів приготувати зефір і якраз натрапив на цю статтю. Зефірки вийшли дуже смачні. Ніжні і повітряні з яблучним присмаком, прямо як в описі. Пізніше ще спробую зробити з малиною чи смородиною. Потім напишу, що вийшло.