Банановий зефір — смачніший ніж пташине молоко
Цей смачний десерт, обов’язково, оцінять усі ласуни, як маленькі, так і великі. Банановий зефір виходить неймовірно ніжним, навіть смачнішим за пташине молоко. Його нескладно приготувати, якщо уважно прочитати майстер-клас.
Фруктове пюре приготуйте самостійно або купіть у супермаркеті. Також на нашому сайті є рецепт зефіру з яблук.
Інгредієнти:
- Яблучне пюре 100 г
- Бананове пюре 150 г
- Курячий білок 40 г
- Вода 140 г
- Цукор 600 г
- Агар-агар 10 г
- Цукрова пудра для посипання
- Жовтий харчовий барвник за бажанням
Банановий зефір, рецепт в домашніх умовах з агар-агаром
- Час приготування: 60 хв.
- Кількість штук: 24-26
Візьміть приблизно 2 банани (200-250 г). Очистіть від шкірки. Наріжте кільцями та перемістіть у сотейник. Подрібніть занурювальним блендером до однорідної консистенції.
Встановіть на помірний вогонь і, помішуючи лопаткою, проваріть кілька хвилин, щоб випарувалася зайва волога.
Бананове пюре перемістіть у чисту тарілку та остудіть до кімнатної температури. Після того, відправте в холодильник на 15-20 хвилин, щоб пюре стало прохолоднішим.
Яблука (250-300 г) промийте та обсушіть серветкою. Розріжте навпіл і видаліть насіння. Запікайте 25-30 хвилин при температурі 180 градусів до добре м’якої консистенції.
Трохи остудити і відокремити м’якоть від шкірки. Подрібніть блендером. Також остудіть та відправте в холодильник на 15-20 хвилин.
У чашу міксера відправте два види охолодженого пюре та холодний курячий білок.
Збивайте на середніх обертах до загустання та стійкості. Час збивання залежить від потужності кухонної техніки.
У товстостінний жаростійкий посуд влийте воду і всипте агар-агар. Помішуючи лопаткою, відправте на невеликий вогонь. Готуйте 4-5 хвилин до легкого загустання.
Всипте весь цукор. Збільшіть полум’я пальника та готуйте, помішуючи до закипання.
З моменту закипання готуйте 5 хвилин, постійно помішуючи.
Зніміть сироп з вогню і 2-3 хвилини дайте охолонути. Пінка осяде, і сироп стане прозорим. Не перестаючи збивати міксером, тонким струмком влийте цукровий сироп з агар-агаром до фруктової маси.
Продовжуйте збивати до стійких піків та остигання маси. На цьому етапі можна додати трохи жовтого барвника.
Перекладіть масу в мішок кондитерський з насадкою зірочка і відсадіть на якісний пергамент. Залишіть при кімнатній температурі на 5-6 годин.
Коли зефір підсохне, посипте цукровою пудрою та з’єднайте дві половинки між собою.
Зефір з бананів і яблук в домашніх умовах готовий. Приємного чаювання!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!