Меню

Десерти 18.11.2023

Банановий зефір — смачніший ніж пташине молоко

Цей смачний десерт, обов’язково, оцінять усі ласуни, як маленькі, так і великі. Банановий зефір виходить неймовірно ніжним, навіть смачнішим за пташине молоко. Його нескладно приготувати, якщо уважно прочитати майстер-клас.

Зефірки можна красиво оформити та подарувати як солодкий подарунок своїм рідним та близьким.

Фруктове пюре приготуйте самостійно або купіть у супермаркеті. Також на нашому сайті є рецепт зефіру з яблук.

Інгредієнти:

  • Яблучне пюре 100 г
  • Бананове пюре 150 г
  • Курячий білок 40 г
  • Вода 140 г
  • Цукор 600 г
  • Агар-агар 10 г
  • Цукрова пудра для посипання
  • Жовтий харчовий барвник за бажанням

Банановий зефір, рецепт в домашніх умовах з агар-агаром

  • Час приготування: 60 хв.
  • Кількість штук: 24-26

Візьміть приблизно 2 банани (200-250 г). Очистіть від шкірки. Наріжте кільцями та перемістіть у сотейник. Подрібніть занурювальним блендером до однорідної консистенції.

банан

Встановіть на помірний вогонь і, помішуючи лопаткою, проваріть кілька хвилин, щоб випарувалася зайва волога.

бананове пюре

Бананове пюре перемістіть у чисту тарілку та остудіть до кімнатної температури. Після того, відправте в холодильник на 15-20 хвилин, щоб пюре стало прохолоднішим.

пюре

Яблука (250-300 г) промийте та обсушіть серветкою. Розріжте навпіл і видаліть насіння. Запікайте 25-30 хвилин при температурі 180 градусів до добре м’якої консистенції.

яблука

Трохи остудити і відокремити м’якоть від шкірки. Подрібніть блендером. Також остудіть та відправте в холодильник на 15-20 хвилин.

яблучне пюре

У чашу міксера відправте два види охолодженого пюре та холодний курячий білок.

Збивайте на середніх обертах до загустання та стійкості. Час збивання залежить від потужності кухонної техніки.

вода і агар

У товстостінний жаростійкий посуд влийте воду і всипте агар-агар. Помішуючи лопаткою, відправте на невеликий вогонь. Готуйте 4-5 хвилин до легкого загустання.

цукор

Всипте весь цукор. Збільшіть полум’я пальника та готуйте, помішуючи до закипання.

З моменту закипання готуйте 5 хвилин, постійно помішуючи.

зефір з бананів та яблук

Зніміть сироп з вогню і 2-3 хвилини дайте охолонути. Пінка осяде, і сироп стане прозорим. Не перестаючи збивати міксером, тонким струмком влийте цукровий сироп з агар-агаром до фруктової маси.

зефір з бананів та яблук

Продовжуйте збивати до стійких піків та остигання маси. На цьому етапі можна додати трохи жовтого барвника.

зефір з бананів та яблук

Перекладіть масу в мішок кондитерський з насадкою зірочка і відсадіть на якісний пергамент. Залишіть при кімнатній температурі на 5-6 годин.

зефір з бананів та яблук

Коли зефір підсохне, посипте цукровою пудрою та з’єднайте дві половинки між собою.

зефір з бананів та яблук

Зефір з бананів і яблук в домашніх умовах готовий. Приємного чаювання!

зефір з бананів та яблук

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons