Меню

Млинці та оладки 18.03.2024

Картопляні млинці — без яєць та молока, можна до посту

Незважаючи на те, що млинці за даним рецептом не містять яєць і молока, картопляні млинці виходять неймовірно смачними та ситними. Готуються вони із сирої картоплі на воді зі спеціями.

У процесі приготування знадобиться потужний подрібнювач, щоб протерти картоплю до консистенції пюре. Млинці можна готувати не лише в піст, а й щодня.

Картопляні млинці, рецепт з фото покроково пісний

Інгредієнти:

  • Картопля 450 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 4-5 зубків
  • Борошно пшеничне 160 г
  • Борошно житнє 50 г
  • Сіль гімалайська 1-1,5 ч.л.
  • Каррі 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений 0,25 ч. л.
  • Прованські трави 1 ч. л.
  • Олія 3 ст.л. + для смаження
  • Петрушка 1 пучок
  • Вода 450 мл

  • Час приготування: 30 хвилин
  • Кількість порцій: 4
овочі

Як приготувати картопляні млинці з пюре, без яєць та молока

Картоплю очистіть від шкірки. Перемістіть в мийку і добре промийте кожну бульбу. Подрібніть на великій тертці. Перемістіть у зручний посуд для приготування картопляного тіста.

картопля

Звільніть від лушпиння часникові зубки та цибулину. Сполосніть їх. Цибулю наріжте довільними шматочками. Обидва інгредієнти додайте у ємність з картоплею.

картопляні млинці

На цьому етапі, як було сказано вище, знадобиться подрібнювач. В даному випадку використовується занурювальний блендер. Пробийте вміст миски до отримання однорідної маси без грудочок.

картопляне пюре

Додайте олію без запаху. Всипте гімалайську сіль, прованські трави, каррі, чорний мелений перець. Можна використовувати звичайну сіль або адигейську. Перемішайте до рівномірного розподілу.

картопляні млинці

Влийте воду кімнатної температури. Перемішайте.

додати воду

Всипте просіяне пшеничне і житнє борошно. Озброїться ручним вінчиком і додати сухі інгредієнти до рідкого тіста.

борошно

Промийте петрушку чи іншу зелень. Обсушіть, наріжте дрібно. Додайте в тісто і добре перемішайте.

петрушка

Млинну сковороду відправте на сильний вогонь. Змастіть олією. У центр гарячої сковороди налийте ополоник картопляного тіста. Розподіліть по дну нижньою стороною половника.

картопляні млинці

Обсмажте до рум’янцю з одного та другого боку. Якщо млинці при перевертанні рвуться, значить підсипте трохи борошна.

картопляні млинці

Картопляні млинці готові. Подавайте до столу у гарячому вигляді. Смачного!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons