Смачні котлети з капусти, рецепт без м’яса
Готуємо дієтичні котлети з капусти, без м’яса, а найсмачніший рецепт приготування перед вами. На смак вони виходять чудовими, з ложкою сметани або улюбленим соусом підуть на ура у всіх членів сім’ї.
Крім самої капусти, в котлети пропоную додати трохи пасерованої цибулі, спеції, яйце та борошно. За бажанням можна ввести трохи сирної стружки або сир. Отже, почнемо.
Інгредієнти для котлет:
- капуста – 300 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- сухий часник – 0,3 ч. л.;
- сіль, перець – за смаком;
- яйця курячі – 1 шт.;
- борошно пшеничне – 1 ст.л.;
- олія – для смаження.
Як приготувати смачні котлети з капусти, рецепт з фото покроково
Підготувати усі необхідні інгредієнти за списком. Вибрати хороший виделок капусти – тугий, без пошкоджень. Верхнє листя капусти зняти і викинути, відрізати потрібну кількість і нашаткувати капусту невеликими шматочками. За бажанням скористатися спеціальною теркою для капусти. Паралельно поставити на вогонь каструлю з водою, довести до кипіння, опустити капусти і проварити пару хвилин.
Очистити цибулю тим часом, сполоснути і просушити. Накришити цибулю кубиками і кинути в сковороду, додати ложку олії, поставити на вогонь.
Капусту тим часом зняти з вогню, злити воду, капусту відкинути на сито, щоб стекла зайва вода, після перекласти капусту в тарілку.
Цибулю пасерувати кілька хвилин, не допустити підгоряння цибулі та пересушування.
Додати цибулю до капусти, вбити одне куряче яйце.
Підсипати пшеничне борошно. Додати також сіль, перець, часник. Ретельно все перемішати.
У сковороді прогріти ложку олії, викласти сформовані котлети, смажити їх по кілька хвилин з обох боків.
Готові капустяні котлети подавати до столу.
Приємного вам апетиту!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!