Капуста тушкована з макаронами — швидкий рецепт на сковороді
Капуста тушкована з макаронами — страва зі старої білоруської кухні. Думаю, що багато таких навіть і не пробували. Готувати її можна з будь-якими макаронними виробами, але все ж таки ніжнішим ця страва виходить з вермішеллю або тонкою локшиною.
Якщо замість сала використовувати олію, то ця страва цілком може урізноманітнити пісний стіл. Таке обов’язково потрібно спробувати!
Складові:
- Капуста білокачанна свіжа – 500 г
- Макарони відварені – 150 г
- Сало – 60 г
- Томат-паста – 2 ст. ложки
- Морква свіжа – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Олія – 1,5 ст. ложки
- Приправа овочева універсальна – 1,5 ст. ложки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Капуста тушкована з макаронами — простий та швидкий рецепт на сковороді
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Капусту очистити від покривного листя, промити, розрізати на 4 частини, вирізати качан і тонко нашаткувати.
Сало нарізати дрібними кубиками.
Викласти сало на сковороду та на слабкому вогні витопити до утворення рум’яних шкварок.
У сковороду зі шкварками викласти капусту та влити трохи води.
Тушити капусту під кришкою до м’якості.
Цибулину очистити та подрібнити. Моркву вимити, очистити, обполоснути та натерти на великій тертці.
На окремій сковороді розігріти олію, висипати в неї цибулю і обсмажити її до напівготовності.
До цибулі додати моркву.
Все разом обсмажувати до м’якості овочів.
У сковороду з капустою додати овочеву засмажку, приправу та томат-пасту. За бажання можна поперчити.
Все перемішати та протушити при помішуванні протягом 10 хвилин.
Макаронні вироби висипати в каструлю з киплячою підсоленою водою (1 л), довести до кипіння, щільно накрити кришкою, зняти з плити і залишити до розм’якшення (стежити, щоб не розкисли!). Після цього викласти на друшляк і дати стекти рідині.
Перекласти макаронні вироби до сковороди до капусти.
Все добре перемішати.
Подати у гарячому вигляді.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!