Манний кекс на Великдень — дуже смачний та швидкий рецепт
Сонячно-оранжевий, м’який і ароматний бісквіт зі шматочками кураги під ніжною вершковою глазур’ю – це чудова абрикосова паска на манці, яка гідна опинитися на святковому столі у Світлу Неділю. Робити його до непристойності просто.
Обов’язково приготуйте і спробуйте ніжний, смачний манний кекс. Це один із найшвидших рецептів паски на Великдень, який завжди виходить з першого разу приготування.
Інгредієнти:
Тісто:
- Манна крупа – 1 ст.;
- Борошно – 1 ст;
- Молоко – 1 ст.;
- Яйця – 2 шт.;
- Масло вершкове – 100 г;
- Розпушувач – 2 ч. л.;
- Ванілін — 2 р.;
- Курага — 50-100 р.
Глазур:
- Молоко згущене – 2 ст.
- Сухе молоко – 3 ст.
Прикраса:
- Курага — 2 шт.;
- Лимонна цедра — ч.л.
- Склянка 200 мл.
- Вихід – 1 середнього розміру паски.
Чудова а-ля паска на манці, рецепт без дріждів з покроковими фото
У холодній воді замочіть курагу навіть якщо вона дуже свіжа, нехай трохи розм’якне, щоб потім змогла поділитися своїм ароматом з тістом.
Манну крупу, борошно, молоко, яйця, розтоплене вершкове масло, розпушувач та ванілін змішайте в єдину масу. Вона має вийти за консистенцією на кшталт сметани. Настоювати манку не потрібно.
Воду з кураги злийте, відіжміть фрукти, наріжте дрібнішим ножем і відправте в тісто. Перемішуючи, трохи протирайте ложкою курагу, щоб тісто набуло абрикосового присмаку.
Перекладіть тісто в змащену жиром форму для випічки. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці близько години. Готовність обов’язково перевіряйте дерев’яною шпажкою та при необхідності допікайте.
Виймайте великодній кекс із форми не раніше ніж через 20 хвилин, як дістали з духовки. Перш ніж покривати глазур’ю, обов’язково дочекайтеся повного остигання.
Замішуючи глазур, орієнтуйтеся на власний смак і переваги, згущеного молока або сухого можна покласти трохи менше, щоб отримати потрібну вам консистенцію.
Змастіть верхівку великоднього кексу та прикрасьте. У мене поверх глазурі шматочки кураги та терта з четвертинки лимона цедра. Вийшло по-весняному яскраво, привабливо та дуже смачно!
Готовій пасці дозвольте просочитися глазур’ю і трохи підсохнути, і лише після цього можна її упаковувати в подарунковий пакет або коробку для тортів. Ще рекомендуємо подивитися рецепт паски на сирі, він також дуже смачний і готується без дріжджів.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!