Меню

Великдень 26.03.2024

Манний кекс на Великдень — дуже смачний та швидкий рецепт

Сонячно-оранжевий, м’який і ароматний бісквіт зі шматочками кураги під ніжною вершковою глазур’ю – це чудова абрикосова паска на манці, яка гідна опинитися на святковому столі у Світлу Неділю. Робити його до непристойності просто.

Обов’язково приготуйте і спробуйте ніжний, смачний манний кекс. Це один із найшвидших рецептів паски на Великдень, який завжди виходить з першого разу приготування.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Манна крупа – 1 ст.;
  • Борошно – 1 ст;
  • Молоко – 1 ст.;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Розпушувач – 2 ч. л.;
  • Ванілін — 2 р.;
  • Курага — 50-100 р.

Глазур:

  • Молоко згущене – 2 ст.
  • Сухе молоко – 3 ст.

Прикраса:

  • Курага — 2 шт.;
  • Лимонна цедра — ч.л.

  • Склянка 200 мл.
  • Вихід – 1 середнього розміру паски.

 

Чудова а-ля паска на манці, рецепт без дріждів з покроковими фото

У холодній воді замочіть курагу навіть якщо вона дуже свіжа, нехай трохи розм’якне, щоб потім змогла поділитися своїм ароматом з тістом.

курага

Манну крупу, борошно, молоко, яйця, розтоплене вершкове масло, розпушувач та ванілін змішайте в єдину масу. Вона має вийти за консистенцією на кшталт сметани. Настоювати манку не потрібно.

тісто

Воду з кураги злийте, відіжміть фрукти, наріжте дрібнішим ножем і відправте в тісто. Перемішуючи, трохи протирайте ложкою курагу, щоб тісто набуло абрикосового присмаку.

тісто з курагою

Перекладіть тісто в змащену жиром форму для випічки. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці близько години. Готовність обов’язково перевіряйте дерев’яною шпажкою та при необхідності допікайте.

великодній кекс

Виймайте великодній кекс із форми не раніше ніж через 20 хвилин, як дістали з духовки. Перш ніж покривати глазур’ю, обов’язково дочекайтеся повного остигання.

великодній кекс

Замішуючи глазур, орієнтуйтеся на власний смак і переваги, згущеного молока або сухого можна покласти трохи менше, щоб отримати потрібну вам консистенцію.

великодній кекс

Змастіть верхівку великоднього кексу та прикрасьте. У мене поверх глазурі шматочки кураги та терта з четвертинки лимона цедра. Вийшло по-весняному яскраво, привабливо та дуже смачно!

великодній кекс

Готовій пасці дозвольте просочитися глазур’ю і трохи підсохнути, і лише після цього можна її упаковувати в подарунковий пакет або коробку для тортів. Ще рекомендуємо подивитися рецепт паски на сирі, він також дуже смачний і готується без дріжджів.

великодній кекс

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons