Меню

Великдень 26.03.2024

Смачні та красиві міні-паски на Великдень

Дуже зручно пекти на Великдень такі маленькі паски. Їх з радістю їдять діти і можна пригощати такими ласощами будь-кого.

Минулого року на Великдень ми ходили в гості до моєї сестри. Ви знаєте, мені дуже сподобалися її паски, тому що вони були за розміром, як кекси. Їх дуже зручно було їсти, нарізати нічого не треба було, а глазур, якої завжди мало на великих пасках, на цих було достатньо. За смаком дані міні-паски були дуже незвичайними, так як в тісто додавався сир.

міні-паски

Саме тому цього року я вирішила, що теж приготую такі маленькі великодні пасочки, рецепт яких пропоную і вам. Процес приготування виявився не дуже простим, але результат мене дуже порадував. Коли я прикрашала міні паски, на допомогу я покликала свою семирічну доньку. Описати словами, з яким захопленням вона допомагала мені у цьому процесі, не вистачить слів.

Для того, щоб спекти маленькі паски необхідна буде силіконова форма або металеві формочки-кекси. Тому варто заздалегідь про це подбати і вибрати необхідні форми в магазині.

Також потрібно буде придбати домашній сир, правда, якщо ви звикли купувати знежирений, тоді можете взяти його. У сирні міні-паски на Великдень можна додати родзинки або цукати.

Маленькі великодні пасочки, рецепт з фото по крокам

Необхідні інгредієнти для приготування міні-пасок:

  • — 50 мілілітрів молока,
  • — 250 грам борошна,
  • — 150 грам цукру,
  • — 1,5 чайних ложки сухих дріжджів,
  • — 200 грам сиру,
  • — 50 грам вершкового масла,
  • — щіпка харчової солі,
  • — 2 яйця,
  • — половина чайної ложки ваніліну

продукти на паску

Молоко нагріємо і додамо до нього чайну ложку цукру, дріжджі та столову ложку борошна. Залишимо опару на 30 хвилин, накривши її кухонним рушником.

опара

опараЗ’єднаємо яйця із цукром.

яйця цукор

 

В іншій мисці розітріть сир. До нього додамо яєчну суміш.

сир і яйця

Потім до отриманої сирної суміші додамо опару. Усі розмішаємо.

опара і яйця

Додамо в тісто сіль, ванілін і борошно, що залишилося. Замісимо добре тісто. Дамо йому підійти.

тісто на паски

Потім розкладемо тісто у формочки і дамо трохи часу щоб підійшли.

міні-паски з тіста

Відправимо маленькі паски до духовки на 25 хвилин.

міні-паски

Готові міні паски витягнемо із форми. Коли вони трохи охолонуть, змастимо глазур’ю. Рецепт глазурі я не пишу, тому що кожен вважає за краще її робити відповідно до своїх смакових уподобань. Одні готують лимонну глазур, інші – білкову, треті – ще якусь.

глазур

На завершення сирні паски прикрасимо великодніми солодкими декораціями. Ще пропонуємо вам подивитися великоднє меню з рецептів нашого сайту.

міні-паски на Великдень маленькі пасочки

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons