Смачні та красиві міні-паски на Великдень
Дуже зручно пекти на Великдень такі маленькі паски. Їх з радістю їдять діти і можна пригощати такими ласощами будь-кого.
Минулого року на Великдень ми ходили в гості до моєї сестри. Ви знаєте, мені дуже сподобалися її паски, тому що вони були за розміром, як кекси. Їх дуже зручно було їсти, нарізати нічого не треба було, а глазур, якої завжди мало на великих пасках, на цих було достатньо. За смаком дані міні-паски були дуже незвичайними, так як в тісто додавався сир.
Саме тому цього року я вирішила, що теж приготую такі маленькі великодні пасочки, рецепт яких пропоную і вам. Процес приготування виявився не дуже простим, але результат мене дуже порадував. Коли я прикрашала міні паски, на допомогу я покликала свою семирічну доньку. Описати словами, з яким захопленням вона допомагала мені у цьому процесі, не вистачить слів.
Також потрібно буде придбати домашній сир, правда, якщо ви звикли купувати знежирений, тоді можете взяти його. У сирні міні-паски на Великдень можна додати родзинки або цукати.
Маленькі великодні пасочки, рецепт з фото по крокам
Необхідні інгредієнти для приготування міні-пасок:
- — 50 мілілітрів молока,
- — 250 грам борошна,
- — 150 грам цукру,
- — 1,5 чайних ложки сухих дріжджів,
- — 200 грам сиру,
- — 50 грам вершкового масла,
- — щіпка харчової солі,
- — 2 яйця,
- — половина чайної ложки ваніліну
Молоко нагріємо і додамо до нього чайну ложку цукру, дріжджі та столову ложку борошна. Залишимо опару на 30 хвилин, накривши її кухонним рушником.
В іншій мисці розітріть сир. До нього додамо яєчну суміш.
Потім до отриманої сирної суміші додамо опару. Усі розмішаємо.
Додамо в тісто сіль, ванілін і борошно, що залишилося. Замісимо добре тісто. Дамо йому підійти.
Потім розкладемо тісто у формочки і дамо трохи часу щоб підійшли.
Відправимо маленькі паски до духовки на 25 хвилин.
Готові міні паски витягнемо із форми. Коли вони трохи охолонуть, змастимо глазур’ю. Рецепт глазурі я не пишу, тому що кожен вважає за краще її робити відповідно до своїх смакових уподобань. Одні готують лимонну глазур, інші – білкову, треті – ще якусь.
На завершення сирні паски прикрасимо великодніми солодкими декораціями. Ще пропонуємо вам подивитися великоднє меню з рецептів нашого сайту.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!