Меню

Великдень 2.03.2023

Дуже смачна паска з родзинками та лимоною цедрою без вистоювання тіста

Паска без вистоювання! Обов’язково спробуйте приготувати за рецептом, який значно економить час, а лимонна цедра додає тонкий цитрусовий аромат.

Незабаром найсвітліше свято у році – Великдень. Головними стравами на святковому великодньому столі є паска та яйця. Рецептів випічки багато, але я хочу поділитися з вами особливим рецептом паски, що готується трохи інакше, ніж за класичним рецептом, і значно заощаджує час на приготування.

Тісто для цього паски ставлять не в тепле місце, а в холодильник, а потім випікають без вистоювання. Паски виходять дуже ніжними, ароматними та смачними. Усіх із наступаючим святом!

Продукти:

Опара:

  • Дріжджі свіжі пресовані – 20 г
  • Молоко – 200 мл
  • Цукор – 1 ч. ложки
  • Борошно пшеничне – 150 г

Тісто:

  • Масло вершкове – 150 г
  • Борошно пшеничне в/с – 350 г
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Цукор ванільний – 10 г
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Сіль — 0,25 ч. ложки
  • Родзинки світлі – 150 г
  • Цедра лимона – 1 ст. ложка

Помадка:

  • Молоко – 0,25 склянки
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Масло вершкове – 1 ч. ложка

Додатково:

  • Різнокольорова посипка

Рецепт паски з лимонною цедрою та родзинками без вистоювання тіста

  • Час підготовки – 10 хвилин
  • Час приготування – 2 години 30 хвилин
  • Кількість порцій – 10

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

інгрідієнти

Для приготування опари в невеликий посуд розкришити дріжджі, додати цукор та молоко.

молоко

Все ретельно перемішати до повного розчинення цукру та розпускання дріжджів.

дріжді в молоці

До суміші додати борошно.

борошно

Опару остаточно вимішати, а потім накрити харчовою плівкою.

опараОпару прикрити серветкою та залишити у теплому місці для бродіння на 15 хвилин. Вона має спінитися.

опара

Яйця збити віночком.

збити яйця

До яєчної маси додати сіль, ванільний цукор та цукор-пісок.

яйця збити

Суміш добре вимішати до повного розчинення цукру.

Борошно (350 г) тричі просіяти в об’ємний посуд. Відкласти 1 ст. ложку для обсипання ізюму. У борошно викласти яєчну масу і опару, що підійшла.

опара і борошно

За допомогою міксера з насадкою «гак» замісити тісто (близько 10 хвилин).

тісто на паску

Вершкове масло розтопити на водяній бані і остудити до теплого стану.

розтопити масло

У тісто додати розтоплене масло.

масло в тісто

Знову скористатися міксером і добре вимішати тісто (3 хвилини).

тісто на паску

Миску накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на 1 годину. Тісто має трохи збільшитись у обсязі. Воно буде липким та ніжним.

тісто

З лимона зняти тонкий шар цедри, намагаючись не торкатися білого підкіркового шару.

цедра лимоеу

Родзинки залити гарячою водою, витримати 15 хвилин, а потім викласти на серветку та промокнути для видалення вологи.

родзинки

Родзинки обваляти у борошні.

родзинки в борошні

У тісто покласти ізюм та лимонну цедру.

тісто з родзинками

Знову все добре вимішати за допомогою міксера. Повинне вийти дуже липке тісто.

тісто з родзинками

Можна використовувати різні форми для випікання пасок: силіконові, тефлонові та металеві. Дно та боки металевих форм викласти пергаментним папером і змастити його олією. Силіконові та тефлонові форми можна не змащувати. Заповнити форми тістом на третину висоти.

паски у формі

Не залишаючи форми з тестом для вистоювання, помістити в духовку, розігріту до температури 175–180 °С на 35–50 хвилин (залежить від величини форм). Перевірити лучинкою.

паска з родзинками та лимоною цедрою

Паски великодні залишити у формах для остигання на 30 хвилин, поклавши на бік, а потім вийняти з форм і дати їм повністю охолонути.

паска з родзинками та лимоною цедрою

Як приготувати помадку для пасок

Підготувати усі необхідні інгредієнти для помадки.

для помадки

У маленькій каструльці з’єднати молоко, цукор та ванілін.

молоко і цукор

При помішуванні довести суміш до кипіння, проварити 5 хвилин і перевірити на готовність. Для цього сироп чайною ложкою влити у склянку із холодною водою. Якщо крапля осіла на дно склянки у вигляді коржика, маса готова.

помадка

Зняти каструлю з вогню та додати масло.

додати масло

Помадку добре розмішати та остудити до теплого стану.

помадка

Полити паски помадкою і прикрасити цукровою посипкою.

паска з родзинками та лимоною цедрою

Під час подачі паски нарізати на порції.

Коментарі до статті: 1
  1. Марина

    Обожнюю Великдень, та дуже полюбляю пекти паски. Кожного разу роблю за новим рецептом. Цього року спробую напекти за вашим. Дуже дякую, все зрозуміло, і по пропорціям, і по інгрідієнтам.

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons