Меню

Великдень 22.03.2023

Смачний рецепт паски на молоці з родзинками та цукатами

 

Обов’язково приготуйте пасочки на Великдень своїми ніжними і дбайливими руками. Адже в це світле свято сам Господь наказав готувати паску для своєї сім’ї з любов’ю в серці та надією на спасіння.

Більшість господинь до Світлого Великодня намагаються самостійно спекти паски, незважаючи на те, що це досить трудомісткий процес. У кожної є свій традиційний рецепт паски: з цукатами, родзинками, шафрановий, заварний та ін. Однак крім хорошої рецептури та вмілих рук, у паску в першу чергу потрібно вкласти головний інгредієнт – все своє кохання.

Щоб випічка вдалася, бажано бути у хорошому настрої та працювати з тестом у спокійній обстановці.

Вихід: 2 паски по 640-650 гр.

Необхідні продукти:

Для тіста

  • Борошно — 600 гр.
  • Молоко – 300 мл
  • Свіжі дріжджі – 25-30 гр.
  • Цукор — 100 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Вершкове масло або маргарин – 150 гр.
  • Родзинки – 100 гр.
  • Апельсинові цукати – 100 гр.
  • Сіль – щіпка
  • Ванільний цукор — 2 ч. лож.

Для прикрас

  • Цукор — 50 гр.
  • Цукати
  • Цукрові квіти
  • Кокосова стружка

Найсмачніша паска на молоці, рецепт з фото в домашніх умовах

Приготувати опару. Для цього поєднати в мисці дріжджі, по 1 ст. лож. цукру та борошна, 100 мл теплого молока. Перемішати вміст і накрити рушником. Забрати в тепле місце на 10-15 хвилин.

У велику миску просіяти борошно (кімнатної температури). Влити залишок теплого молока.

опара
Коли поверхні опари утворюється пінна шапка, влити їх у суміш борошна з молоком.

опара 2
Замісити круте тісто, не підсипаючи більше борошна. Накрити рушником і помістити в тепле місце для підйому (приблизно 1-1,5 години).

тісто
Родзинки промити теплою водою і просушити паперовим рушником. Апельсинові цукати нарізати на дрібні шматочки.

родзинки
Жовтки відокремити від білків. Один білок відкласти в окремому посуді. З’єднати жовтки, сіль та частину цукру.

жовтки з цукром
Збити віночком жовтки до розчинення цукру.


У тісто, що підійшло, влити збиті жовтки.

жовтки в тісто
Маргарин (вершкове масло) розтопити і в теплому вигляді (не гарячому!) додати до решти інгредієнтів.

влити маргарин
Всипати в масу підготовлені цукати та родзинки.

родзинки в тісто
Замісити м’яке тісто, доки воно не буде відлипати від рук. Від цього тривалого (15-20 хвилин) процесу залежатиме якість випічки. Знову накрити рушником і прибрати в тепле місце до збільшення маси обсягом (приблизно 1 годину).

Порада: більше муки в тісто не потрібно додавати, лише трохи можна припудрити руки.

тісто на паску
Збити білки (не використовуючи відкладений білок) з рештою цукру та ванільним цукром у стійку масу.

білки
Додати в тісто, що підійшло, збиті білки.

білки в тісто
Обережними рухами з’єднати білки з тістом, тільки підводячи, не замішуючи тісто. Воно виходить досить м’яким, але так і має бути.

паска тісто

Миску з тістом накрити рушником і помістити в тепле місце на 1 годину до збільшення маси втричі. Після підйому тісто більше не місити.

тісто

З пергаментного паперу сформувати форму для паски, заготовку помістити у високу жерстяну форму. Змастити олією. Заповнити підготовлені ємності тістом, що підійшло, на 2/3 обсягу форм. Тісто необхідно обережно брати двома руками та ніжно помістити у форму, щоб не порушилася повітряна структура. Форми з тістом залишити в теплому місці для відпочинку та підйому на 30-40 хвилин (може і більше, залежно від температури у приміщенні). Готові заготовки розмістити в розігріту духовку. Випікати при температурі 180-200 0 С до готовності приблизно 1-1,2 години.

Готові рум’яні паски залишити остигати у формі, у горизонтальному положенні. Це необхідно, щоб випічка не осіла.

паски
У сухій та знежиреній мисці збити міксером відкладений білок (охолоджений) і 50 грамів цукру до стійкої маси, яка добре тримається на вінчиках міксера.

білок і цукор
Наприкінці додати в білкову масу пару крапель оцтової есенції та ще трохи збити.

Обережно витягти з форм ще теплі паски. Змастити верхню поверхню збитим білком. Порада: як варіант — верх паски можна просто посипати цукровою пудрою.

паски з глазурью
Прикрасити паски за своїм бажанням (цукатами, кокосовою стружкою, різнобарвним цукровим посипанням та ін.)

паски на молоці
Найсмачніші великодні паски на молоці з родзинками та цукатами, за рецептом з фото покроково, готові і можна збирати кошик для освячення до церкви.


Щасливих великодніх свят!

тісто на паскутісто на паску
Коментарі до статті: 1
  1. Маринка

    До Великодня ще майже 3 тижні, а я вже підбираю рецепт, що спекти цього разу. Загалом в мене є улюблені і перевірені рецепти, але цього разу вирішила спробувати цей — недорогий і не дуже трудомісткий. Тільки для глазурі, я вважаю, краще брати не цукор, а цукрову пудру — така глазур довше не тане і швидше збивається.

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons