Меню

Великдень 27.03.2023

Рецепт смачної паски на сухих дріжджах з родзинками та сметаною

Останнім часом приготування паски з родзинками не забирає в мене багато часу та зусиль. У цьому мені допомагають різні кухонні помічники. Маючи спеціальну насадку для замісу тіста на міксері чи кухонний комбайн, заміс тіста проходить непомітно. Пропоную один із рецептів пасок, де при замісі бере участь насадка для тіста.

  • Час підготовки: 1,5-2 години.
  • Час приготування: 40 хвилин.
  • Вихід: 2-3 паски.
Якщо ви вирішили замінити сухі дріжджі на звичайні, тоді використовуйте маленьку упаковку вагою 40 гр.

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно 500 г
  • активні сухі дріжджі 3 ч. л.
  • курячі яйця 2 шт.
  • цукор 125 г
  • ванільний цукор за смаком
  • сіль 0,5 ч. л.
  • молоко 100 мл
  • вода 100 мл
  • сметана (натуральний йогурт) 3 ст. л.
  • вершкове масло (рослинна) 100 г
  • ізюм (сушена вишня або цукати) за смаком
  • лимонна або апельсинова цедра за смаком

на паску

Швидкий рецепт приготування паски з родзинками в духовці, на сухих дріжджах

Приготуйте дріжджове тісто для паски. У глибокій мисці з’єднайте молоко і воду кімнатної температури або заздалегідь підігріте. Всипте столову ложку цукру та дрібку солі, ванільний цукор. Додайте сухі активні дріжджі та півсклянки борошна. Вінчиком ретельно розмішайте молочну суміш і залиште під плівкою на 10 хвилин. Дріжджі за цей час активуються і маса трохи збільшиться, з’являться бульбашки.

опара
У чисту миску відправте одне ціле яйце та один жовток, сметану. Насипте цукор і додайте також у миску лимонну чи апельсинову цедру. Віночком збийте яєчну масу.

яйця з цукром
Дріжджову суміш додайте до яєчної маси.

опара з яйцями
Скористайтеся спеціальною насадкою для замішування тіста.

тісто
Зберіть тісто в грудочку і відправте в змащену миску маслом для вистоювання на 40 хвилин під плівкою. Потім додайте до тіста м’яке масло і знову замісіть до однорідності протягом 15 хвилин.

масло в тісто
Вдруге відправте тісто для вистоювання на 30 хвилин.

тісто
Попередньо замочіть ізюм, просушіть паперовим рушником. Тісто розтягніть пластом і добавляйте родзинки. Поверніть тісто і злегка вимішуйте.

ізюм
Форми застелите пергаментом, додайте в кожну тісто, заповнюючи форми не до верху. Накрийте форми плівкою і на 20 хвилин поставте для вистоювання, бажано біля теплого місця.

тісто в формі
Випікайте паски із ізюмом протягом 15-20 хвилин, залежно від розмірів при температурі 180 градусів. Готові паски покладіть на бочок, щоб остигали.

паски з духовки
Охолоджені паски покрийте збитим білком і присипте шоколадом.

Швидкий рецепт приготування паски з родзинками в духовці, на сухих дріжджах
З повагою до Ельбі.

Швидкий рецепт приготування паски з родзинками
Коментарі до статті: 2
  1. Артемий

    Дуже смачна паска, сподобалася всій родині. Велике спасибі за рецепт.

    Ответить
  2. Святослав

    Крутий рецептик. Готував на пробу, щоб на пасху пригостити всю родину. Дуже сподобалося, це найкращий рецепт з усіх, що я раніше робив😉 автору респект

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons