Рецепт смачної паски на сухих дріжджах з родзинками та сметаною
Останнім часом приготування паски з родзинками не забирає в мене багато часу та зусиль. У цьому мені допомагають різні кухонні помічники. Маючи спеціальну насадку для замісу тіста на міксері чи кухонний комбайн, заміс тіста проходить непомітно. Пропоную один із рецептів пасок, де при замісі бере участь насадка для тіста.
- Час підготовки: 1,5-2 години.
- Час приготування: 40 хвилин.
- Вихід: 2-3 паски.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно 500 г
- активні сухі дріжджі 3 ч. л.
- курячі яйця 2 шт.
- цукор 125 г
- ванільний цукор за смаком
- сіль 0,5 ч. л.
- молоко 100 мл
- вода 100 мл
- сметана (натуральний йогурт) 3 ст. л.
- вершкове масло (рослинна) 100 г
- ізюм (сушена вишня або цукати) за смаком
- лимонна або апельсинова цедра за смаком
Швидкий рецепт приготування паски з родзинками в духовці, на сухих дріжджах
Приготуйте дріжджове тісто для паски. У глибокій мисці з’єднайте молоко і воду кімнатної температури або заздалегідь підігріте. Всипте столову ложку цукру та дрібку солі, ванільний цукор. Додайте сухі активні дріжджі та півсклянки борошна. Вінчиком ретельно розмішайте молочну суміш і залиште під плівкою на 10 хвилин. Дріжджі за цей час активуються і маса трохи збільшиться, з’являться бульбашки.
У чисту миску відправте одне ціле яйце та один жовток, сметану. Насипте цукор і додайте також у миску лимонну чи апельсинову цедру. Віночком збийте яєчну масу.
Дріжджову суміш додайте до яєчної маси.
Скористайтеся спеціальною насадкою для замішування тіста.
Зберіть тісто в грудочку і відправте в змащену миску маслом для вистоювання на 40 хвилин під плівкою. Потім додайте до тіста м’яке масло і знову замісіть до однорідності протягом 15 хвилин.
Вдруге відправте тісто для вистоювання на 30 хвилин.
Попередньо замочіть ізюм, просушіть паперовим рушником. Тісто розтягніть пластом і добавляйте родзинки. Поверніть тісто і злегка вимішуйте.
Форми застелите пергаментом, додайте в кожну тісто, заповнюючи форми не до верху. Накрийте форми плівкою і на 20 хвилин поставте для вистоювання, бажано біля теплого місця.
Випікайте паски із ізюмом протягом 15-20 хвилин, залежно від розмірів при температурі 180 градусів. Готові паски покладіть на бочок, щоб остигали.
Охолоджені паски покрийте збитим білком і присипте шоколадом.
Артемий
Дуже смачна паска, сподобалася всій родині. Велике спасибі за рецепт.
Святослав
Крутий рецептик. Готував на пробу, щоб на пасху пригостити всю родину. Дуже сподобалося, це найкращий рецепт з усіх, що я раніше робив😉 автору респект