Паска на жовтках, смачний рецепт перевірений роками
Попереду Великдень, а значить, саме час знайти смачний рецепт паски. Приготуйте ароматну паску на жовтках, яку, обов’язково, оцінять усі домашні та гості за великоднім столом. Випічка за цим рецептом виходить в міру солодка, дуже повітряна та ароматна.
На приготування паски на жовтках знадобиться небагато часу, але кінцевий результат того вартий. Ось так, виглядає ця смачна, повітряна паска в розрізі.
Щоб паску, приготовлену на жовтках, мав красивий насичений жовтий колір у розрізі, рекомендуємо використовувати домашні яйця.
Інгредієнти:
- Молоко 100 мл
- Цукор 100 г
- Ванільний цукор 10 г
- Сіль 0,5 ч. л.
- Масло вершкове 50 г
- Дріжджі сухі 1,5 ч. л.
- Яйце куряче 1 шт.
- Жовток курячий 4 шт.
- Борошно пшеничне 350-400 г
- Цукати 50 г
Глазур:
- Цукрова пудра 90 г
- Лимонний сік 1 ч.л.
- Вода 30 мл
- Крохмаль 5 г
- Кондитерська посипка до смаку
Паска з цукатами на жовтках, рецепт з фото покроково
- Час приготування: 3 години
- Кількість штук: 2
Для початку приготуйте опару. Підігрійте молоко до 35-38 градусів. Додайте ложечку цукру із загальної маси, перемішайте. Всипте сухі дріжджі. Додати пару столових ложок борошна. Перемішайте. Повинна вийти маса як густа сметана. Відправте у тепле місце на 15-20 хвилин.
В іншу глибоку ємність додайте яйце, курячі жовтки, ванільний цукор, сіль, цукор. Збийте міксером до пишної однорідної маси.
Додати опару. Перемішайте ложкою.
Масло заздалегідь дістаньте з холодильника та потримайте до м’якості. Додайте до яєчної маси. Перемішайте.
Всипте просіяне борошно. Перемішайте ложкою до утворення густого тіста, що липне.
Накрийте тканинною серветкою та залиште в теплому місці на 1,5-2 години.
Після вистоювання, викладіть на підпилену борошном дошку. Додайте цукати. Попередньо запаніруйте їх у борошні. Вмішайте в тісто. При необхідності підсипте борошно, щоб тісто сильно не липло до рук.
Готовий м’який клубочок поділіть на кількість форм. У цьому випадку використовуються дві форми діаметром 14 см. Перемістіть у форми. Об’єм тіста має займати 1/3 частину. Відправте у тепле місце на 1-1,5 години. Після цього відправте запікатися на 40-60 хвилин при температурі 180 градусів.
Остудіть до кімнатної температури.
Для глазурі змішайте воду, крохмаль, цукрову пудру. Перемішайте віночком до однорідності. Доведіть до кипіння, помішуючи. Проварити 30-40 секунд на невеликому вогні.
Глазурь перелийте в глибоку миску, влийте лимонний сік. Збийте міксером до просвітлення та загусання.
Готовою глазур’ю полийте паски і одразу посипте кондитерською посипкою. Смачна паска на жовтках з цукатами готова.
Світлого вам свята!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!