Меню

Великдень 6.04.2023

Паска на жовтках, смачний рецепт перевірений роками

Попереду Великдень, а значить, саме час знайти смачний рецепт паски. Приготуйте ароматну паску на жовтках, яку, обов’язково, оцінять усі домашні та гості за великоднім столом. Випічка за цим рецептом виходить в міру солодка, дуже повітряна та ароматна.

На приготування паски на жовтках знадобиться небагато часу, але кінцевий результат того вартий. Ось так, виглядає ця смачна, повітряна паска в розрізі.

Щоб паску, приготовлену на жовтках, мав красивий насичений жовтий колір у розрізі, рекомендуємо використовувати домашні яйця.

Якщо ж яйця у вас із птахофабрики тоді, для гарного кольору, додайте до жовтків чайну ложку куркуми.

Паска на жовтках

Інгредієнти:

  • Молоко 100 мл
  • Цукор 100 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове 50 г
  • Дріжджі сухі 1,5 ч. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Жовток курячий 4 шт.
  • Борошно пшеничне 350-400 г
  • Цукати 50 г

Глазур:

  • Цукрова пудра 90 г
  • Лимонний сік 1 ч.л.
  • Вода 30 мл
  • Крохмаль 5 г
  • Кондитерська посипка до смаку

на паску

Паска з цукатами на жовтках, рецепт з фото покроково

  • Час приготування: 3 години
  • Кількість штук: 2

Для початку приготуйте опару. Підігрійте молоко до 35-38 градусів. Додайте ложечку цукру із загальної маси, перемішайте. Всипте сухі дріжджі. Додати пару столових ложок борошна. Перемішайте. Повинна вийти маса як густа сметана. Відправте у тепле місце на 15-20 хвилин.

дріжді

В іншу глибоку ємність додайте яйце, курячі жовтки, ванільний цукор, сіль, цукор. Збийте міксером до пишної однорідної маси.

цукор і жоітки

Додати опару. Перемішайте ложкою.

Паска на жовтках, рецепт з фото покроково

Масло заздалегідь дістаньте з холодильника та потримайте до м’якості. Додайте до яєчної маси. Перемішайте.

борошно

Всипте просіяне борошно. Перемішайте ложкою до утворення густого тіста, що липне.

тісто

Накрийте тканинною серветкою та залиште в теплому місці на 1,5-2 години.

тісто з цукатами

Після вистоювання, викладіть на підпилену борошном дошку. Додайте цукати. Попередньо запаніруйте їх у борошні. Вмішайте в тісто. При необхідності підсипте борошно, щоб тісто сильно не липло до рук.

паски у формах

Готовий м’який клубочок поділіть на кількість форм. У цьому випадку використовуються дві форми діаметром 14 см. Перемістіть у форми. Об’єм тіста має займати 1/3 частину. Відправте у тепле місце на 1-1,5 години. Після цього відправте запікатися на 40-60 хвилин при температурі 180 градусів.

паски з духовки

Остудіть до кімнатної температури.

глазур

Для глазурі змішайте воду, крохмаль, цукрову пудру. Перемішайте віночком до однорідності. Доведіть до кипіння, помішуючи. Проварити 30-40 секунд на невеликому вогні.

глазур

Глазурь перелийте в глибоку миску, влийте лимонний сік. Збийте міксером до просвітлення та загусання.

Паска на жовтках

Готовою глазур’ю полийте паски і одразу посипте кондитерською посипкою. Смачна паска на жовтках з цукатами готова.

Паска на жовтках

Світлого вам свята!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons