Салати на Різдво: рецепти з фото прості та смачні
Ще не знаєте, що приготувати на Різдво? Наша добірка смачних салатів допоможе вам зробити страви, які припадуть до смаку навіть найвибагливішим гостям.
- Салати на Різдво: рецепти з фото смачні, красиві та прості
- Святковий салат на з курячою печінкою
- Салат "Мурашник"
- Салат з консервованою сардиною
- Салат "Холодне серце"
- Салат з морквою по-корейськи та копченою куркою
- Салат із кальмарами "Нептун"
- Салат зі свинячою печінкою
- Святковий салат з куркою та ківі
- Святковий салат з крабовими паличками
- Салат "Орхідея" з чіпсами
Салати на Різдво: рецепти з фото смачні, красиві та прості
Різдво – чудове свято, яке прийнято проводити у сімейному колі. Тому, звісно, без накритого столу не обійтися. А будь-яке застілля починається із закусок. Ми зібрали для Вас найкращі салати, які можна приготувати на Різдво. Прості рецепти та наші поради допоможуть Вам порадувати рідних та близьких найсмачнішими стравами.
Святковий салат на з курячою печінкою
Салати, які викладаються шарами, виходять не лише смачними, а й дуже гарними, тому їх можна сміливо ставити у центрі святкового столу. Ділимося з Вами рецептом простої страви з курячою печінкою. Візьміть наступний набір інгредієнтів:
Інгредієнти:
- 350 грам печінки курячою
- 1/2 склянки пропареного рису
- 3 курячі яйця
- 4 цибулини
- майонез для заправки
- кілька гілочок кропу
- 2 ст. ложки соняшникової олії
- сіль і перець
- морква та зелень для прикраси
Зберіть усі інгредієнти, промийте курячу печінку. Очистіть її від плівок і відваріть у підсоленій воді. За двадцять хвилин зніміть каструлю з плити. Вийміть печінку, дочекайтеся, поки продукт охолоне, обсушіть серветками. Потім натріть на дрібній тертці.
Щоб рис не злипався після варіння, ретельно промийте, постійно зливаючи воду. Відваріть рис, доки він не стане м’яким. Відкиньте в сито, злийте рідину та остудіть.
Цибулю очистіть, нашаткуйте і обсмажте на невеликій кількості олії. Також остудіть.
Яйця варіть близько 10 хвилин, потім потримайте під холодною водою, зніміть шкаралупу і натріть на тертці з дрібними дірочками.
На цьому підготовчий етап завершено, можна викладати салат на блюдо. Щоб форма була гарною, використовуйте спеціальне кільце. Кожен шар заправляйте майонезом, тоді салат буде дуже смачним.
Спочатку викладається куряча печінка, потім майонез і смажену цибулю. Після заправки майонезним соусом цього шару викладіть рис. Знову промажте салат, верхнім буде шар із тертих яєць.
Накрийте салат харчовою плівкою, заберіть у холодильник на кілька годин. Потім зніміть кільце. Прикрасьте салат кружальцями моркви та зеленню.
Любителям м’ясних страв та хрусткої картоплі, напевно, сподобається наступний салат.
Салат «Мурашник»
Ще один гарний салат для святкового столу, родзинкою якого є хрумка картопляна соломка. Просте блюдо із простих продуктів, яким легко здивувати гостей. Візьміть для приготування:
- 250 грам філе свинини
- 1 помідор
- 1 червону цибулину
- 8 невеликих картоплин
- півбанки кукурудзи
- 70 грам сиру твердих сортів
- 4 ст. ложки сметани
- соняшникова олія для смаження
- сіль за смаком
Картоплю слід розділити: 3 бульби відваріть у мундирі та остудіть. Свинину можна запекти в духовці зі спеціями або відварити. Охолоджене м’ясо наріжте дрібними кубиками.
Помідор помийте, обсушіть та наріжте також на кубики. Також подрібніть відварену картоплю. Наріжте очищену червону цибулю. Натріть сир на дрібній тертці.
Всі продукти поєднайте у великій ємності, додайте півбанки кукурудзи. Краще обсушити її наперед паперовими рушниками.
Заправте салат сметаною, посоліть за потреби. Поставте в холодильник, поки ви обсмажуватимете картоплю.
Очистіть бульби, що залишилися, і натріть їх на тертці з лезами для корейської моркви. Візьміть велику сковорідку з товстим дном, налийте 500 мілілітрів олії та розігрійте. Картоплю слід обсмажувати невеликими порціями. Коли соломка набуде коричневого відтінку, викладіть на паперові серветки і обсмажуйте наступну порцію.
Дістаньте охолоджену суміш для салату, викладіть на блюдо сервіровки у формі мурашника. Зверху розподіліть приготовлену хрустку соломку. Подавайте на стіл і радуйте гостей незвичайним та смачним салатом.
Також можна приготувати один салат із рибними консервами.
Салат з консервованою сардиною
Оригінальний та ніжний салат. Зерна граната, які входять до складу, роблять цю страву яскравою та смачною.
Вам будуть потрібні продукти в такій кількості:
- банку сардин
- 1 середня морква
- 2 картоплини середнього розміру
- 3 яйця
- 1 плавлений сирок
- 100 грам гранатових зерен
- 100 мілілітрів майонезу
Цей салат можна викласти шарами, але не на плоску страву, а в прозору глибоку салатницю. Для початку підготуйте всі продукти: яйця відваріть, також у підсоленій воді зваріть картоплю та моркву. Усі інгредієнти остудіть.
Сардини відкрийте, злийте сік. Викладіть рибу на тарілку, витягніть великі кістки. Розімніть за допомогою вилки.
Овочі та яйця необхідно очистити. Картоплю та решту продуктів, у тому числі й плавлений сир, натріть на великій тертці.
Викладіть у салатницю картоплю, розрівняйте шар, нанесіть тонку майонезну сіточку. Потім розподіліть рибу і знову нанесіть візерунок соусом, як і картопляний шар.
Терту моркву покладіть зверху, потім промажте ще раз страву, після чого посипте зверху терті яйця. Останній ярус викладатимемо з тертого плавленого сирку. Його змащувати майонезом не потрібно.
Посипте салат зернами гранату та охолодіть 30 хвилин. Страва готова до подачі.
Також на різдвяний стіл можна поставити закуску з курячими серцями.
Салат «Холодне серце»
Курячі серця не вважаються святковим продуктом, але якщо поєднувати їх з іншими інгредієнтами, у вас вийде найсмачніший вишуканий салат. А щоб смак був ще ніжнішим, використовуйте сметану замість соусу майонезу.
Необхідні інгредієнти:
- 350 грам курячих сердець (свіжі)
- 2 моркви
- 1 цибуля
- 20 грам сиру
- 3 ст. ложки зеленого горошку (консервованого)
- лавровий лист
- 3 ст. ложки сметани (20%)
- 2 ст. ложки олії рослинної
- сіль за смаком
Спочатку промиємо курячі серця, очистимо від усіх зайвих частин, потім відваримо до готовності. У воду додамо трохи солі та кілька лаврових листів. Відкиньте готові серця в друшляк, остудіть. Наріжте на шматочки.
Чистимо цибулю та моркву. Цибулю наріжемо дрібно, моркву натрімо на тертці. Обсмажимо на олії спочатку цибулину, потім додамо моркву. Потримаємо овочі на вогні ще кілька хвилин.
Потім викладемо в сковороду нарізані курячі серця. Обсмажити з овочами ще кілька хвилин. Зачекайте, поки суміш охолоне, потім додайте сметану і перемішайте.
Салат викладається на плоску тарілку, прикрасьте консервованим горошком і тертим пармезаном.
У меню можна включити й інші салати на Різдво, рецепти з фото, прості та смачні які легко готуються – це все, що потрібно, щоб ви швидко змогли підготуватися до зустрічі свята. Наступний пікантний салат також дуже простий у приготуванні.
Салат з морквою по-корейськи та копченою куркою
Пікантний та легкий салат, який готується швидко та просто.
Вам знадобиться:
- 300 грам окосту копченого
- 2 варені яйця
- 1 огірок
- 100 грам корейської моркви
- 50 грам голландського сиру
- майонез
Щоб салат красиво виглядав на столі, викладайте шарами. Можна використовувати формувальне кільце. Відокремте курячий окіст від кісток і шкірки, подрібніть кубиками. Викладіть першим шаром на блюдо. Зверху тонким шаром нанесіть майонез.
Другий шар – морква по-корейськи. Потім знову майонез. Натріть сир на великій тертці, розподіліть зверху і знову заправте. Помийте і обсушіть огірок, наріжте кубиками, додайте салат. Намажте огірковий ярус майонезним соусом, після чого натріть варені круто яйця на дрібній тертці, посипте ними салат.
Акуратним рухом зніміть кільце. Витримайте закуску в холодильнику як мінімум одну годину, після чого прикрасьте зеленню та корейською морквою.
Салат із кальмарами «Нептун»
Справжній делікатес із червоною ікрою та кальмарами. Морепродукти дуже поживні, тож гості не залишаться голодними. Для приготування необхідно підготувати наступні інгредієнти:
- 2 варені кальмари
- 2 ст. ложки червоної ікри
- 80 грам мідій маринованих
- 2 курячі яйця
- 80 грам крабових паличок
- 1 авокадо
- майонез або олія для заправки
- сіль і перець
Попередньо зварити курячі яйця, очистити кальмари та відварити у воді кілька хвилин. Потім трохи остудити та нарізати на невеликі смужки. Крабові палички витягти з плівки та подрібнити. Скласти продукти на одну ємність. Додати до них подрібнені яйця. Потім скласти до інгредієнтів мідії. Маринад можна злити в окрему ємність і потім додати до салату. Залишається викласти до продуктів червону ікру, посолити та поперчити за бажанням. Заправити страву майонезом чи олією.
Перш ніж подати на стіл, викладіть на салат нарізаний авокадо. За бажанням посипте кунжутним насінням.
Під час підготовки до свята також можуть піти і субпродукти. Салати з ними виходять не гірше, ніж зі звичним шматком м’яса.
Салат зі свинячою печінкою
Субпродукти, такі як, наприклад, свиняча печінка, чудово підходять для приготування святкових салатів. Щоб зробити ситну та поживну страву, візьміть:
- 200 г свинячої печінки
- 100 г кукурудзи консервованої
- 1 огірок
- 100 грам сиру (краще твердих сортів)
- майонез до смаку
- сіль
- петрушку для прикраси
Свинячу печінку краще підготувати заздалегідь. Помийте продукт, обріжте жирові прошарки та плівки, потім покладіть цілим шматком у воду. Посоліть і варіть, доки печінка не стане м’якою. Коли вона повністю охолоне, можна приготувати страву.
Помийте свіжий огірок, обсушіть паперовими рушниками, потім наріжте соломкою. Викладіть у салатницю. Після цього наріжте печінку такими ж шматочками, як і огірок. Натріть сир на великій стороні терки та змішайте з іншими продуктами.
Додайте в салат кукурузу, кілька ложок майонезу та сіль. Перемішайте, викладіть на блюдо, а перед подачею прикрасьте листочками петрушки.
І обов’язково включіть у салати на Різдво одну яскраву страву з екзотичними нотками до смаку.
Святковий салат з куркою та ківі
Ніжне куряче філе чудово гармонує із фруктами. Смачний та яскравий салат можна приготувати з ківі. Щоб надати страві святкового вигляду, викладіть її на блюдо у формі кільця. Для цього використовуйте спеціальні форми або підручні засоби, наприклад склянку і велику пластикову пляшку, з якої можна вирізати коло.
Для приготування страви візьміть:
- 300 грам філе курки
- 150 грам твердого сиру
- 4 яйця курячих
- 1 морква
- 2 ківі
- 100 грам кукурудзи у банку
- майонез (кілька столових ложок)
- сіль
Куряче філе відваріть наперед у воді або на пару. Зваріть круто яйця, потримайте у холодній воді. Відваріть моркву, не очищаючи.
Коли м’ясо охолоне, наріжте кубиками. Потім подрібніть яйця за допомогою дрібної тертки. Також у дрібну стружку перетворите сир. Після цього очистіть і натріть моркву.
Послідовність шарів наступна: спочатку розподіліть яйця, викладіть курку, моркву та сир. Між ярусами прокладайте тонкі шари майонезу.
Після того, як ви закінчите формувати шари, можна зняти кільця чи форми. Щоб надати страві закінченого вигляду, викладіть зверху на салат кукурудзу та ківі. Також можна обкласти салат скибочками зелених фруктів з усіх боків.
А якщо у вас зовсім мало часу для того, щоб приготувати святковий стіл, візьміть на замітку наступний рецепт.
Святковий салат з крабовими паличками
Не всі салати на святковому столі мають бути з м’ясом. Для приготування легкої та простої закуски ви можете взяти крабові палички. Їх не потрібно попередньо обробляти, тому ви зможете зробити цю страву буквально за кілька хвилин.
Візьміть:
- 200 грам крабових паличок
- 2 яйця
- 100 грам сиру (краще твердого)
- 1 помідор
- 3-4 ст. ложки майонезу
- сіль
- зелень та морква для прикраси
Попередньо відварити потрібно лише яйця. Потім остудити під крижаною водою та очистити. Помідор слід помити та обсушити серветками. Яйця подрібніть кубиками, крабові палички звільніть від поліетиленових обгорток, наріжте впоперек кілька частин. Помідор розділіть ножем на невеликі часточки, потім поріжте їх ще на кілька частин, злийте сік, що утворився. Сир натерти на тертці з дрібними лезами.
Для краси подачі салат можна викласти шарами, використовуючи спеціальне кільце. Першим шаром на блюдо викладаються нарізані крабові палички. Змастіть їх тонким шаром майонезу та зверху розподіліть яйця. Потім салат знову промазати майонезом. Викладіть помідори, знову нанесіть тонкий майонезний прошарок, посипте рівномірно зверху тертим сиром.
Залишається зняти кільце та прикрасити блюдо за бажанням. Відмінно підійдуть для цього гілочки зелені та кружечки моркви.
І ще один хрумкий салат, до складу якого входять свіжі овочі та картопляні чіпси.
Салат «Орхідея» з чіпсами
Незвичайний салат зі свіжими овочами та чіпсами порадує любителів хрустких закусок. Оригінальне поєднання продуктів роблять цей салат незабутнім.
Необхідні для приготування інгредієнти:
- 250 грам курячого філе (відвареного або запеченого)
- 1 велика морквина
- 2 курячі яйця
- 1 плавлений сирок
- 2 свіжі огірки
- кілька гілочок петрушки
- чіпси «Сметана та цибуля»
- 150 грам майонезу
- сіль, перець чорний
Для спрощення процесу приготування всі інгредієнти натріть на тертці. Попередньо підготуємо куряче філе — його можна зварити в каструлі, на пару, або запекти в духовці. Покладемо плавлений сир у морозильну камеру, щоб з ним було легше працювати. Очистимо і подрібніть моркву на боці тертки з дрібними лезами.
Щоб салат мав гарну форму, використовуйте кулінарне кільце. Зверху на моркву розкришіть частину чіпсів. На цей шар нанесіть тонким шаром трохи майонезу. Можна намалювати дрібну сіточку, то салат буде смачнішим. Потім натріть огірки. Для цього продукту краще використовувати велику тертку, інакше виділиться багато соку. Розподіліть тонким шаром огірки, потім знову посипте салат крихтами чіпсів і змастіть майонезною заправкою.
Розділіть куряче філе на волокна, викладіть зверху на салат. Наріжте петрушку, посипте курку зеленню, а ще один ярус сформуйте з тертого плавленого сирку. Потім знову використовуйте шар майонезу.
Відокремте білки від жовтків. Білки натріть дрібніше і викладіть салат. Намажте цей шар майонезом, потім посипте тертими жовтками.
Викладіть із цілих чіпсів на верхівці салату квітку, доповніть його листям петрушки. Рекомендуємо до подачі потримати салат кілька годин у холодильнику.
Бажаємо, щоб гості гідно оцінили Ваші старання, залишилися ситими та задоволеними! З наступаючим Різдвом!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!