Меню на Новий рік 2025, що приготувати смачненького
Яким має бути Новорічне меню 2025 року? Звичайно, смачним і збуджуючим апетит. Тому сміливо готуйте перевірені часом та смаком страви, гості скуштують їх із великим задоволенням.
Подбайте, щоб салати стали справжньою окрасою столу. Підберіть рецепти заздалегідь, вчасно придбайте інгредієнти, продумайте, як прикрасити відповідно до атмосфери свята.
Гарячі страви для новорічного меню – основа застілля. Їх чекають, щоби оцінити майстерність господині. Традиційно вибирають два види гарячих страв — з м’яса та риби.
Новорічні закуски в меню на Новий рік 2025
Ялинкові кульки
Продукти:
- сир домашній — 250 гр.;
- плавлений сир — 125 гр.;
- сир твердий — 120 гр.;
- яйце — 1 шт.;
- маслини — 4 шт.;
- часник — 2 зубки;
- сир моцарелла — 20 гр.;
- сіль, перець, майонез — за смаком;
- зелень для оздоблення.
Приготування:
Добре віджатий сир з’єднати з плавленим сиром та подрібненим часником.
Варене яйце дрібно натерти на тертці, додати сир і сир.
Заправити сіллю|соль|, перцем, майонезом. Суміш не повинна бути рідкою.
Ретельно вимішати заготовку та сформувати кульки розміром з невелику ялинкову іграшку.
Натерти твердий сир та обсипати кульки.
Половинку маслини закріпити нагорі кожної «іграшки».
В отвори маслин помістити гілочку зелені.
Моцареллу використовувати як «папір» для вирізання сніжинок. Прикрасити ними кульки.
Гілочки зелені послужать основою викладання «іграшок» на блюдо. Нехай символізують ялинові лапи.
М’ясні кульки з начинкою з грибів із сиром у беконі
Продукти:
- бекон — 4 смужки;
- філе курки — 300 гр.;
- свіжі гриби (візьміть невеликі печериці) — 3 шт.;
- твердий сир — 100 г;
- оливкова олія — 1 ст. л.;
- сіль, часник у порошку, перець, зелень – потроху.
Приготування:
Бекон розкласти на столі, нарізати філе пластинками і відбити. Зелень подрібнити. Гриби та сир також нарізати пластинками.
Нагріти духовку до 200 градусів.
На пластини бекону послідовно покласти курку, зелень (на цьому етапі посипати приправами), печериці, сир.
Згорнути отриманий «бутерброд», зверху має бути бекон. Щільно обернути заготовку фольгою, яка попередньо повинна бути змащена олією.
Духовка вже готова. На запікання піде півгодини. Зняти «кулі» з листа, видалити фольгу, розкласти закуску на блюді.
Вийде нетрадиційно, святково, смачно та соковито. Гарніром може бути картопляне пюре, овочевий салат або, наприклад, соус бешамель. А подавати кулі не обов’язково цілком можна тонко нарізати.
М’ясна гаряча закуска: фарширований перець
Продукти:
- фарш — 250-300 гр.;
- 1 цибулина;
- 1 яйце;
- 2 помідори;
- 2 солодкі болгарські перці;
- перець, сухий часник, сіль — за смаком;
- олія — 1 ст. л.
Приготування:
У фарш (краще його зробити самостійно) додати нарізану цибулю, приправи, яйце.
Яскравий болгарський перець після очищення нарізати кільцями по 2-3 см.
На змащене маслом деко розкласти заготовки перців, наповнити їх фаршем.
Вимиті та обсушені помідори нарізати на кружки по 1 см, помістити зверху на фарш.
Запікати півгодини у духовці, нагрітій до 200 градусів.
Солона горбуша — не гірша за сьомгу
Продукти:
- горбуша — півтушки;
- вода — півлітра;
- цукор — 20 гр.;
- перець горошком — 5 шт.
Приготування:
Вимити, очистити, обробити рибу, прибравши всі кістки та шкірку.
Маринад: вода, сіль, перець. Його треба остудити.
Нарізати рибу на скибочки по 2 см завтовшки.
Залити остиглим маринадом.
Для невеликих шматочків час просолювання — 2-3 години, але для вірності нехай постоїть довше.
Вийняти шматочки з маринаду, обсушити з обох боків.
Щільно укласти в контейнер, змащуючи кожен шматочок олією. Закрити посуд, на 2:00 поставити в холодильник.
Крабові роли
Продукти:
- 8 крабових паличок;
- одна коробочка хорошого плавленого сиру;
- два варені яйця;
- один свіжий огірок;
- 2-3 ст. л. майонезу;
- кріп.
Приготування:
Натерти яйця, з’єднати із сиром. Додати майонез. Один жовток відкласти.
Крабові палички обдати окропом, щоб краще розгорнулися. Розгорнути.
Викласти зверху приготовлену яєчно-сирну суміш. Зверху — вузький шматочок огірка.
Знову згорнути крабову паличку. Коли всі рулетики будуть готові, кожен розрізатимем на 4 частини.
Жовток натерти, кріп нарізати дрібно.
Роли змастити майонезом, зверху посипати частину жовтком, частина кропом. Викласти на блюдо.
Тарталетки з печінкою тріски та червоною ікрою
Продукти:
- печінка тріски — 125 гр.;
- плавлений сир — 100 гр.;
- червона ікра — 5 ч. л.;
- тарталетки — 5 шт.;
- кріп.
Приготування:
Печінку розім’яти вилкою до пастоподібного стану. З’єднати печінку із сиром.
Розкласти суміш за тарталетками. Зверху викласти ікру. Прикрасити кропом.
Закуска «Смарагдова» із оселедця
Продукти:
- 2 яйця;
- картопля — 2 шт.;
- оселедець — 1 філе;
- сирок плавлений — 1 шт.;
- масло вершкове — 30 гр.;
- кріп, сіль, перець мелений — потроху;
- зерна граната.
Приготування:
Відварені картопля та яйця натерти на великій тертці.
Філе оселедця нарізати на кубики, попередньо вийнявши кісточки.
З’єднати всі інгредієнти, додати сирок та вершкове масло (розм’якшене).
Перемішати, посолити, поперчити, ненадовго поставити в холодильник.
Від охолодженої маси відокремити невеликі шматочки, вологими руками виліпити кульки довільного розміру, обсипати кропом.
Викласти на тарілку, посипати гранатовими зернами.
Салати на Новий рік 2025
Салат Пікантна нота
Продукти:
- салат (лолло росо, айсберг, кучерявий) — пучок;
- куряче філе — 1 шт.;
- гриби — 250 гр.;
- помідори — 2-3 шт.;
- сир — 170 гр.;
- часник — 2 зубки;
- майонез — за смаком;
- соняшникова або оливкова олія — 1,5 ст. л.;
- сіль, перець, лавровий лист.
Приготування:
Зварити куряче філе, додавши у воду сіль та лавровий лист. Остудити, не виймаючи з каструльки. Подрібніть на мініатюрні кубики.
Часник подрібнити за допомогою пресу, додати до м’яса. Ввести сіль, перець, майонез.
Промити та обсушити листя салату. Порвавши руками, застелити тарілку.
Видавити з пакування майонез, не розмазувати.
Зварити, нарізати і укласти на салатне листя гриби (шампіньйони). Зверху шматочки м’яса.
Помідори порізати на кубики, укласти зверху, покрити майонезом у вигляді сітки.
Сир натерти, зробити фінішний шар.
Салат повинен просочитися протягом хоч півгодини. Довго не зберігати. Через помідори він може змінити смак.
Салат «Царський бенкет»
Продукти:
- чорнослив без кісточки — 10 шт.;
- куряча грудка — 100 гр.;
- свіжий огірок — 100 гр.;
- гриби — 100 гр.;
- цибуля — 1 невелика головка;
- 2 варені яйця;
- олія для смаження;
- волоський горіх — 100 гр.;
- майонез, сіль до смаку.
Приготування:
Чорнослив замочити на кілька годин. Нарізати.
Куряче м’ясо відварити та покришити.
Огірок дрібно нарізати, сік віджати.
Гриби та цибулю, подрібнивши, обсмажити на олії.
Волоські горіхи обсмажити, розім’яти качалкою в крихту.
Зібрати шари, змащуючи кожен майонезом. Чергування шарів наступне:
- чорнослив;
- куряче м’ясо;
- огірок;
- гриби та цибуля;
- яйця;
- горіхова крихта.
Меню: що приготувати з гарячих страв на Новий рік 2025
Смажена на сковороді горбуша
Продукти:
- свіжоморожена горбуша — 500 гр.;
- цукор — 1,5 ч. л.;
- сіль, мелений перець, імбир, чебрець, меліса — за смаком;
- рафінована рослинна олія — 70 мл;
- вершкове масло — 50 гр.
Приготування:
Розрізати рибу по спинці, видалити кістки, не знімати шкіру.
Нарізати філе на порційні шматки, замаринувати. Для цього використовувати перелічені приправи та трохи рослинної олії. Маринувати у холодильнику 3 години, у кімнаті – 1 годину.
Обсмажити рибу на повільному вогні до підрум’янювання (3-4 хвилини).
Викласти на серветку, щоб видалити зайву олію.
Подавати з овочами, соусом, будь-яким гарніром.
Картопляні гніздечка з куркою, цибулею та спеціями
Продукти:
- картопля — 500 гр.;
- борошно — 2 ст. л.;
- яйце — 1 шт.;
- фарш з курячого м’яса — 250 гр.;
- 2 цибулини;
- 1 зубок часнику;
- сир твердих сортів — 70 гр.;
- рослинна рафінована олія — 3 ст. л.;
- чорний перець — щіпка;
- сіль, спеції — за смаком;
- сметана — 1,5 ст. л.
Приготування:
Відварити картоплю, розім’яти, додати яйце, борошно та спеції. Добре вимішати.
Для начинки цибулю подрібнити, підсмажити до готовності.
Додати фарш, перемішати і продовжити обсмажування. Додати сіль, перець, подрібнений часник та сметану.
Деко застелити пекарським папером. Тісто, що вийшло, викласти у вигляді круглих коржів — гніздечок. У центрі стопкою зробити поглиблення.
Заповнити кожну начинкою з курячого м’яса. Посипати тертим сиром. Випікати в духовці 20 хвилин при температурі 160 градусів.
Також рекомендуєм приготувати м’ясний торт Ананас, в якому також є не тільки м’ясо а й картопляне пюре і все це подається в красивій формі ананасу.
М’ясо на кісточці на мангалі
Продукти:
- свинина на кістки – 1 кг;
- 3 цибулини;
- 3 часточки часнику;
- солодка паприка — 3 ч. л.;
- чорний перець — 1 ст. л.;
- соус чилі — 100 мл;
- соєвий соус — 100 мл;
- рослинна олія — 50 мл;
- мед — 2 ст. л.
Приготування:
Замаринувати порційні шматки м’яса із кісточкою. Для цього цибулю та часник подрібнити блендером або дрібно нарізати.
У відповідну ємність покласти м’ясо, перець, цибулю з часником, паприку, соєвий соус і чілі, мед, рослинну олію та жменю солі. Все перетерти руками, залишити на півгодини, прикривши плівкою.
Підготувати мангал для запікання м’яса. Обсмажувати на ґратах з обох боків по 5-8 хвилин. Не пересушувати. Запечені шматки загорнути у фольгу, дати просочитися м’ясним соком.
Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!