Смачні млинці з начинкою з грибів, цибулі та сметани
До таких млинців мало хто залишиться байдужим, а з грибною начинкою – і поготів. Вони виходять надзвичайно смачними та ситними. Я використовувала печериці, а ви можете взяти й інші їстівні гриби.
Тісто:
- Молоко – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Борошно пшеничне – 300 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Олія — 2 ст. ложки
- Сіль – 1 щіпка
Начинка:
- Печериці – 400 г
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Сметана 20% — 80 г
- Масло вершкове – 80 г
- Олія — 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
Додатково:
- Олія (для обсмажування млинців) – за потребою
Рецепт млинців з грибами та цибулею на сковороді
Підготувати всі інгредієнти для приготування млинців.
Яйця поділити на жовтки та білки.
У миску влити 1 склянку води та молоко, перемішати, додати жовтки та посолити за смаком.
Суміш вимішати вінчиком.
У масу, що вийшла, просіяти борошно.
Все знову вимішати до одержання густого однорідного тіста.
Розбавити тісто водою, що залишилася, до консистенції рідкої сметани.
У тісто влити олію.
Масу ретельно перемішати.
Білки збити в піну із щіпкою солі.
Додати білки до тіста.
Все дуже акуратно перемішати, перекладаючи тісто лопаткою знизу нагору.
Сковороду змастити олією (лише один раз, перед першим млинцем), а потім на середину сковороди ополоником налити порцію тіста і покрутити сковороду так, щоб воно рівномірно розподілилося по дну.
Обсмажити млинці до підрум’янювання із двох сторін на середньому вогні.
Складати готові млинці один на один, щоб не підсихали.
Підготувати всі інгредієнти для приготування начинки.
Печериці перебрати, ретельно вимити і нарізати невеликими шматочками.
Цибулини очистити та подрібнити.
Сковороду змастити пензликом олією, викласти в неї шматочки вершкового масла, розтопити його і висипати цибулю. Обсмажити цибулю при помішуванні до напівготовності.
До цибулі додати гриби.
При помішуванні разом обсмажувати протягом 20 хвилин.
Полити гриби з цибулею сметаною і посолити за смаком.
Начинку перемішати, прогріти протягом 5 хвилин і остудити.
У центр кожного млинця покласти по 1 ст. ложці начинки.
Згорнути млинці конвертиком. Для цього загнути на начинку спочатку ближній край млинця, потім бічні краї та закатати.
Викласти млинці на сковороду з розігрітою олією і обсмажити з обох боків до підрум’янювання.
Подати млинці у гарячому вигляді.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!