Меню

Млинці та оладки, Страви з грибами 1.04.2024

Смачні млинці з начинкою з грибів, цибулі та сметани

млинці з грибами

До таких млинців мало хто залишиться байдужим, а з грибною начинкою – і поготів. Вони виходять надзвичайно смачними та ситними. Я використовувала печериці, а ви можете взяти й інші їстівні гриби.

Додавши сметану, ви додасте начинці ніжніший смак. Самі млинці готуються з додаванням збитих білків, тому виходять повітряними та м’якими. Обов’язково приготуйте та порадуйте близьких смачною стравою!

 

Тісто:

  • Молоко – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Олія — 2 ст. ложки
  • Сіль – 1 щіпка

Начинка:

  • Печериці – 400 г
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Сметана 20% — 80 г
  • Масло вершкове – 80 г
  • Олія — 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком

Додатково:

  • Олія (для обсмажування млинців) – за потребою

Рецепт млинців з грибами та цибулею на сковороді

Підготувати всі інгредієнти для приготування млинців.

Яйця поділити на жовтки та білки.

яйця

У миску влити 1 склянку води та молоко, перемішати, додати жовтки та посолити за смаком.

тісто на млинці

Суміш вимішати вінчиком.

тісто на млинці

У масу, що вийшла, просіяти борошно.

тісто на млинці

Все знову вимішати до одержання густого однорідного тіста.

тісто на млинці

Розбавити тісто водою, що залишилася, до консистенції рідкої сметани.

тісто на млинці

У тісто влити олію.

тісто на млинці

Масу ретельно перемішати.

тісто на млинці

Білки збити в піну із щіпкою солі.

білки

Додати білки до тіста.

тісто на млинці

Все дуже акуратно перемішати, перекладаючи тісто лопаткою знизу нагору.

тісто на млинці

Сковороду змастити олією (лише один раз, перед першим млинцем), а потім на середину сковороди ополоником налити порцію тіста і покрутити сковороду так, щоб воно рівномірно розподілилося по дну.

млинці

Обсмажити млинці до підрум’янювання із двох сторін на середньому вогні.

млинці

Складати готові млинці один на один, щоб не підсихали.

млинці

Підготувати всі інгредієнти для приготування начинки.

для начинки

Печериці перебрати, ретельно вимити і нарізати невеликими шматочками.

печериці

Цибулини очистити та подрібнити.

цибуля

Сковороду змастити пензликом олією, викласти в неї шматочки вершкового масла, розтопити його і висипати цибулю. Обсмажити цибулю при помішуванні до напівготовності.

смажити цибулю

До цибулі додати гриби.

грибна начинка

При помішуванні разом обсмажувати протягом 20 хвилин.

грибна начинка

Полити гриби з цибулею сметаною і посолити за смаком.

грибна начинка

Начинку перемішати, прогріти протягом 5 хвилин і остудити.

грибна начинка

У центр кожного млинця покласти по 1 ст. ложці начинки.

млинці з грибами

Згорнути млинці конвертиком. Для цього загнути на начинку спочатку ближній край млинця, потім бічні краї та закатати.

конверт

Викласти млинці на сковороду з розігрітою олією і обсмажити з обох боків до підрум’янювання.

млинці з грибами

Подати млинці у гарячому вигляді.

млинці з грибамимлинці з грибами

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons