Меню

Млинці та оладки 7.02.2023

Заварні млинці на молоці та окропі, простий та смачний рецепт

Млинці на молоці «Заварні», простий та смачний рецепт із покроковими фото в домашніх умовах.

Смачні млинці можна приготувати заварним способом, додаючи в готове тісто невелику кількість окропу. Такий варіант приготування борошняної страви відрізняється якістю одержаних виробів. Млинне тісто виглядає зазвичай, як традиційне, але готова випічка виходить повітряною та соковитою.

Млинці заварні на молоці та окропі дуже ситні і добре поєднуються з вершковим маслом, варенням або сметаною. До святкового чаювання тонкі млинці акуратно скручуються і укладаються на блюдо зі свіжими або консервованими ягодами.

Просте та апетитне частування виглядає ошатно та апетитно, ніжно переливаючись золотистими фарбами.

Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт.
  • молоко – 550-600 мл
  • борошно – 350 г
  • олія – 3 ст. л. (Для тесту), 1-1,5 ст. л. (для обсмажування)
  • вершкове масло — за смаком (для змащування готових млинців)
  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль за смаком
  • вода (окріп) – 150 мл
  • сода – на кінчику ножа
  • ванілін або ванільний цукор — за смаком.

Рецепт з покроковими фото млинців на молоці та окропі

Влийте в глибоку миску 400-450 мл молока кімнатної температури і всипте просіяне борошно. Добре перемішайте масу, щоб усі грудки розійшлися, а тісто стало однорідним. Долити до інгредієнтів решту молока і трохи розмішайте суміш. Збийте яйця з цукром, попередньо діставши їх із холодильника і трохи зігрівши. Додайте в тісто яєчну масу та сіль із содою. Перемішайте компоненти, влийте олію і крутий окріп. Млинцеве тісто не збивайте, а лише розмішайте до однорідності. Дайте тістові відпочити 10-15 хвилин.

на млинці

Тісто, що відстоялося, розмішайте і починайте випікати млинці. Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні, змастіть невеликою кількістю олії або шматочком сала. Виливайте невеликі порції тіста та розподіляйте по поверхні сковороди.

смажимо млинці

Регулюйте товщину млинців на свій смак. Смажте на невеликому вогні, не допускаючи пересихання та підгоряння млинців. Перевертайте тонкі млинці в міру зарум’янювання країв та пропікання середини випічки до ніжно-золотого кольору.

млинці

Смажені млинці покрийте тонким шаром вершкового масла. Складіть 2 краї млинця, формуючи прямокутник, який скрутіть акуратним валиком.

Заварні млинці

Подавайте тонкі млинці на молоці «Заварні» у теплому вигляді, з соусом чи варенням, прикрашені ягодами чи политими медом.

Заварні млинці

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons