Тістечко «Картопля» за найсмачнішим оригінальним рецептом
Сьогодні вирішила поділитися з усіма оригінальним рецептом приготування відомого тістечка «Картопля». Думаю, що і ви знаєте, а можливо навіть не раз готували ці смачні тістечка, але з печивом чи сухарями. Мій же варіант складніший, але й набагато смачніший за всі інші.
Вироби виходять дуже смачними та буквально тануть у роті. У моєму рецепті є алкоголь, але якщо серед ваших гостей є діти, то при приготуванні можна обійтися без нього. Теж буде смачно!
Тісто:
- Борошно пшеничне – 75 г
- Крохмаль кукурудзяний – 15 г
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор-пісок – 90 г
Крем:
- Масло вершкове – 125 г
- Пудра цукрова – 65 г
- Молоко згущене – 50 г
- Мигдаль – 50 г
- Коньяк або ром – 2 ст. ложки
- Ванілін – 0,5 ч. ложки
Для обсипання:
- Какао-порошок – 50 г
- Пудра цукрова – 30 г
Тістечко Картопля, рецепт з бісквіту дуже смачний
Підготувати всі інгредієнти для тіста. Спочатку потрібно спекти бісквіт, і зробити це потрібно заздалегідь.
Яйця поділити на жовтки та білки. Робити це потрібно дуже обережно, щоб ні краплі жовтка не потрапило до білків, інакше білки добре не зб’ються.
Викласти жовтки в чашу для збивання і додати цукор.
Суміш збити за допомогою міксера до однорідної світлої маси.
В іншій чаші збити білки у стійку піну.
Поступово, невеликими порціями додавати білки в жовткову суміш.
У масу, що вийшла, просіяти борошно і крохмаль.
Тісто добре вимішати.
Форму для випічки розняти, дно покрити листом пергаментного паперу і закріпити його бічною частиною форми, зафіксувавши замок. Змастити папір маслом, стінки форми нічим не змащувати, щоб тісто могло легко підніматися на стінки, а не ковзати по них. Викласти тісто у форму та розрівняти його. Я використовую форму діаметром 18 см.
Помістити форму в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і випікати бісквіт до рум’янцю (близько 30 хвилин). Час випікання орієнтовно і залежить від особливостей вашої духовки. Перевірити готовність виробу можна дерев’яною шпажкою.
Вийняти бісквіт із духовки та залишити у формі мінімум на 10 хвилин.
Тонким вузьким ножем дуже акуратно пройтися біля стінок форми, відокремлюючи корж, вийняти виріб та зняти промаслений папір. готовий бісквіт повністю остудити на решітці, обернути харчовою плівкою та дати постояти кілька годин у прохолодному місці. Бісквіт буде ще кращим, якщо залишити його для стабілізації на добу.
Бісквіт, що вистоявся, поламати на невеликі шматочки, перекласти в чашу блендера і подрібнити в крихту. Якщо чаша блендера невелика, то це доведеться зробити в кілька прийомів.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для крему. Вершкове масло попередньо залишити при кімнатній температурі для розм’якшення.
Мигдаль залити гарячою водою і залишити на 10-15 хвилин.
Зняти коричневу шкірку і злегка підсушити горіхи на сухій сковороді при постійному помішуванні.
Мигдаль подрібнити на борошно або дуже дрібну крихту за допомогою блендера.
До розм’якшеного вершкового масла додати цукрову пудру.
Збити до пишної світлої маси.
Не перестаючи збивати, ввести в крем згущене молоко, мигдальне борошно, коньяк і ванілін.
Крем остаточно збити.
Бісквітну крихту додати в крем.
Суміш ретельно вимішати до однорідності, зліпити з неї тістечка у формі картоплі і ненадовго прибрати в холодильник.
На плоску тарілку просіяти половину какао-порошку і цукрову пудру, обваляти в суміші тістечка і дати добре вбратися, а потім остаточно обваляти тістечка в какао.
Natura
Дуже гарний рецепт, це смак мого дитинства, дякую
Олександр
Добрий день! Я завжди мріяв спробувати подібну страву і приготувати її власноруч. І ось я знайшов ваш сайт і цей рецепт! Ви допомогли мені здійснити мою маленьку мрію. Саме блюдо виглядає апетитно. Дуже дякую за зрозуміле пояснення приготування цього тістечка!
Людмила
Клааасс. Давно шукала саме такий рецепт, бо з печива то зовсім не те тістечко яке б хотілося. Адже хочеться чогось більш вишуканого ніж крихти з печива. Вельми дякую.
Лев
Исходя из ингредиентов рецепта, которые обычно включают картофель, масло, муку, пекарский порошок, молоко и яйца, этот картофельный пирог звучит как пикантное и сытное блюдо, которое идеально подойдет для завтрака или позднего завтрака. Сочетание крахмалистого картофеля и сливочного масла, несомненно, создаст насыщенный и приятный вкус, а добавление муки и пекарского порошка придаст пирогу легкую и пушистую текстуру.