Рис із тунцем — дуже смачна та швидка в приготуванні страва
Про цей рецепт можна сказати: «Швидко та смачно». Готувати страву можна не тільки з пропареним рисом, але і з іншими його видами, хоча саме з пропареним рисом страва виходить розсипчастою.
Щоб точно вийшло смачно, консервований тунець має бути якісним від перевіреного виробника. Все інше залежить від ваших рук та вміння подати. Сподіваюся, що рецепт сподобається всім!
Складові:
- Рис пропарений – 160 г
- Тунець натуральний консервований (без заливки) – 125 г
- Зелень петрушки – 5–6 гілочок
- Соус соєвий – 1 ч. ложка
- Оливкова олія – 2 ст. ложки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
- Сік лимонний – за смаком
Рецепт рису с консервованим тунцем, покрокові фото приготування
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Пропарений рис мити необов’язково. Залити киплячою підсоленою водою, довести до кипіння і поварити протягом 20-25 хвилин, а потім перекласти на друшляк і дати стекти рідини. Наприкінці варіння рис потрібно починати куштувати на готовність. Зерна повинні бути повністю набряклими, дуже добре провареними, які здебільшого зберегли свою форму і легко відокремлюються один від одного.
Шматочки тунця вийняти з банки і розібрати на дрібні шматочки, видаливши хребет.
Зелень петрушки вимити у проточній воді, обсушити та дрібно нарізати.
У миску викласти рис, рибу та петрушку, поперчити, посолити, збризкати лимонним соком, заправити соєвим соусом і оливковою олією.
Все добре перемішати.
Подавати рис з тунцем можна як у гарячому вигляді, так і холодному.
Анна
Дуже легкий рецепт. Це радує, тому що часу на приготування обіду та вечері часто нема. До того ж рис з тунцем — це не тільки смачно, але і корисно. Мені дуже подобається ))) Готовую таку страву декілька разів на тиждень.